perjantai 28. elokuuta 2009

Ikkunalla kukkii

Nyt kukkii nämä orkideat.

Minä niin tykkään valkeista kukista

mutta kyllä keltainenkin on kaunis.

Tästä en tiedä, mikä tämä on. Ostin tän viime syksynä 1€ lla. On mielenkinntoista nähdä millainen kukka tähän tulee. Kukkavana on aika hento ja nuput pieniä.

Tämä ja osa muista orkideoista oli ulkona ja toi nämä tupaan viimeviikolla kun vaikutti, että yöt alkaa olemaan liian kylmiä niille. Kuitenkin ne olis voineet olla vielä pihalla, yöt on olleet nyt niin lämpimiä. Kohta alkaa kukkimaan Cattleya ja Oncidium.

15 kommenttia:

 1. En ole ollut kovin innostunut orkideoista, mutta alan pikku hiljaa muuttaa mielta. Namakin ovat kovin kauniit. Minunpitaisi varmaan hankkia sellaiset kotiin myos. Sisakukiksi.

  VastaaPoista
 2. HPY: Suosittelen! Ovat kauniita ja kestäviä.

  VastaaPoista
 3. Upeita ovat orkideasi! Vau! Ja minä en saa yhden yhtäkään menestymään. Ei ole orkideapeukaloa, ei. Kiva katsella näitä kaunistuksia sitten näin blogin välityksellä! =o)

  VastaaPoista
 4. Kauniita kukkia. Meillä pudotti eilen viimeisen kukkansa. Nyt saa taas odotella seuraavaa kukintaa.

  VastaaPoista
 5. Minä rakastan myös valokoisia kukkia! Kävin juuri Tuusulan upouudessa kodinterrassa ja ostin kaksi kaksivanaista orkideaa 3,95 kpl :) Juuri sellaisia kuin olen metsästänyt koko kesän ja nyt oli hinta aika kohdallaan :)

  VastaaPoista
 6. Oi onpa kauniita!! Minun orkideani pudotti juuri kukkaset. Voiko ne viedä todella ulos kesällä??

  VastaaPoista
 7. Sinulla todella vihreä peukalo kun noin hienosti saat kukkimaan.

  VastaaPoista
 8. Kauniita todella.
  Taidan vähän kadehtia orkideapeukaloasi, kun itse en saa niitä kukoistamaan. Yritystä on ollut, mutta yhteenkään ei ole tullut uusinta kukkia. Teen varmaan jotain niiden mielestä väärin.

  VastaaPoista
 9. Oi, kun onkin kauniita noi orkideat.
  Ja jännätään nyt yhdessä, minkälainen kukka siihen tulee, laita sitten tänne, kun kukkii.

  VastaaPoista
 10. Kauniita orkideat ovat kukkiessaan ja kukka kestää kauan. Minullakin on pari kappaletta, mutta tämä kissapesue tahtoo verottaa sisäkukkakantaani kovalla tassulla.

  VastaaPoista
 11. Kiitos vaan. Tiedä tuota peukaloa. Suurin etu mikä minulla on, on se että mulla on akvaario, sekä vanha puutalo, niin kosteutta on tarpeeksi.
  Hilkka: Ei kaikkia voi viedä. Esim perhosia ei voi viedä.

  Harakka: Odotan itsekin sitä kukkaa. tietysti laitan kuvan heti, kun vaan kukka ilmestyy.

  VastaaPoista
 12. Oi miten kauniita orkideoita sinulla on!

  VastaaPoista
 13. Mä pidän tosi paljon orkideoista, mutta ku pudottavat kkkansa, niin en ole saanut niitä enää koskaan uudelleen kukkmaan. Mä varmaan sorkin ja siirtelen niitä liikaa? Kastele en liikaa.

  VastaaPoista
 14. Voi ihanuus, mikä orkideaikkuna sinulla on! Jotenkin nuo kukat kiehtoo minua. Voisin hyvin ruveta orkideaharrastajaksi, vaan on jo entuudestaan niin paljon kaikkea. Mutta jatka sinä nuitten kanssa minunkin puolestani :) On sinulla niin hyvät olosuhteetkin niille.

  VastaaPoista