keskiviikko 19. elokuuta 2009

Kisasukat ja kukkia

Nyt on ensimmäiset kisasukat tehty ja sitä Eestistä ostettua lankavarastoa käytetty. En kauheesti tykkää tästä langasta, se ei ole oikein nättiä. Kivan tuntuiset ne kyllä on jalassa. Lanka on tosi pehmeää. Onhan siinä Aloeveraa ja Jojobaöljyä :) No se on sen ongelma joka nämä saa, jos ei pidä kuosista. Voiko niin sanoa langasta?


Ainut poikani teki joku vuosi sitten minulle tällaisen kukkakärryn. Nyt ekan kerran laitoin siihen suoraan multaa ja pelakuut istutin tähän. Ennen ne oli omissa purkeissaan. Kyllä nyt ovat reheviä. Ongelma on vaan, miten saan nämä talvetettua, kun ovat niin valtavia.
Muutama kuva yhdestä kukkapenkistäni. Siinä on eniten Samettikukkaa ja Zinniaa. Istutin ne vaan liian tiuhaan, mutta kun olivat niin pieniä silloin, niin iski taas se ahneuden riettaus :)

11 kommenttia:

 1. Kauniit sukat olet tehnyt, ja varmaan jaloille sitten hyvät.
  Mutta on sulla toi pelargonia mahtavan iso1
  Sopii hienosti sinne kärryysi.
  Sun pitää kärrätä koko juttu nyt sitten jonkun kellariin, jos ei ittellä sulla kellaria ole.

  VastaaPoista
 2. Vielä näyttää kukkaketo sinulla hehkuvan. Hieno.

  VastaaPoista
 3. Komeat pelakuut sinulla. Otin viime syksynä pistokkaita pelakuistani. Ne kasvoivat hyvin olohuoneen ikkunalaudalla koko talven. Isot vein kellariin. Osa niistä menehtyi.

  VastaaPoista
 4. Harakka. No juu ittellä ei oikein ole sellasta paikkaa. Tähän asti olen ne talvettanut ikkunalla, mutta nyt ne on kasvanut niin kauheen isoiksi.

  Famu: Täytyy varmaan koitaa ottaa ne pistokkaat. Ikkulaudat on täys orkideoja. Ainut paikka on ulkoveranta. Siinä ne on tähän asti ollu talvet. Sitte on yksi ikkuna, mutta se on liian pimee, siinä ne oikein oo menestynyt.

  VastaaPoista
 5. Ihanannäköiset sukat kyllä varmaan kelpaa saajalleen.
  Blogissani on jotain, piipahda :)

  VastaaPoista
 6. Jarrutin blogisi kohdalle kun oli ilmestynyt kuvaksi nuo sukat..juuri samanlaiset neuloi tytär minulle. Taitaa olla samaa lankaa. ovat niin pehmeät ja hyvät jalassa. Kyllä tuota lankaa saa erikoisliikkeistä ainakin!
  Parveke on minunkin iloni...ja kukat siellä:-)

  VastaaPoista
 7. Ensinnäkin: Sukkien ja ruusumaton väri- ja kuvioyhdistelmä on tosi herkullinen. =oD Ja toiseksi nuo pojan tekemät kottikärryt kukkineen aivan vallan kauniit. Sääli tosiaan, että syksy ja halla uhkaa niiden loistoa jakauneutta.

  VastaaPoista
 8. Ihanat sukat ja upeat kukat! Vautsi! Tuolla jo aiemmissakin kommenteissa tuli tuo, että pistokkaiden ottaminen on yksi keino talvettaa pelakuita ainakin. Itse asiassa ne pistokkaista kasvatetut talvehtivat varmemmin kuin kesän ulkoilmaan tottunut isompi kasvi. Toivottavasti onnistut!

  VastaaPoista
 9. Upea värikäs kukkapenkki :)

  VastaaPoista
 10. Hienot ovat sukat ja komia sinulla pelargonia. Itse mietin että mihinkä nuo omani laitan talvehtimaan kun kanssa ahnehdin niitä, olivat sellaisia reppanoita ja nyt kasvaneet isoiksi.

  VastaaPoista