keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Puotasäässä

Kunhan vaan vähän haahuilin pihalla. Kitkin kyllä yhden paikan tuosta tienpielestä laiskotellessa.

Joutsenet ovat menettäneet yhden poikasen. Mikä lie sen napannut? Yks aamu ne huusi ihan hirveästi. Ilmeisesti silloin joku kävi nappaamassa sen poikasen :(

Entinen poikaystävä tekee uutta tuollaista kopperoa, kun tuo vanha on aika hirveen näköi, eikä se oo kokonaan meidän tontillakaan. Uusi on sitten kokonaan omalla puolella.

Ulpukat ja Lumpeet alkaa kohta olla liian lähellä mun uimareittiä. Jos ne vielä lähentelee, niin niille tulee lähtö.
Tää on nyt se outojuttu, mitä ihmettelin tuolla aikaisemmin. En kyllä muista tällaista ostaneeni. Ei kai se mistään oo itekseenkään lentänyt meidän pihalle.
Iirikset kukkii aika komeesti.
Pari- kolme pionia on vielä nuppuvaiheessa. Yhtään en tiedä mikä mahtaa olla?
Valkoinen kärhö on alkanut kukkimaan. Aika  nuukasti vaan näyttäis tulevan kukkia. Niin oli kyllä viimevuonnakin. Olikohan tää Miss Bateman.
Hietaliljat ovat niin kauniita.
Kurjenpolvetkin panee parastaan, kylmästä huolimatta.
Koita tareta.Villasukata vaan jalkaan, niin mullakin on.

8 kommenttia:

 1. Ihan kauniita kukkia on puutarhassasi koleudesta huolimatta. Niin ja villasukat on jalassa täälläkin. Tänään oli sentään vähän lämpimämpi päivä.

  VastaaPoista
 2. Kauniita kukkia sinulla vaikka sää ei oikein ole olluit auosiollinen. Minun pionit kituu ja kituu, ei tahdo jaksaa kunnolla aueta ja kun sitten aukeaa niin samantien jo tippuu terälehdet pois.
  On jo tullut vähän sellainen olotila, että olkoot. Jos sitten taas ensikesänä kukkisi kaikki paremmin.

  VastaaPoista
 3. Erikonen väritys iiriksessä. Kerma-violetti sointuu kauniisti. Ja kurjenpolvet ihastuttavat puutarhassakin.

  VastaaPoista
 4. kauniisti kukkii kylmästä huolimatta!

  VastaaPoista
 5. Kyllä sitä laiskotellessa saa joskus isoja asioita aikaseksi!
  Minä laitoin apetta uunivuokaa ja sitä odotelessa rupesin koneella naputtaa, jotain pitäs oikein kirjoittaa mutta odottelen ispistä.....;)

  VastaaPoista
 6. Mä oon muuttannu ja nyt kartanoni länsisiiven puutarha odottaa innokkaasti, jotta mitähän ideoita se emäntä saakaan... kokonaista 3m x 2m ois tarkotus loihtia valtavan hienoksi buutarhaksi. Ideoita ois ryöppynä tulossa, mutta taitoa ei nimeksikään... Noi piuunit kyllä ois ihania =)

  VastaaPoista
 7. Tota keltaista pientä tuikkukukkasta on noussut myös minun kukkapenkkiini, ehkä sitä on ollut siemeninä sipulikasvien joukossa. En muista tällaista ostaneeni, mutta siellä se vaan nostaa päätään kukkiakseen.

  VastaaPoista
 8. Viismummoista veikkaa keltalaukkaa, mulla se ei oo halunnut kasvaa ollenkaan. Turhaan laitoin mukulat maahan, muutama varsi tuli, ei kukkia. Tänä vuonna ainokainen pionini, maatiaispioni, ei tehnyt nuppuakaan, eikä siis myöskään kuki. Ehkä vähäluminen/lumeton talvi ja nyt jatkuva sateinen ja viileä sää ovat syynä. Pioni ei tykkää liian syvälle istuttamisesta, vaikka kyllä tekeekin lehtiä, ei kuki. Ei kannata kasata juurille uutta multaa, parempaakaan. En oo mikään alan ammattilainen, nää on omia kokemuksiani.

  VastaaPoista