tiistai 10. kesäkuuta 2014

Ei mitään uutta

Paits, että unikot alkaa kukkimaan.
 Eilen siivosin yhden kukkapenkin. Koko kärryllinen tuli mitä lie koiranputkee, tai mitä se nyt sitten ikinä onkaan. Tässä kohtaa voi todella sanoa, että työn jälki näky :)
Ei mulla muita Akileijoja olekaan, kun nämä tavalliset. Kerran sain Anjalta siemeniä ja laitoin ne purkkiin itämään, mutta mun avuliasaatu, eli entinen poikaystävä heitti tyhjän purkin pois kuleksimasta. Ei kyllä sitä passais laskee lähellekään kukka maita :(
Kempeleenkaunotar on nyt komeimmillaan ja saa anteeksi sen, että yrittää levitä koko tontille. Ihan vaan siksi saa anteeksi, kun tuoksu on niiiiiin hurmaava.
Miksihän nuo Akileijat ei risteydy, että tulis kirjavia?

9 kommenttia:

 1. Lehtiakileijassa on luonnostaan vaaleanpunainenkin väri, hassua ettei sinulla tule sitä, ehkä sen geeni puuttuu noista. Minulla meinaan kasvaa myös vaaleanpunaista, vaikka yhdestä violetista lehtoakileijasta oman pihani kanta on peräisin, jossain vaiheessa jostakin siementaimesta putkahtikin vaaleanpunaiset kukat.
  Kyllä kitkiessä työn jälki todella näkyy, ja työ palkitsee. Täytyy laittaa aina tuoli niin, että voi ihailla kukkapenkkiä kitkemisen jälkeen ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein voi sanoo, et töy tekijäänsä kiittää :)

   Poista
 2. Kauniita kukkasia:)TUon akileijan väri on tosi upea!

  VastaaPoista
 3. Jännä keltainen unikko. Minulla on vain sitä tavallista punaista. Kempeleen kaunotar, upea ruusu. Kohta alkaa olla ruusuissa parhaat päivät käsillä. Juhannusruusukin aloittelee. Voi tätä ihanaa kesäaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo varma, mutta luulen sen olevan keltavaleunikko. Haluatko siemeniä? Osoitetta vaan luukkuun amalia.mummu

   Poista
 4. Minulla täällä kotona kukkii vain vaaleanpunainen ja sininen akileija, ei ne ihme kyllä keskenään risteydy! Pitänee kerätä siemeniä jos mökillä nousee perhosakileija kukkimaan.
  Keltainen unikko on upea, samoin tuo Kempeleen kaunotar! Kunhan se varttuu ja leviää, voisko siitä saada juurenpalasen?

  VastaaPoista
 5. AI tuosta Kempeleenkaunottaresta? Tuu ihmeessä mökkireissulla hakee. Etteikös te aja Lahden kautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kiitos, koko kesä ajellaan viikottain, juhannusviikolla jo tiistaina. Mutta antaa sen ensin kukkia, ettei häiritä...

   Poista