lauantai 22. elokuuta 2009

Valkeita sorsan poikasia

Una ja Sisko ovat kuvanneet valkeita sorsia omissa blogeissaan. Luulen, että se on joko näiden jälkeläisiä, tai joku näistä. En tiedä kuin kaunan sorsat elää? Nämä on kuvattu meidän rannassa vuonna 1986.

Ihmetys oli suuri kun ensimmäisen kerran nämä uivat meidän rantaan. En ollut uskoa silmiäni. Soitin Heinolaan silloiselle lintutalon, olisko ollut johtaja Anthony Bosley. Sovitaan, että se kirjoitetaan näin :) Hän olisi ottanut linnut Heinolaan, mutta ei saanut lupaa jostain, mistä lie. Silloin hän oli sitä mieltä, että nämä ovat oikeita sorsia, ei ankka-sorsia. Kuulema ne saattaa risteytyä. Olen ottanut kuvat valokuvista, kun minulla ei ole skanneria, joten ne ei ole kovin hyviä.
10 kommenttia:

 1. Sorsat näyttävät kuitenkin hyväksyvän erilaiset lajitoverinsa. Albinoja on joka lajissa :)

  VastaaPoista
 2. Leukistiset sorsat eivät itse asiassa tunnu olevan mitenkään harvinaisia. Täälläkin päin olen niitä useampana kesänä nähnyt. Täysalbiinot ovat kyllä harvinaisia, eivätkä luonnossa yleensä menestykään huonon näkönsä ja huonon suojavärinsä takia. Täysalbiinolla on punainen silmä. Mielestäni nuo sinun kuviesi sorsat näyttävät leukistisilta eli niiltä puuttuu väripigmenttiä, mutta ne eivät ole albiinoja.

  VastaaPoista
 3. Hianua saara tietää, jotta valokuvistakin voi laittaa kuvia lokille. Erikoonen ilimestys nua valakooset sorsat. Mäen oo saanu koskaan kunniaa kohorata tuollaasia. =oD

  VastaaPoista
 4. Hei pitkästä aikaa. Jänniä nuo valkoiset sorsat, en ole koskaan nähnyt vastaavia. Vaikuttaakohan ympäristömyrkyt ja saasteet lintujen geeniperimään jotenkin, että tulee näitä "virheellisiä" kappaleita. Raukka-parat.

  VastaaPoista
 5. Siskotuu: Nyt kyllä kysyit niin vaikeeta, että en osaa vastata :) Saisko seuraavan kysymyksen?

  VastaaPoista
 6. Olet saanut mielenkiintoisia kuvia otettua.

  VastaaPoista
 7. En ole nähnyt tuollaisia milloinkaan. Kiva oli nähdä nämä kuvasi!

  VastaaPoista
 8. Eipä ole tullut vastaan ennen valkoisia sorsia. Kauniita :)

  VastaaPoista
 9. Ihania pikkusorsia ja noi valkoset on nättejä!
  En ite ole koskaan nähnyt.

  VastaaPoista