sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Haminassa

Käytiin ystävän synttäreillä Miehikkälässä ja taks tullessa poikettiin vanhassa kotikaupungissa. On se vaan kumma, kun aina vaan nuoremmat ja nuoremmat täyttävät 60v.:)

Lahdesta lähteissä satoi vettä, mutta juhlapaikalla paistoi aurinko täydellä terällä. Olipa mukava nähdä ihmisiä, joita ei ole nähnyt moneen kymmeneen vuoteen.

Ensirakkauskin oli paikalla :) Täytyy sanoa, että on se luojan kiitos, että kohtasin ton entisen poikaystävän. Nyt olisin maanviljelijän muijana Haminassa. Ei kiitos, parempi näin.

Tämä Raittiustalo on muistoja täynnä. Äitini hyvä ystävätär asui tässä. Ajattele mikä onni minulla oli, kun sain elokuvateatterin kioskista tyhjiä lakulaatikoita!! Niin ja niitä ulkokuvia, mutta ne ei olleet niin tärkeitä, kun ne laatikot. Ne oli niin uppeita, kun niissä nousi se Lakupekan kikkurapää, kun taitto sen kannen pystyyn. Ne oli todellisia aarteita.
Kun menet Haminaan, etkä ole vielä käynyt täällä, niin mene ihmeessä. Suosittelen.
Samovaarimuseon seinäkoriste. Aika hieno, vai mitä?
Taivas oli illalla tämän näköinen, kun meille oli tulossa ukkonen. Onneksi ei tullut päälle, kun pelkään, mutta taivas oli tosi upean värinen. Ukkonen on meillä aina aika kova, jos se pääsee tuolta järven yli tulemaan. Samoin toisesta suunnasta sille on vastuksena iso mäki, joten puhtia se on kerännyt meille päästessään.

11 kommenttia:

 1. Olen käynyt Samovaarimuseossa. On kyllä suosittelun arvoinen paikka ja se omistaja hauska persoona.

  VastaaPoista
 2. Minä olen jälkijunassa, en ole edes käynyt Haminassa. reittini ovat aina ohittaneet Loviisan, Kotkan ja Hamina n. Ehkä joskus.
  Samaa pohdin, miten nuoremmatkin alkavat tulla kuusikymppisiksi!
  Miksi sinusta oli luojan kiitos, ettet ole maanviljelijän vaimo? Vaiko Haminaan et halunnut jäädä?
  Elon polut on ihmeelliset, se on nähty.
  Ukkosilmaa enteilevät kuvasi ovat käsittämättömän upeat!

  VastaaPoista
 3. Peikko kävi siellä kerran kun se halusi saada uusia kielikuvia kieleensä, mutta siellä olikin vaan torvisoittoa.

  VastaaPoista
 4. Famu: joo ja muutenkin ihania tavaroita. Tällä samalla ihmisellä on lelumuseo Suomenlinnassa.
  Aimarii: Jaa ehkä molempia. Eikä se ensirakkauskaan enää miellyttänyt :)

  Peikko: Sie olit väärässä paikassa, jos vaan torvimusiikkia.

  VastaaPoista
 5. Olen päässyt käymään Haminassa pikapikaa ja haluan toistekin. Niin paljon oli mukavan näköisiä rakennuksia. Kiitos vinkistä. Meillä jyrisi ukkonen aamuyöstä jonkun kerran ja vettä tuli taivaan täydeltä, maahan asti. Nyt on kuumaa ja kosteaa...aurinkokin pilkahtelee, hyvä kun nyt pysyisi harson takana, on niin lämmintä.

  VastaaPoista
 6. Mä en ole tainnut koskaan käydä Haminassa.
  Mutta hienoja paikkoja näkyy olevan siellä!
  Ja oli kyllä onni, että menitkin entisen poikaystäväsi kanssa yhteen, etkä maajussin kanssa!

  VastaaPoista
 7. Nyt kehtaan myöntää, etten ole koskaan käynyt Haminassa, kun Aimariikin myönsi. Olen kyllä lukenut tästä hienosta ympyräkaupungista.
  Keväällä jopa suunniteltiin, kun ostettiin tuo vaunu, että mennään vaikka Haminaan. Saa nähdä, ilmat saisivat vähän lämmetä. Katsotaan sitten juhannuksen jälkeen.

  Upeita kuvia taivaasta! Meillä on myös sellainen paikka, että ukkonen tekee aina pahojaan, jos tulee, vaikka olisi päävirtakin poissa päältä. Aina hajoaa jotain, välillä suurempaakin.

  Oli varmaan kivaa muistelemassa :-)

  VastaaPoista
 8. Jopa osui!
  Minä olen viettänyt mummilassa kaik lapsuuden lomat Haminassa.
  Olen käynyt leffateaterissa katsomassa ensimmäisen leffani,pussaillut ankkalammella, käynyt alaikäisenä salaa pursiseuralla juomassa Polar-liköörin, ostanut sata tötteröä tiikeri-jäätelöä Raatihuoneen kikkarilta, käynyt kuuntelemassa Räsäsen kellokaupan käkikelloja, leikkinyt Orasvuon likkojen kanssa, ostoksilla Resenkoffin puodissa...jne!
  Olipa ihana nähdä noita kuvia!!!

  VastaaPoista
 9. En ole käynyt Haminassa sitten lapsuuden, mukava nähdä sieltä kuvia.

  Tuota ikäjuttua olen minäkin ihmetellyt...

  VastaaPoista
 10. Mukavaa kulkea kuvien kautta ja lukea pieniä matkakertomuksia. Hienoja kuvia ja saada vinkkejä jos sattuu paikalle voi mennä käymään.

  VastaaPoista
 11. Ihastuttavia kuvia ja tuli jotenkin nostalginen olo tästä kuvakimarasta. Hamina on tuttu kaupunki lapsuudesta (mummola oli siellä!), vaikka en muista itse kaupungista paljon mitään. Samovaarimuseo vaikuttaa kiinnostavalta!

  VastaaPoista