sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Nalleperheen naapuriin.

Reissuseurana oli Vastarannankiisket lapsen lapsiensa kanssa. Ensimmäisenä mentin tosiaan Ähtriin. Se oli lapsille mieluisa paikka. Ilmakin suosi meitä, vaikka matkalla satoi, niin perillä oli kiva ilma kävellä viisi tuntia ja katsella eläimiä. Välillä syötiin eväät ja potettiin makkaraa. Satuttiin sopivasti paikalle, kun karhuille annettiin ruokaa. Sitä oli hauska katsella, miten pikkunalletkin oli oppinut kerjäämään eväänsä.


Vielä ehdittiin uimaan ja vesiliukumäkeen.
Lähdettin seuraavaksi Peräseinäjoelle Kalajärvelle. Siellä tuli vettä taivaan täydeltä ja oli ihan mieletön tuuli. Otiin siellä yksi yö ja lähdettiin paremman ilman hakuun. Kuninkaanlähteellä Parkanossa olikin tosi kiva ja lämmin. Paits eilen oli ihan mieletön ukonilma ja koko Parkano pimeni. Reissu oli kiva ja lapset nautti elostaan ja olostaan.Päivän kyssäri on. Mikä kämmekkä? Väri on aika oikea. Se kasvo siellä eläinpuistossa soisessa maastossa. Lisäksi siellä oli paaaaljon vähän tummempia mutta ei kuitenkaan, niin tummia kun Maariankämmekät. Kuvat niistä ei onnistunut ollenkaan.

8 kommenttia:

 1. Teillähän on ollut vaiheikasta, kivan kollaasin olit tehnyt. Reissut lapsenlapsien kanssa ovat olleet meillekin mieluisia.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tämä mielestäni on maariankämmekkä. Sitä voi olla eri tummuusastetta, ihan vaaleasta violetista hyvinkin tummaan. Täplikkäät lehdetkin viittaavat maariankämmekkään.

  VastaaPoista
 3. Teillä on ollut muistorikas retki, eläimiä ja jännittäviä tapahtumia.

  VastaaPoista
 4. Minäkin pitäisin tuota maariankämmekkänä, tietääkseni sen kukkien väri vaihtelee hyvinkin paljon.

  Vieläkö Ähtärissä on ne symppikset villisiat? Viimeksi kun olin siellä ne kerjäsivät hyvätuulisina rapsutuksia.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tiedosta. En tiennyt, että Maariankämmekkä voi olla eri värinen.

  Unelma: Kivaa oli, ainakin lapsilla ja sehän näillä reissuilla on tärkeintä.

  Famu: Oli hauska kuunnella, kun yhteen ääneen kerrottiin äidille matkasta. Kumpikaan ei oikein saanut puheen vuoroa.

  Sussi: Oli ne, mutta nukkuvat vaan, vaikka kuin Vaarit röhki :)

  VastaaPoista
 6. Upean värinen tuo kämmekkä. Olisiko jo lähes albino. Olen joskus vuosia sitten nähnyt valkoisen horsman, se kasvoi samalla paikalla muutamia vuosia. Katosi sitten tieremontin alle, voi harmi. Ja voi harmi etten tuolloin kakarana tajunnut ottaa siitä edes kuvaa. Nyt katselen josko löytyisi vastaavaa uudelleen.

  VastaaPoista
 7. Ähtäri on ihana paikka, mukavan metsäinen :) Olen ollut siellä kerran joskus pari vuotta sitten ja oli ihana päästä nyt uudelleen sinun blogisi kautta.

  VastaaPoista