torstai 5. elokuuta 2010

Nyplättyä

Vähän olen saanut aikaiseksi tässä laiskotellessa.

Tämän olen joskus tehnyt äidille. Otin nyt sitten takasin, kun tyhjensin sitä äidin asuntoa.
Nyplääminen onkin jäänyt vähän, kun on tullut kaikkea muuta tilalle. Kohta taas alkaa kaikki harrastukset työväen opistolla. Olen tässä miettinyt, että vieläkö menisin maalaamaan posliinia, vai ottaisinko jonkun muun jutun. Varat kun ei riitä moneen juttuun. Sitä posliinia en oikein raaski lopettaa, vaikka meil alkaa olee tavaraa joka paikassa. Tiffanylasijuttuun tekis mieli, mutta kun se on niin kallis harrastus ja sitte joka paikka ois täynnä lasijuttuja. Ei oikein hyvä sekään.
Näin nyt tuossa äidin asunnon tyhjennyksessä, mitä se on kun joutuu toisen tavaroita hävittämää. Kauhulla aattelen meidän nuoria, kun ne joutuu tyhjentämään meidän jäljiltä tämän paikan. Ollaa asuttu tässä sen 40v ja tämä on entisen poikaystävän lapsuuden koti. Meillä on jo nyt anopin, tädin ja mun äidin tavaroita täällä. Eihän tässä ois mitää, ellen olis tälläinen keräilijä luonne.

17 kommenttia:

 1. Kauniita kasitoita!
  Tavaroita on joskus vaikea heittaa pois kun niissa on niin paljonmuistoja mukana, mutta joskus toivisin olevani kuin edesmennyt sisareni joka jokaisen muuton kanssa uusi melkein kaikki tavaransa. Entiset menivat myyntiin huoneiston kanssa. (Ja he muuttivat koko ajan!)

  VastaaPoista
 2. Meissa monessa on toki kerailijan vikaa... Tanne muuttaessa paatin, etten keraa enaa tavaraa ymparilleni. Vaan kuinkas on kaynyt. Nyt on taas kaikkea niin paljon, etten jaksa edes alkaa havittamaan mitaan. Pitaisi tehda niinkuin eras tuttavani taalla: uudenvuodenlupauksena han lupasi heittaa pois yhden tavaran joka paiva!

  VastaaPoista
 3. Kauniita töitä! Tavaraa kertyy kaikille. Olen ollut monessa hyvässä huutokaupassa, joiden tavarat ovat olleet peräisin keräilijäluonteilta.

  VastaaPoista
 4. Ai, vähän olet saanut aikaiseksi? Aika paljon!

  Tavarapaljous ahdistaa joskus. Mitä jos omistaisi vain läppärin ja hammasharjan (ja vaatteet)? Alkaisikohan siitä uudenlainen elämä?

  VastaaPoista
 5. Todella kauniita käsitöitä!
  Ihanaa kun itse osaat ja tykkäät tehdä kaikenlaista omin käsin. Kaikki itse tehty on arvokasta!
  Tavaraa kertyy meillekkin. Sitä ei voi vaan välttää vaikka haluaisi:)

  VastaaPoista
 6. onneksi on muitakin kerälijöitä :)

  Susu: vois siihen olla totuttelemista. silloin kun oltiin siellä Laosissa, tuli kysymys mieleen, että mihin kaikkea tätä tavaraa tarviin? Näköjään tarviin, vaikka en tiedä mihin.

  VastaaPoista
 7. Todella kauniita nypläystöitä! Samaa asiaa itsekin joskus puntaroin, että mitä säilyttää ja mitä laittaa pois... mä kun en haluaisi kerätä kaikkea, mutta silti säilyttää sellaisen arvokkaan, jota joskus lapset ehkä haluaa omaan kotiin. Syksylle mulla onkin suunnitelmissa kunnon siivoustyö kotona ja hävitän turhaa tavaraa pois.

  VastaaPoista
 8. kauniit liinat!

  Hamstraaja/keräiljiä ilmoittautuu,epäilen että mulle se on tullut geeneissä. Äidinäiti, eli mamma, säilyttää kaiken, uskoisin että kun on lapsuudessa joutunut niin vähällä elämään. Nyt kipot ja keput ja pyyhkeet säästetään, ettei tule pulaa. Niin ja kerää esim lasilintuja ja joulupukkkynttilöitä :)

  Omissakin nurkissa kaikenlaista "tärkeää" edelleen hakee paikkaansa. Vaikka muutoissa olen aina kantanut kierrätykseen ja roskiin useamman laatikon. Harmittaa kun yhdessä muutossa hävisi pahvilaatikollinen pehmoleluja ja toinen laatikollinen "tärkeitä" papereita. Ala-asteaikaisia kirjeenvaihtoja, runokirjoja, rippileirimuistelmia. Aina vähän kirpaisee, kun muistan sen häviämisen :/

  VastaaPoista
 9. Kauniita nypläystöitä!! Meinasin mennä opistoon kertaamaan nypläystaitoja ja oppimaan uutta kun kerrankin olis iltaryhmä, toivottavasti tulee muitakin..

  Kyllä sitä tavaraa tuntuu kertyvän vaikka kuinka olis päättäny että vanhat sitä mukaa häviteään kun uutta tulee tilalle. Syksyllä meinasin siivota ullakon "rankalla" kädellä ;)

  VastaaPoista
 10. Kauniita käsitöitä, eihän tuollaisista voi luopua.
  Varsinainen hamsteri minustakin on tullut, vaikka elämäni ensimmäiset vuodet olivat niukkaakin niukemmat.
  Vanhoja käsitöitä olen myös keräillyt, pieniä liinoja olen tuonut Tukholmasta kirppariretkiltä.

  VastaaPoista
 11. Jestas sentään! Nypläämisen mäkin vielä opettelen! Se o vissi se.

  VastaaPoista
 12. Aivan ihania nypläystöitä, olet sinä taitava.
  Samaa olen ajatellut tuosta tyhjentämisestä, meillä mökillä on vielä pahvilaatikoita autoalli täynnä missä on anopin, isäni ja äitini tavaroita, äiti asuu palvelutalossa ei sinne paljon mahdu. Sitten on vielä meidän miehen kanssa haalimat tavarat, voi poika raukkaa jos joutuu tyhjentämään.

  VastaaPoista
 13. Minunkin pitääalkaa laiskottelemaan, kun noin kaunista pitsiä syntyy ;))
  Olen joskus katsonut pitsin nypläystä ja todennut että; ennen lehmä lentää, ennenkuin minä tuon taidon oppisin, on se niin hullun näköistä hommaa. Lopputulos on kyllä osaavalla hienoa.

  VastaaPoista
 14. Niinpä, on nyplääminen minultakin jäänyt, vaikka ei saisi, kun on nykypäivänä sen verran harvinainen taito se! Tiffany-töitä harrastin myös joskus, ja tuli ostettua hiontakone ja iso varasto lasia, joka onpi vuosikaudet jököttänyt isossa pahvilaatikossa työpöydän alla, että jos vaikka joskus taas innostuisi...

  Ristipistotyöt, virkkuu ja neuleet ovat niin helppoja ottaa esille ja käsille, että minulta ovat tahtoneet muut käsityöjutut jäädä niiden jalkoihin. Kangaspuutkin ovat varronneet jo yli vuoden loimet valmiina, että jos tulis inspiraatio :D.

  VastaaPoista
 15. Aika pitsejä. Niiden tekemiseen menee paljon aikaa...

  Mitäs jos itse katsoisi mitä haluaa jälkeensä jättää. Muuttaa omaisuuttaan vaikka rahaksi tai lahjoittaa punaiselle ristille. Vaikeaa se on luopua, peikko tietää.

  VastaaPoista
 16. Kyllä kauniita nypläyksiä. Se on taito, jota en hallitse ja riittäiskö kärsivällisyyskään sen opetteluun. Mutta ihailen toisten tekemiä kauniita töitä.

  VastaaPoista
 17. Ihan vain laiskotellessa? Niin kai kun osaa. Upeita ovat.

  VastaaPoista