keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Suvivirsi veisattu

Eilen olin lasten kevätjuhlassa. Siellä oli inkkareitakin, nokkahuilun soittajia ja runoilijoita. Tietysti laulettiin, paits minä kun toi ääni pilaantuu ulostulovaiheessa. Ihan outo "Toukokuu" ja suvivirsi piti titysti vetistellä. Mikäköhän siinä on, kun se saa silmät hikoilee?
Lasten koulu on pieni koulu ja nyt se lakkautetaan, Marikan luokalla on kolme oppilasta. Ekaluokalle olis ens vuonna tulossa yksi oppilas. Henkka vastustaa muutosta ihan kauheesti ja Marika peesailee. No se hyvä puoli asiassa on, että koulukuljetus on taattu, kun matka pitenee niin paljon. Olisi ollut mielestäni niin kiva, kun olisivat voineet käydä pientä koulua. Siellä kun kaikki tuntee toisensa, niin kaikki harmitkin olis paljon pienempiä.
Kielot on jo ihan kohta täydessä kukassa ja sireenitkin avautuu just.

11 kommenttia:

 1. Suvivirsi on tosiaan aika "kuuma" virsi, taitaa vähän jokaisen silmiä ruveta hiostuttamaan ;D Joutuuko lapset kovinkin suureen kouluun, kun tuo lakkautetaan?

  VastaaPoista
 2. Marjukka. Ei kovin suureen, maalaiskouluun kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti saamme pitää suvivirtemme Suomen kouluissa tulevaisuudessakin. Se on ikävää, että pienet koulut joudutaan lakkauttamaan. Tosin lapsukaiset sopeutuvat uusiin järjestelyihin nopeasti. Onnea vaan pienille koululaisillesi.

  VastaaPoista
 4. Joku hieno taika suvivirressä vain on. Paljosta jäädään /jäävät vaille, jos sitä ei saa enää laulaa koulujen päätäjäisissä.
  Murhe sydämessä olen myös seurannut pienten koulujen lakkauttamista. Suureen kouluun ja suureen luokkaan joutuessaan arka ja hitaammin oppiva voi joutua suotta ongelmiin.

  VastaaPoista
 5. Kyllähän se suvivirsi ihmistä herkistää. Täällä on kyläkoulu taas kerran uhanalainen. Uhka kohdistuu vuosille 2018-19. Miten joku voi kuvitella tietävänsä minkäverran täällä silloin on pikku koululaisia. Ihmettelen vaan!

  VastaaPoista
 6. Suvivirsi sen olla pitää, siinä perinteet säilyy sukupolvelta toiselle. Olikohan se unkarinsyreeni, joka jo kukkaa teetteli?

  VastaaPoista
 7. Liityn suvivirsiparkujoiden joukkoon!
  Miten voi kielot olla jo tommoset?

  VastaaPoista
 8. Ihan hyvä, että mä en ole ainut suvivirren poraaja :)
  Vilukissi. Yhtää en osaa sanoa mikä syreeni mahtaa olla.

  Arjaanneli. Kyllä ne kielot vaan kohta kukkii ja sittenhän se kesä onkin jo mennyt.

  VastaaPoista
 9. Unelma ja Aimarii. Niinhän se on ja tietysti ei kannatakaan ihan pieniä kouluja ylläpitää, mutta kun samaan aikaan valitetaan luokkakoon suuruutta.
  Famu. Täälläkin koulussa, missä lapset ovat vedotaan siihen, kun ei vesi riitä EHKÄ!

  VastaaPoista
 10. Koulujen lakkauttaminen on huono asia, pienemmät koulut ja luokat ovat kuitenkin lasten kannalta parempia.

  Joko syreenikin kukkii...

  VastaaPoista
 11. Suvivirsi on aina ollut mulle se kauniimpi virsi.
  Aina tulee niin hyvä olla, kun sitä kuuntelee.Silloin ,kun ite oli lapsi, se tiesi koko kesän vapautta koulusta, se oli hieno hetki.
  Muistot tulee mieleen nyt, kun kuulee sen virren.
  Ja kurja, kun kouluja joudutaan lakkauttaan.
  Kyllä pienessä koulussa olisi kaikki asiat paremmin.
  Onneksi mun lapsenlapseni sai käydä luokkansa pienessä koulussa, ennekuin se lopetettiin.Eli poika olisi kuitenki joutunut nyt vaihtamaan yläasteelle, toiseen kouluun.

  VastaaPoista