lauantai 31. heinäkuuta 2010

Miljoona hyttystä

Terveisiä taas reissusta! Käytiin Vastarannankiiskien kanssa Lapissa. Hyttysiä oli ihan mielettömästi, heti kun vähänkään poikkes metsän puolelle. Kuvakin on ihan vinossa, kun täyty koko ajan hosua ja huitoa niin kauheesti.

Täytyhän ne pakolliset makkarat paistaa, vaikka mikä olis.

Käytiin myös kävelemässä Särkitunturilla. Se olikin hieno paikka, eikä ollenkaan paha kulkea. Hyvä, että ei ollut tietä lanattu perille asti. Minäkin huonokuntonen jaksoin hyvin kävellä sinne.

Maisemat oli kyllä hulppeat ja vaivan arvoiset.

Hillaa ois ollu vaikka kuin, mutta kun eivät olleet vielä kypsiä, eikä meillä olis ollut edes sellaisia vermeitäkään, millä ois voinut mennä suolle.

15 kommenttia:

 1. Ja tuonne pitäis uskaltaa viikonloppuna HUI!!

  VastaaPoista
 2. Aijjai! Ihanoita maisemoita! Räkkämuistot ovat kyllä elävästi muistissa Lapissa asumisen ajoilta...Mutta tuo taianomainen avaruus ja karu luonto...ja tuoksut...oioi...

  VastaaPoista
 3. Siellä on mukavan näköistä. Ne piänet hyttyset ei näy kuvissa :)

  VastaaPoista
 4. Avarat ovat näkymät. Hillasuolla olisi mukava käydä. :)

  VastaaPoista
 5. Lapissa on mahtavia maisemia! Pittää vaan yleensä olla paljo ohvia mukana ;)

  VastaaPoista
 6. Voi että, kun olisikin hyviä ne hillat, muttakun siellä on nykyään jokaikistä hyttystä, itikkaa.. paarmaa.. "hirvikärpäsiä" yms. niin mua ei enää metsään saa, ennenkuin taas pakkanen on pikkasen purrut sinne, ja laittanut ne kaikki talviunilleen!

  VastaaPoista
 7. Zilga: Tervemenoa vaan. Kyllä sinne sekaan sopii ;)

  Mimosa: Niinpä se suon tuoksu on niiiiin ihana.

  Peikko: Usko vaan niitä oli kuitenkin ainakin miljoona.

  Unelma: Seillä on kauniit maisemat. Minä en kauheesti perusta siitä hillasta.

  Irma: Tai sellai kaveri joka houkuttelee kaikki hyttyset itseensä :)

  Harakka: En oo minäkään moneen vuoteen ollu kesällä Lapissa ja luulen, että en moneen vuoteen menekkään.

  VastaaPoista
 8. Juu - itikoita on ollut. Poroparat ovat tuskissaan niiden kanssa ja miksei matkailijakin.
  Itseäni eivät pahemmin kiusaa, paitsi ojavarressa kalalla ollessa, kun sinne ei mahdu tuuli.
  Maisemasi on mielestäni huisin kaunis - semmoinen on minunkin maisemani, jossa viihdyn.
  Hillaa on näköjään paikka paikoin pohjoisessa. On se vaan niin maukas marja!

  VastaaPoista
 9. Hienon reissun olette tehneet ja tuollaisissa maisemissa sielu lepää. Täällä etelämmässä onneksi hyttyset ovat vähentyneet.

  VastaaPoista
 10. Jaa'a! Taas reissussa. =9) Ihana nuotio kva.

  VastaaPoista
 11. Komeat maisemat! Meillä on mietinnässä Lappiin lähteminen, hyttysistä kuuleminen saan nyt kyllä mietteliääksi... Välillä on osunut vuosia, jolloin niitä on ollut vähän, tämä ei liene niitä.

  VastaaPoista
 12. Maisemat ovat kauniita, mutta muistan hyvin hyttyset omilta lapinreissuiltani, niin isän kanssa kullanhuuhdonnassa kuin rippileiriä pitäessä, ja ne eivät ole kivoja, ne :D. Muuten vaikka het' pohjoseen muuttasin, vaan sääskien kanssa en taitaisi tulla juttuun :D.

  Kyselit, osaanko saksaa & virkkuulyheteitä (saksaksi): Voin kyllä sanoa osaavani saksaa, mutta en varmaan virkkuulyhenteitä, luulisin. Minulla ei muistaakseni virkkuuohjeita saksaksi olekaan, nypläyskirja kylläkin. Nypläys puolestaan sujuu mukavasti millä kielellä vain. Siinähän työ tapahtuu kaavakuvan päällä, eli kieli ei ole minkään sortin ongelma :).
  Sama juttu on tosin virkkuunkin kanssa: espanjankielisestäkin lehdestä on tullut virkattua, vaikken kieltä osaakaan, kun on hyvät kaavakuvat. Yleensä sen tarkistankin, jos vieraskielisen lehden tai kirjan ostan, että kuvista pystyy ohjeen "lukemaan". Toisaalta hollanninkielistäkin tekstiä on joskus tullut luettua, vaikken sitäkään kieltä osaa, kun motivaatio on ollut suuri :). (Kyseessä oli joku kirjonnan historiaa koskeva artikkeli, joka oli niin mielenkiintoinen, että ytimen siitä otin selville, vaikka se työlästä olikin :). Saksan ja ruotsin pohjalta hollantikin kyllä luontuu... Ja latinankielen taidostahan on apua joka kielen selvittämisessä, melkein. Eurooppalaisen ainakin. Mitä nyt kreikan lukemisessa on hyvä osata ainakin kreikkalaiset kirjaimet...

  VastaaPoista
 13. Voi mita maisemia. Suomessa on paljon erilaista luontoa! :)

  VastaaPoista
 14. Lappi lumoaa hyttysistä huolimatta. Olimme kahtena peräkkäisenä vuonna Saariselällä kesä-heinäkuun vaihteessa, silloin ei ollut hyttyset vaivaksi. Tänä vuonna emme olleet etten tiedä tämän vuoden tilannetta. Nythän on kuulemma ennätyspaljon hyttysiä.

  VastaaPoista
 15. No onpas ollut turkasen paljon hyttysiä, kun ovat saaneet tunturitkin ihan vinoon :) Kiva varmasti kuitenkin. Kuvaterveisistäsi tuli ihan kaipuu Lappiin.

  VastaaPoista