perjantai 13. joulukuuta 2013

Paripäivää Budapestissa

Oltiin joulutoreja ihailemassa Budapestissa. WAU, miten siellä olikin upeaa! Käsityöläisiä oli laidasta laitaan ja tietysti kaikken maailman muutkin tavarat, paits yhtää lakun myyjää en nähnyt. Kadut oli koko kaupungissa ( eihän me nyt ihan koko kaupunkia ;) ) valaistu niin uskomattoman upeasti, että maalaistyttö vaan huuli pyöreenä huokaili. Ruokaa oli tarjolla jos jonkun sorttista ja mikä oli kaikkein parasta, niin lämmin viini. Esiintyjiä joka lähtöön. MIKS MEILLÄ EI KOSKAAN ONNISTU?
Miks kaikki se vähänenkin ryssitää sillä, että kaikki rikotaan ja sotketaan!Yläpuolella on leipää gulassilla, tai gulassia leivällä. Ihan miten vaan.

No sitten on Entinen poikaystävä löytänyt uuden naisen kainaloonsa. Tätä se on, heti kun vähän irrottaa otetta, niin heti!!


Mikä löytö! Aivan ihana kauppa! Täys kaikkea joulutavaraa. Toinen toistaan ihanampia. Se kauppa on niiiiiin ihana ja niiiin täys tavaraa, että siel meinaa haleta. Niistä kaikista pienistä ihanuuksista, ei kuvat onnistunut :( En ostanut taaskaan mitään, kuolasin vaan. Maijalle tiedoksi, voit mennä sinne jo. On siellä varmaan lattiat siivottu mun jäljiltä ;)
 


 
 


Kamerana mulla oli vaan pokkari ja sillä ei näköjään saanut kuvia siitä upeasta valaistuksesta, mutta ei muuta kun mielikuvitus käyttöön.

Onneksi oli Maija, joka kuskas meitä ympäri kaupunkia! Käytiin Linnavuorella ihailemassa näkymiä yli kaupungin. On se vaan kaunis kaupunki.
 

Ihan elävä kotkakin nähtii.

Ja taideetta kaduilla.
Paljon oli kyllä sitä elämän nurjaapuoltakin. Ihmisiä jotka joutuvat nukkumaan kadulla, vaan joku peitto ympärillään. Kerjäläisistä puhumattakaan. Kyllä sitä aina tulee mieleen, että vaikka ei tässä rahaa olekkaan ( hyvin taipuu paskalle) niin ei kuitenkaan tarvi olla käsi ojossa kadulla ja on katto pään päällä ja lämmintä.

Maijalle suunnattoman paljon suuria ja ylettömän paljon pieniä kiitoksia. Olit kyllä meidän reissun piste II. päälle!


 PS.Laitan nämä kuvat tänne uudestaan, kun tajusin lisätä vähän valoa. Näet paremmin millaisia siellä on valaistut torit.
 
 
 
Posted by Picasa

19 kommenttia:

 1. Kivoja paikkoja kuvasitte.Nurjaa puolta on niin monessa maassa,aina surullista kun sellaista kohtaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja sitten kun siellä on monasti vielä joku, joka vetää siitä osan ittelleen.

   Poista
 2. Kiitos kauniista kuvista! Tuo kyllä tekee mielen surulliseksi kun näkee käsi ojossa olevia kerjäläisiä ja vammaisia kaduilla, ja kaiken tuon ylellisen kaman keskellä.

  VastaaPoista
 3. Onpa hienoja jouluvaloja, koristeluja ja tunnelmaa muutenkin. Olen käynyt Budapestissä vain kesäaikaan. Nyt ei varmaan tarvinnut Kalastajalinnoituksella hikoilla helteessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan oli upeita, eikä tullut hiki, ei. Oli aikamoisen kova tuuli.

   Poista
 4. Budapest on kaunis kaupunki.

  Meillä on täällä kaikki enemmän kuin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vielä, mutta ei oo kaukana, kun täälläkin on kerjäläisiä ihan ilman Romanialaisia.

   Poista
 5. Budapest on kaunis kaupunki, olen käynyt siellä vain kesällä, pitäisi joskus mennä noita joulutoreja ihailemaan, ovat vähän eri luokkaa kuin täällä. Kiitos kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä suositella! En oo missään nähnyt niin kauniita valoja

   Poista
 6. Kaunis kaupunki on Budapest ihan taatusti.
  Hienoja postauksia sulla tuolla alempanakin, ja ihania tumppuja ja sukkiakin olit jo ehtinyt kutomaan vaikka kuinka monta paria!
  Hyvää joulun odotusta sulle!

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Tähän nyt varmaan kuuluis sanoa, että noinhan nyt vaan tuollaisia. Ei vaan, oon itsekin tyytyväinen. Hyvää joulun odotusta sullekin!

  VastaaPoista
 8. Vau, hienoa! Pitäisi kyllä joskus käydä tuolla.
  Aika huonoon jamaan on maailma mennyt vähän joka suunnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullekin sanon, että kannattaa käydä. Niin on mennyt, joka puolella on ihmisiä, joilla menee huonommin ja huonommin.

   Poista
 9. aah,oih,kiitos Budapestin kuvista. Siellä on varmaan tosi ihanaa. Minä olen tykännyt siitä kaupungista kesälläkin. kerran olen käynyt.

  VastaaPoista
 10. Voi - kiva kun nappasitte Maijankin Budapestin kuvien joukkoon, hyvin näkyy pikkusisko toipuneen jopa oppaaksi ystäville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on toipunut ja omasta mielestään jakso hyvin. Hauskaa meillä oli. Onneksi on tää blogimaailma. Paljosta oisin nytkin jäänyt paitsi.

   Poista
 11. Kyä on komiaa :) Peikostakin on mukava käydä kaupoissa katsomassa mitä kaikkea hienoa siellä on, jota se ei tarvitse :)

  VastaaPoista