tiistai 2. kesäkuuta 2009

Murha mielessä


Joskus mä harkitsen ihan oikeesti, että teen Dorikesta rukkasia. Aina siinä kohtaa, kun se on pyydystänyt linnun. Tänään se sai räksän poikasen ja emo seino madot suussa ja katsel, että koska voi ruveta syötää poikastaa. Siinä kohtaa olin taas niin vihanen ja luin kissalle lakia, että tipiä ei saa pyydystää. Ilmeisesti se ei kuitenkaan mua usko. Vaikka niitä räksiä onkin paljon niin ei niitä tarvi lähteä lihapadan vierestä pyydystämään :[

21 kommenttia:

 1. Doris vain toteuttaa kissojen normaalia saalistusvaistoa.

  VastaaPoista
 2. Meinasin sanoa samaa kuin Unelma, että kissojen geeneihin on jo pakattu halu ja taito pyydystää. Mutta kyllä minuakin harmitti, kun yksi talvi naapurin kissa söi lintulaudalta parina päivänä punatulkun. Sitten varasin käpyjä tuuletusikkunan kohdalle ja aina kun se tuli annoin kävystä pyllylle. Pian oppi pysymään poissa meidän lintulaudan alta.

  VastaaPoista
 3. Kissan luonto on pyysystää, ei siitä mihinkään pääse.
  Minä myös koetan varjella lintujani kissoilta ja kissat hätistelen puista pois. Itsellä ei ole kissaa, mutta tien toisella puolen naapurissa on viisi kissaa, joista kyllä tykkään.

  VastaaPoista
 4. Niinhan se on, ja minusta tuntuu,että Doriksella se on kova. Mutta aatelkaan kun emo kattelee madot suussa kun toinen syö hänen poikastaan. Silloin ei voi murhan himolle mitää.

  VastaaPoista
 5. Kissat nuo, oiih ja voiih! Ne ovat niin ihania ja suloisia ja samaan aikaan petoja jotka säälimättä käyvät vipeltäjien tai viipottajien kimppuun. Huokaus. Mutta tosiaan. Ne ovat ihania.

  VastaaPoista
 6. Väää ja niiisk!! =( Onhan se niiden vietti mutta SILTI. Mun sympatiat on aina lintujen puolella. Kissoille olen pirun allerginenkin. =)

  VastaaPoista
 7. Siis toi Marina olen minä. =D Olen vanhalla nikillä google-tilillä ja kommentti lähti käsistä...

  VastaaPoista
 8. Kyllä kissat on kivoja, mutta silloin ei, kun lintuja syövät.
  Mutta sille ei mitään maha, ne vaan sen tekee, minkä luonto on niille antanut, vaiston pyydystää.

  VastaaPoista
 9. Eilen pelastin linnunpoikasen kissani nyrkista, mutten ole sita lintua enaa tanaan nahnyt. Se oli kovin typera pieni lintu joka ei tiennyt suuren maailman vaaroista mitaan. (Ja kissani olivat sisalla.)

  VastaaPoista
 10. Nou kän duu! Ei se pahuuttaan sitä syöny!
  Eihän se kissa olis jos ei yrittäis saalistaa.
  Räksä pyöräyttää uuden munasen, ja se on siinä.
  Murkuillakin on äiti, ja niitä tallotaan ihan läjäpäin....

  VastaaPoista
 11. Kissarukkaset voisivatkin olla mukavat. Bond, James Bond hiveli jossain elokuvassa naisen pintaa minkkirukkasella ja pääsi tarkoitustensa perille. Toimisikohan kissanrukkashively?

  VastaaPoista
 12. Amalia: Kiitos osanotosata ja tuesta.
  Kyllä minäkin taistelen kissojeni kanssa ja saarnaan jokaisen linnun kohdalla, ettei niitä saa pyytää, mutta se on rakennettu kissan sieluun tuo pyyntivietti. Sitten kun tulee tilanne, että joudut päättämään kissasi hengestä, se on kovin paikka, mihin olen joutunut. En varmasti toivu heti, kun jouduin lopetuspäätöksen tekemään. Tuntuu, että oisko sittenkin ollut parempi yrittää, vaikka tajuan, että kissa olisi vain kärsinyt.

  VastaaPoista
 13. Arjaanneli: mut kn se äiti ei kattele onnettomana vieressä.
  Isopeikko: Tuosta sivelystä en tiedä, kun mua ei oo kukaan koskaa sivelly edes sillä minkillä. Mutta jos sivelis niin voishan se toimiakin

  VastaaPoista
 14. Älä tee Doriksesta rukkasia! Ei me sille mitään voida. Houkutus on liian suuri. Famukin aina huutaa minulle rumalla äänellä:"Linnut jätä rauhaan." Terveisin Amanda

  VastaaPoista
 15. No meillä on kasvamassa lintukoira, kolme pulua on jo saalistanut. Nyt en ole varma onko se hyvä vai paha kun niitä puluja on niin maan pentelesti että tekisi itsekin mieli saalistaa.

  VastaaPoista
 16. Niin se meilläkin milloin mistäkin kissasta uhataan tehdä rukkaset ja koirille laitetaan postimerkki persiiseen ja lähetetään sinne missä pippuri kasvaa...

  VastaaPoista
 17. Tuttavani laittoi kissalle pannan,jossa on kulkunen! Kissa on nyt kantanut pantaansa vuosia, elikkä sen on täytynyt tottua siihen! Kiva kulkusen ääni kuuluu, kun Nti Kissa saapuu puutarhaan! En toki tiedä, mitä silloin tapahtuu kissan saalistusvietille?

  VastaaPoista
 18. Vilukissi: Voi voi sitä on koeiltu, mutta kissa osaa kulkea, jos se niin haluu , että kilauskaan ei kuulu. Nähty on.

  VastaaPoista
 19. Voi Doris minkä teit! Vaan sellainen on kissan luonto.

  VastaaPoista
 20. Ei se lintujen syönti kivaa ole, mutta ei sille taida mitään voida ;(

  VastaaPoista
 21. Ai, täällä on enemmänkin kissantappajia liikkeellä :D Sie et sentään saanut joltain tosikolta kommenttia, kuten mie sain, joku reppana otti tosissaan mun papatukset :DD Poistin tietenkin asiattoman kommentin, mitäpä noita säästelemään. Onnea kissantappajaisiin, tuosta saakin hienot rukkaset, lämpimät ja kauniin väriset.

  VastaaPoista