tiistai 3. elokuuta 2010

Orkidean kukka

Olen kyllä tän kukan teille esitellyt jo aikaisemmin, mutta nyt se on äitynyt kukkimaan niin upeesti, että pakko laittaa siitä kuva. Yksi vana on vielä tuolla takana pienillä nupuilla. Se on jo kukkinut pari viikkoa. En tiedä mikä orkidea tämä on? Olen ostanut sen loppuun myynnistä ja maksanut ihan 1€.

Tässä vielä lähikuva kukasta.
Jos joku tietää mikä tämä on nimeltään olen kiitollinen tiedosta.

18 kommenttia:

 1. Nimea en tietenkaan tieda, mutta tiedan etta se on kovinkin kaunis.

  VastaaPoista
 2. Paljon iloa yhdellä eurolla. Olet taitava, kun saat orkideat noin runsaaseen kukintaan.

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis!

  Luulin kuulleeni joskus, etta orkidea on vaikea kasvi. Mutta mina ainakin sain töissa puolikuolleen orkidean kukkimaan uskomattoman kauniisti kastelemalla kasvin läpimäräksi kerran viikossa. Onko niille muita hoitokikkoja? Jos ostaisin yhden kotiinkin ;).

  VastaaPoista
 4. Tiedä sitä taitavuutta. Minulla on etuna se,että asutaan vanhassa puutalossa ja minulla on akvaario. Varmaan muutenkin tuo järvikin tuo lisää kosteutta huusholliin.

  Tuula: Ei orkideat ole sen vaikeampia, kuin muutkaan kukat. Minä en lannoita niitä, joskus laitan sokeria kasteluveteen. kastelen upottamalla. Sant Pauliat ne vasta vaikeita ovat, ne onnistun aina tappamaan :(

  VastaaPoista
 5. Upea kukka, myös minun valkea orkideani aloitti kukinnan. :)

  VastaaPoista
 6. Nimeä en myös tiedä, muutakuin että kaunis on orkideasi.
  Mä en saa niitä kukkimaan toista kertaa, vaan mun kuolee se joka kerta.
  Sulla on vihreä peukalo!

  VastaaPoista
 7. Kukkiiko se siitä edellisten kukkien vanasta? Mulla on komea orkidea, mutta siinä on lehdet + kaksi tyhjää kukkavanaa ilman kukkia :)Niin ja kyselit, mitä voisit tuoda tullessas. Kävisikö ihan normi-leipä tai sämpylät + ehkä vähän päällystettä leipään? Itse syön vain gluteenitonta, ja sitä mulla onkin mökin pakkasessa.

  VastaaPoista
 8. Nimeä en tiedä, mutta onpa tosiaan kaunis orkidea!! Minunkin tekis mieli tommoista, mutta en uskalla ostaa, mulla ei oikein huonekasvit menesty...

  VastaaPoista
 9. Veikkaisin, että orkkideasi on Perhosorkkidea eli Phalaenopsis. Se on nykyään yleisin myynnissä oleva orkkkidea laji ja viihtyy mainiosti nykyaikaisessakin tasalämpöisessä asunnossa. Vetoa ja kylmää se ei siedä, joten sitä ei pitäisi sijoittaa vetoisaan, kylmän arkaan paikkaan.
  Upea kukka joka tapauksessa. Mulla Anoppi on armoitettu viherpeukalo ja hänellä olen nähnyt loistavassa kunnossa olevan Perhosorkkidean. =9)

  VastaaPoista
 10. Sen kukan nimi on "Jane Amalia Lehtovuo". Ainakin se sanoi niin kun kysyin :)

  VastaaPoista
 11. Hanni: kukkii kyllä, mikä on mielestäni aika harvinaista. Yleensä ne kukkii vain kerran samasta bulbista.

  Irene: Ei ole perhonen. Vieressä näkyy perhosen lehtiä ja kukkakin on erilainen.

  Peikko: Kiitos teidosta. Täytyykin ilmoittaa jonnekin tärkeälle instanssille tämä uusi lajike :D

  VastaaPoista
 12. Vau, olet kyllä aikamoinen orkideapeukalo!

  VastaaPoista
 13. Pal sul on jo kommenttei tulnu, ja ohjei oles toisil antanu. Mää en kans yhtään tiär mittää nimmee, muutako, et kaunis o, niinko ne mun pojan kissakki. Ne ova Bengalin kissoi, jalostettu leopardist. Toine (Viivi) se vaaleempi, on tyttö, lumileopardist alkujas ja poika taas,(Wagner) tavallisest leopardist lähtösi.
  Niil on kyl tosi kaunis turkki, molemmil se hohtaa ihan kullalt. Ko ne istuva jossai, ne ovakko jottai koristei vaa.
  Kiitos viarailust kissoje suivul ja käynnist muutonki.

  VastaaPoista
 14. Orkideoista saa iloa pitkäksi aikaa.
  Ihana kukka, eikä hinnalla pilattu.

  VastaaPoista
 15. Amalia, minä sain keväällä aivan samanlaisen valkean orkidean, jossa oli kolme kukkavanaa. Nyt ovat kukat jo lakastuneet, vaikka kestivät kuukausia. Kävin tarkistamassa lapusta, mikä minun orkideani on. Lapussa luki Phaleonopsis eli perhosorkidea. Niitäkin on monen sorttisia, minulla on ollut joskus kirjava mutta en ole viherpeukku, se eli vuositolkulla mutta kukki vain kerran uudelleen.

  VastaaPoista
 16. Kukka on Dendrobium, eli suomenkieliseltä nimeltään puikkokämmekkä.

  Tuo on risteymä, josta käytetään useampiakin nimiä. Joskus siitä on käytetty nimeä Dendrobium phalaenopsis ja tuollakin nimellä löytyy paljon kuvia samannäköisistä kuvista.

  Dendrobium bigibbum on toinen nimi, joka sopisi hyvin tuolle kukallesi. Kokeilepa laittaa noita nimiä Googlen kuvahakuun ja mieti, kumpi sopisi paremmin.

  Sataprosenttisesti oikeata nimeä ei noille kaupan risteymille tahdo löytyä, mutta mielestäni voit itsellesi ottaa kukalle jomman kumman noista nimistä.

  Jokatapauksessa olet onnistunut todella hyvin kukan hoidossa, kun se noin hienosti kukkii! :)

  VastaaPoista