torstai 23. elokuuta 2012

Tulianen soramuontulta

No niin, käytii soramontulla hakemassa entiselle poikaystävälle hiekkaa valua varten. Mä tein tällaisen löydön :) Kauheen polemiikin jälkeen sain tuoda sen meidän  pihaan. Täytyy kyllä myöntää, on vähän huonoja kokemuksia, mun "upeista" kukista, kuten jättiputki ja palsami. Nyt vaan jos joku sanois mikä tää on?? Onko Ukontulikukka? Onko tää samaa luokkaa, kun noi edellä mainitut? Otanko heti pois ?
Mitenkäs se juttu onkaan, että sadetta saadaa ja aurikoa otetaa. Saama puolella ollaa tänään oltu, oikein reilumman jälkeen.

9 kommenttia:

 1. On tuo ohikukkinut ukontulikukka. Se alkaa nyt kypsyttämäänään siemeniään ja niitä tulee tosi paljon ja ne ovat ihan pieniä, eli lentävät hyvin tuulen mukana.

  Ihan mukava kaksivuotinen kukka tuo on ja se pärjää hyvin kuivassa, kuten hiekkaisilla tienreunoilla.

  Siemeniä pitäisi kylvää kahtena vuonna peräkkäin, jolloin syntyy pysyvä itsestään siementävä kanta.

  Tuo siirtyämäsi kukka kuolee nyt ja siksi kannattaa niitä siemeniä ripotella maahan kun ne ovat kypsyneet ja ottaa vähän talteen ensikesän kylvöäkin varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raakki tiedosta. Nyt täytyy vaan toivoa, että vielä tekee siemeniä.

   Poista
  2. Vielä lisäyksenä, että kannattaa tuo kukka pitää nyt sateelta suojassa, että siemenet kuivuvat ja kypsyvät.

   Joskus siemenet homehtuvat ja pilaantuvat, jos ne ovat jatkuvasti sateesta märkinä.

   Poista
 2. Kyllä tuo on tulikukka, nyt en ole ihan varma mikä, kun tunnistan vähän huonosti toisistaan ukon- ja tummatulikukan, luotan kyllläkin Raakin tietoon että tuo on ukonversio.
  Ei ole ollenkaan paha rikkakasvi tuo! Kylväytyy herkästi kuiviin paikkoihin ja vähän muuallekin minne pääsee. Aivan ihana kukka. Eikä siihen kulu kuin muutama vuosi niin kukkia alkaa olla joka kesä (eikä vain joka toinen).
  Sinulle on tunnustus Saaripalstalla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se ei katoo meidän pihalta :) Kiitos tunnustuksesta!

   Poista
 3. Tuosta varistat ne siemenet jonnekin hyvään paikkaan.

  VastaaPoista
 4. Ukontulikukaksi minäkin tunnistin. Kasvaa pitkää kukkavartta täyteen pikkuruisia keltaisia kukkia. Ja hyvin levittäytyy siemenistään.
  Kiitos vielä sormustinkukan siemenistä!

  VastaaPoista