tiistai 22. tammikuuta 2013

Upeita talvipäiviä

Oltiin vaunuilemassa ja kyläilemässä. Kyllä nyt luonto on pannut parastaan. Pakkastakin oli matkan varrella ihan kiitettävästi -25 parhaimmillaan.
Kuusamo- Posiotiellä oli tällaista.


Kyläpaikalla oli niin kylmää, että myrskylyhtykin paleli.

Joki se vaan pitää pintansa, eikä anna talvelle valtaa.


Matkan parasta antia oli tämä vasikka. Tässä vajaan päivän vanha. Eikö olekin nätti? Mutta, mutta, miksi AINA mä oon niin huolimaton???? Sain vain tän yhden kuvan, kun taas!!!!! loppu akku.!!! Kuheen huudon kans mä sinne navettaan yleensäkin menin. Etinen poikaystävä kilju, kuinka mä sitte haisen kauheelle, kun änkeen sinne navettaa! No haisihan seillä kieltämättä, mutta tuulettamalla tuo haju kaikkos. Enhän mä sinne aikonutkaan jäädä asumaan.


Näitä just syntyneitä oli kaikkiaan kolme.


Talon emännän näkemys lehmästä. Iloisena tuo näkyy tuossa loikkivan.

Täytyy sanoa, että ei kateeksi käy niitä ihmisiä, jotka työkseen hoitaa karjaa. Ei oo pekkasia, ei kysytä huvittaako tänä aamuna tai iltana lähtee navettaan. Ei lähdetä millekkään kahden viikon reissulle tuosta vaan. Ei voi vaan lintsata, vaikka ei oikein huvittaiskaan. Ei ois mun juttu toi. Siks toiseksi, jos mulla ois elukoita mitä vaan, niin vanhuuttaan ne kaikki kuolis. Yhtään en raaskis laittaa teuraaksi.

12 kommenttia:

 1. Kyllä on upeitas talvikuvia, tuota lunta aika reilusti! Ja tuo pikkuionen vasikka on niin nätti. Niiden hoito on kyllä tosityötä, siihen pitää olla kova innostus että jaksaa.

  VastaaPoista
 2. Hyvin taitaa pysyä lämpö vaunussa kovillakin pakkasilla.
  Ei olisi minustakaan elikoiden hoitajaksi, nälkään kuolisivat, hattua nostan niille jotka jaksavat.

  VastaaPoista
 3. Ruuan kasvattaminen on aliarvostettua puuhaa, kun (kaupunkilaiset) sukupolvet ovat niin vieraantuneita siitä, yleinen oletus lienee, että ruoka kasvaa supermarkettien takahuoneissa. Mutta jos karjankasvattajat lopettaisivat, nousisi nälänhätä. Se on hyvä pitää mielessä, ehkä kaupunkikouluissa suorastaan pitäisi aihetta opettaa. Tai en tiedä opetetaanko, en ole koululainen enkä opettaja ;-)
  Huh miten lumista ja kyyylmän näköistä, myrskylyhtyä käy sääliksi :-D

  VastaaPoista
 4. Nättiä on, valkoista ja niin talvista. Arvaapa mitä, taitaa tykyt olla läheltä minun asuinsijojani, sillä just tämmöistä täällä, kun ikkunastanikin ulos vilkaisen.
  Vastasyntynyt vasikka suorastaan hellyytti minut. Lapsuuskodissani hoidin karjaa, autoin lehmän vasikoidessakin.
  Nytkin mielelläni käyn navetoissa, missä niihin vain päästetään. En kylläkään jaksaisi näillä vuosin tehdä karjanhoitotyötä. Olen niin urautunut eläkeläisen vapaaseen olotilaani.

  VastaaPoista
 5. Kameran akun tyhjeneminen tärkeässä paikassa on niin tuttua. Onneksi ikuistit sentään yhden pienokaisen!

  VastaaPoista
 6. Komeita tykkylumisia puita, niistä kylmyys huokuu vastaan.
  Pieni vasikka on söpönen. Minulla oli lapsena oma ayshire-vasikka, josta sittemmin kasvoi ison iso lehmä. Kun äitini oli karjakko, minä tietysti aina navetassa. Vielä vanhoilla päivilläänkin äitini hoiti ja lypsi lehmiänsä. Tiedän tarkkaan, miten kiinni karjanhoitamisessa ollaan. Onneksi tuo koiruli ei ihan niin paljon sido, sen voi välillä viedä hoitoon.

  VastaaPoista
 7. Onpa teillä kovat pakkaset! Meillä taas oli tänään ensimmäistä kertaa pitkään aikaan hellettä.Suloinen vasikka,kovaa työtä onkin noiden hoitaminen.

  VastaaPoista
 8. Hienoja on tänä talvena maisemat olleet, kuten kuvistasikin näkee, ja mikä ihana vastasyntynyt vasikka. Tuli tuosta vasikasta niin lapsuusajat mieleen, sillä silloin niitä näki, kun maatalossa lapsuus on eletty.

  VastaaPoista
 9. Symppiksen näköinen vasikka:)

  Muistin taas miksi syön kasvisruokaa...

  VastaaPoista
 10. Hui miten kylmän näköistä! Kauniita maisemia, ja talvihan on kylmää kauemmin kuin lauhaa, joten tämä on sitä Suomen talvea :-) Sille pakkaselle ei mahdeta ulkona mitään, mutta sisällä saadaan lämmintä kun laitetaan pökköä pesään..

  VastaaPoista
 11. Ja meilla valitetaan kun lampotila on juuri nollan alapuolella!

  VastaaPoista
 12. Aivan ihania nuo tykkylumipuut ! Ne ovat sitä oikeaa talven ihmemaata !

  VastaaPoista