tiistai 29. marraskuuta 2011

Patalapun ohje

Tässä ohje tuohon patalappuun.
Kun olet silittänyt puoliksi pituussuunnassa nuo kaikki 4. kappaleen osat taita ne keskeltä, silitä. Asettele ne tuohon pienemmän ison kappaleen päälle ja ompele kaikki kulmasta kulmaan sitä vakoa pitkin mikä jää, kun olet taitellut ne. Iso ja välivermeet siinä samalla. Eli sinulla on koko komeus siinä kasassa. Varmaan kun katsot kuvaa , niin asia selkiää. lopuksi taita tuosta isommasta kappaleesta reunus päälle
Tuo pieni neliö taitetaan vinottain, niin kun yritin sen pirtää. Oisko jotain toivomisen varaa tässä koneen käsittelyssä :)
Laitoin pari kerrosta vanhasta astiapyhkeestä tuonne neliöiden väliin, että ei näpit pala.
Tekemisen iloa!

8 kommenttia:

 1. Hanni: Taitat noi kappaleet pitkät sivut vastakkain, silität. Taitat ne niin vielä, että niihin tulee tuollainen terävä kärki ja silität. Ladot kaikki kolme kappaletta päällekkäin, niin että alareunat on tasan tuon pienemmän ison neliön kanssa. Laitat ne välitoplingit paikalleen ja tuon ISON neliön alimmaiseksi. Sitte vaan hurautat konellaa koko helahoidon yhdellä kertaa kulmasta kulmaan vinosti. Kyl sie tajuut kun katot valmiita töitä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kun kerroit tekotavan. On niin nätit patalaput, että meinaan yrittää tehdä.

  VastaaPoista
 3. Mahdankohan mä yrittää tätä juttua, sillä mieleni tekee niin kovasti kokeilla tätä mallia, sillä oli kyllä tosiaan kaunis patalappu!
  Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 4. Aimarii ja Harakka: Tee vaan ovat niin joutusia tehdä.

  VastaaPoista
 5. Tässäpä kiva ohje - haittaisiko sinua, jos tämän perusteella oppilailleni mallin näyttäisin?

  VastaaPoista