tiistai 21. elokuuta 2012

Kait se niin on.

Kyllä kai se sitten on niin, että syksy on tulossa kovaa vauhtia. Aamulla ei ollu, kun +4 ja se ei kovin paljoo oo.

 Päätin että orkideat ja muutkin kukat ovat ulkoilleet tarpeekseen. Toivottavasti eivät nyt kovin kyttyrää tykkää, kun tupaan joutuvat. En kuitenkaan haluu, että pakkanen niitä puree.

Millää en tahtois sen syksyn tulevan, kun pelakuut ovat nyt parhaimmillaan. Mulla ei oo mitään paikkaa, missä niitä talvettais. Joskus oon tuossa verannalla niitä yrittänyt, mutta kun se on kylmä ja vähän pimeekin, niin siel on usein paleltuneet. Ihan selvästi mä tarvisin talvipuutarha, mut taas on esteenä paits tietysti raha, niin tuo entinen poikaystävä ei koskaan ymmärrä mun tarpeita ;(

Saas nähdä miten tän omppupuun kanssa käy. Se on kyllä tosi huonon näköi. En mä sille mitään ala tekemään, ennen kun keväällä. Naapurin yks koivukin on ihan ruskee. Se on suunnillee samalla linjalla, kun tää mun omppupuu.
Valkoisessa kukkapenkissa liljatkin vasta availevat kukkiaan. Sielläkin on joku elukka käynny syömässä nuppuja niin, että kaikki ei varmaan aukee :(
Metsälutikoita on ihan tolkuttoman paljon.

14 kommenttia:

 1. Hui, jääkaappilämpötila! Tuleepa se syksy nopeasti kun juuri vasta kesä alkoi :-(
  Talvipuutarha olisi todellakin erittäin tarpeellinen juttu! Lähes jokaiselle. Harmi ettei niitä voi talvettaa. Onko teillä kuinka lämmin talo? Minulla ne meinaan viihtyvät erinomaisesti talvet rintamamiestalon viileydessä. Mutta eihän sinne meinaa enää itse mahtua asumaan kimpsuineen ja kampsuineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän se juju onkin, kun tuo entinen poikaystävä ei ymmärrä mitään tärkeitä asioita.

   Poista
 2. Tuota samaa asiaa surin minäkin, pelakuita. Onneksi niitä keväällä saa puutarhalta ostettua uusia kohtuu hinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vaan niin kurja heittää niitä pois, kun vaan ois paikka....

   Poista
 3. Aika viileata tosiaan, 4 astetta vain. Mutta tuskin viela yopakkasta kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei onneksi pakkasta vielä. En vaan arvannut noita orkideoja enää pitää ulkona.

   Poista
 4. Kyllä niin on, että syksy sieltä on tulossa ja tuntuu siltä, että tänä vuonna oikein etuajassa. Sun pelakuut on kauniit ja hyvässä kukassa, mutta mikä kumma tuota omppupuuta mahtaa vaivata, kun se on niin huonoon kuntoon mennyt. Liekö sitä joku kasvitauti vaivaavan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei maha mitää tuolle syksyn tuolle. On se kumma kyllä tuon omppupuun kanssa.

   Poista
 5. Voi kuinka kylmää teillä jo on.Itse asiassa tässä yli 30 asteen lämmössä se kuulostaa erittäin houkuttelevalta...

  VastaaPoista
 6. No mutta! Löysinpäs tänne blogiinkin taas hetken tauon jälkeen! Olin täällä ennenkin lukijana, mutta sitten lopetin blogini ja.. :)

  Minä juuri eilen illalla mietin, että kyllä nyt on KESÄ! Nimittäin siitä kun ulkona on vielä hirveät määrät itikoita. Täytyy vielä laittaa Offia päällensä, kun menee ulon pupuja ruokkimaan! KESÄ.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit takaisin :)
   Onneksi meillä ei oo hyttysiä enää.

   Poista
 7. Raihnaalta näyttää omenapuuparka. En minäkään tykkää, että nyt jo syksy tulee, vaikka syksy on minulle hienoin aika vuodesta. Kesä olisi pitänyt kuitenkin olla ensin.
  Minä talveutan pelakuut varastossa, lämpö juuri nollan yläpuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vaan joku osais sanoo, mikä sitä vaivaa.

   Poista
 8. JOku kertoi, että täälläpäin on koivuissa ja tuomissa jokin sairaus (ei sellaista harmaata harsoa), aivan kuin kuivuisivat ja ovat lurpallaan. Ei tiennyt sanoa, että toipuvatko puut siitä. Itse kyllä uskon, että toipuvat, toivottavasti omppupuusikin. Minä kanssa suren pelakuitani, sisällä nille ei ole paikkaa...pakko antaa olla parvekkeella ja terassilla...huokaus.

  VastaaPoista