maanantai 9. elokuuta 2010

Myrskyn jäljiltä

Johan oli eilen mahtava ukonilma. Naapurista kaatu puu, rikko katon ja auton. Oneksi meidä kohdalla vaan pelotteli mua.
Sen verran kuitenkin tuuli heittel, että toi vene lensi tyttömäisen keveesti tohon rannalle. Sen paikka on tossa kuvan vasemmassa laidassa ja pitkittäin. Ikään kun valmiina lähtöön. Ihme, että se ei mennyt rikki, niin pal korkeella se käväs. Olin just huutelemassa Dorista sisään ja näin kuin se lähti. Tuuli niin kauheesti, että olin aivan varma, että omppuja ei enää puussa ole. Onneksi ne oli niin lujasti kiinni, että eivät kaikki pudonneet.

Vesi on noin 30cm alempan, kun koskaan. Saa kahlata vaikka vastarannalle, ennen kun tulee syvää ( no ehkä ei ihan sinne asti).
Toivottavasti nää myrskyt on nyt ohi. Mitä ne hurrikaanit onkaan? Onneksi en asu niillä seuduilla.

20 kommenttia:

 1. Voi hurja, aivan uskomattomia nää ukkosmyräkät nyt! On paljon työläämpää saada se vene taas vesille! Täällä Pirkanmaallakin on ollut myrskyvahinkoja mutta meillä on käynyt tuuri, ollaan jääty pahimmista myrskyistä hieman sivuun.
  Kotipuolessa Ylä-Savossa ollut myös paljon vahinkoja, mettää kaatunu monta hehtaaria,joltain mm. kaksipuoleinen puukiikku hävinny pihasta ja toiselta lähteny tynnyrisauna pyörimään sijoiltaan. Huhhuh, toivotaan että myräkät on ohi!

  VastaaPoista
 2. Nyt on saatu tuta tuulen voima ja salamanvalo. Yöllä on niin lumoavaa katsella valonvälkettä. Meillä tuli jonkin verran omppuja alas, harmi.

  VastaaPoista
 3. Nyt on koko Suomi saanut osansa ukkosmyräköistä, jokohan se olisi riittävästi! Meillä keski-Suomen rajamailla kaatui puita kolmen hehtaarin verran ja oltiin ilman sähköä ensin 2 vrk ja sitten vielä 1 vrk. Hätä pakastetuista marjoista jo pukkasi. Ja kun päästiin kotiin, täällä ukkosti sunnuntaina ja rysäytti pari puuta takapihalta. Onneksi ei muuta vahinkoa.
  Salamointi oli upeata katseltavaa, mutta myrskyn jäljet ei niinkään.

  VastaaPoista
 4. Voi hurja mikä myrsky siellä on ollut!

  VastaaPoista
 5. Lensi kuin lastu lainehilla tuo veneenne, tuli vaan mieleen, niin ovat kevyitä näillä ilmoilla.

  VastaaPoista
 6. Jopa on veneenne saanut kyytiä. Meillä myrsky pudotti suuren osan omenoista maahan, olivat jo löysästi kiinni kuivuuden takia.
  Omenapiirakkaa vaan tekemään. :)

  VastaaPoista
 7. Onneksi lennähti maalle ettei veteen. Kyllä Suomea on nyt koeteltu noilla myrskyillä. Kai ne alkaa jo olla menneen kesän juttuja, kun ilmat viilentyvät.

  VastaaPoista
 8. Jos se vene haluaa ruveta maan-ja-veden-ja-ilman-kulkevaksi-laivaksi. Peikko on kuullut sellaisesta tarinoita :)

  VastaaPoista
 9. Vai päätti tuuli pistää veneenne jo talviteloille ;) Onneksi ei tullut ihmisvahinkoja naapuriinkaan. Tuosta vierestähän myrsky meilläkin meni. Lähimmät kaatuneet puut 100 m:n päässä, ja saman matkan lennätti haavanlehtiä ja -oksia kadulle ja parvekkeelle.

  VastaaPoista
 10. Voi hurja mikä myrsky siellä on ollut!
  Meilläkin on pariin otteeseen ollut vesi ja sähkö poikki ukkosen ja myrskyn jäljiltä. Toivottavasti tuollaisia myrskyjä ei tule enää!

  VastaaPoista
 11. Hei!
  Bongasin tämän Jokivarren maaretan blogista,ihana blogi sinulla,tulempa uudemman kerran ja Tervetuloa myös mun blogissani käymään!
  Täällä riehui se Asta-myrsky,tosissaan,puita kaatunut kymmeniltä hehtaareilta täällä,hirveä oli,pitkin poikin tietä!

  VastaaPoista
 12. Mie asun jossain ihme kolkassa säiden suhteen: talvella täällä oli eniten lunta, kesällä pahimmat lämpölukemat, ja yhtään oikeaa ukonilmaa ei ole ollut, puhumattakaan noista oikeista myrskyistä. Ihan hyvä, mie pelkään jo normi-ukkostakin, ja kauhuni olisi, jos myrsky iskisi kun olen yksin mökillä. Kääk!

  VastaaPoista
 13. Näitä "myrskynmerkkejä" on nyt blogeissa näkynytkin! Tälläkin seudulla riehui, mutta ainakin toistaiseksi meillä säästyttiin. Pari kesää sitten saatiinkiin tuta ukkosia oikein enemmänkin. Silloin hajosi maalämpöpumppu, pesukone, pakastin...
  Ilmastonmuutokset sitten kuulemma tietävät lisää näitä säiden ääri-ilmiöitä. Minkäs teet, pieni ihminen, tämmöiselle?

  VastaaPoista
 14. Kyllä on tosiaan tänä kesänä myrskyillyt oikein isosti. Mä henk` koht´ olen välttynyt suurilta myrskyiltä, kun oon ollut aina poissa sieltä, missä on myrskynnyt. Tänään Tyksistä lähtiesssäni huomasin, että ulkona oli aika raikas ja haipakka tuuli.Ilmassa oli selvästi alkavan syksyn kirpeyttä. =9)

  VastaaPoista
 15. Johan nyt jotakin. En ole noin kovaa tuulta kokenut, vaikka täälläkin välkkynyt, tuullut ja satanut kaatamalla.

  VastaaPoista
 16. Voi kamala, miten sillä tuulella on ollut voimaa!!
  Nyt on ollut kyllä ihan kamalia ne trombit, vai mitä sitten syöksyjä ovatkin olleet!
  Toivottavasti ei enää tulisi!

  VastaaPoista
 17. Kyllä ne kielet hei jonkin verran ainakin mieleen jää:
  Tv on ollut siinä suhteessa minulle suuri apu. Olen opetellut kuuntelemaan esim. juuri italiaa niin, että siitä jotain hajua saan. Englantia, saksaa ja ruotsia pystyy helposti seuraamaan esim. dekkareista, joiden kielenkäyttö on simppeliä. Ääni vain tarpeeksi isolle, kun kattelee. (Ja ristipisto käteen, niin ei ehdi lukemaan jokaista tekstiriviä ja on pakko kuunnella :).)

  VastaaPoista
 18. "vene lensi tyttömäisen keveesti"
  Onpa hauskasti sanottu nuo sanat, jotka poimin tekstistäsi. :)Tulipahan vain mieleeni, että kyllä tuuli saisi aikamoinen olla, että tämä mummi lentäisi "tyttömäisen keveesti".
  ---
  APUA, en silti toivo myrskyä, heittäväthän ne myrskyt autojakin, olen sentään aika paljon pienempi...
  :)) Ei ole lainkaan mukavaa, jos nämä "Veerat ja Astat" täällä pienessä Suomessakin alkavat peuhata, ei todellakaan. Luulen juuri nyt monien suomalaisten olevan samaa mieltä. Talojen päälle kaatuvat puut aiheuttavat monille suuria vahinkoja, ja ainakin aluksi on omin voimin vahinkoja korjattava.
  Myöhemmin mahdollisesti saa vakuutusyhtiöltä hyvitystä, mutta taatusti kuluu aikaa, ennen rahojen saamista. Olen niin epäluuloinen vakuutusten suhteen, etten lainkaan usko korvausten vastaavan vahinkoja.
  --
  Me emme siis myrskyjä kaipaa, vai mitä??

  VastaaPoista
 19. Syöksyvirtauksia. Tänäänkin tulee hellepäivä...pelkään tosissani, mitä tuonne yläilmoihin kerääntyy, joka vaatii sitten purkautumista. Mukavaa vk.loppua sulle sinne!

  VastaaPoista