perjantai 2. joulukuuta 2016

Luokkakuva

Onk tää nyt sitä, kun alkaa tulee vanhaksi ja muistelee vanhoja? Eihän täst nyt niin kauheen kauaa oo, kun tää kuva on otettu. Mitä nyt vaivaiset 60 v. Sain kuvan ystävältä, kun mulla ei oo enää kuvia tallessa. Jouduin  katselee jonkun aikaa, ennen kun tunnisti itseni :D
Nimiäkään en muista, kun muutaman. 
Meit oli luokassa 40 ja hyvin opettaja pärjäs meidän kanssa. Nykyjään ei pärjätä edes 20 mukulan kanssa. Tämä opettaja olikin tosi mukava ja ymmärtäväinen ihminen. Muunmuassa tässä kuvassa hänellä on paita, josta mä tykkäsin. Kerran sitte kysyin, miksi hänellä ei ole ollut tätä paitaa pitkää aikaa päällä? Seuraavana päivän paita oli päällä. Otti ujon pikkutytön toiveen huomioon :) 


18 kommenttia:

 1. Ihana kuva, niin nostalgista. Upeaa, että tällaisia kuvia on vielä säilynyt. - Oletko huomannut, että blogissani on puutarhakirjojen arvonta? Käyhän kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onhan tuosta aikaa vierähtänyt, kun kuva on otettu

   Poista
 2. Miten sinä olet kuvasi voinut hävittää, kyllä minulla vaan on kaikki vanhat luokkakuvat tallessa. Pariin otteeseen olen joutunut tarkistaan kuvan takaa nimiä, kun ovat sanoneet olleensa minun luokallani... olisin vannonut ettei ikinä.. Eli on niistä hyötyäkin :)

  VastaaPoista
 3. Hauska ja hyväntuulinen luokkakuva. Yleensä niissä ollaan kovin totisina.

  VastaaPoista
 4. Kiva muisto kouluajoilta.Minulla on jäljellä vain yksi lukion yhteinen luokkakuva,enkä tosiaankaan muista kaikkien nimiä;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi toiset ovat tarkenpia ja säilyttäneet kuvat.

   Poista
 5. Kyllä mulla on kaikki koulukuvat tallella ja albumissa, nyt kyllä huomasin, että liima on vahentunut ja kuvat irtoilee! Tässä mietin että pitäisikö ostaa jonkinlaiset uudet jutut mihin ne laittaisi.....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen muuttanut niin monta kertaa, että siinä tuiskeessa on kuvatkin kadonnnet

   Poista
 6. Saattaapa hyvinkin olla ikään kytketty juttu, kun vuosikymmenten takaiset kuvat kiinnostavat kovasti. Sama piirre itselläni, vaikkei me sinun kanssasi vanhoja ollakaan.
  Koulukuia katsellessa juolahtaa mieleen niin monenlaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kauan eläneitä, mut ei vanhoja missään tapauksessa.

   Poista
 7. Sitä minäkin olen miettinyt, että kun aikoinaan omalla kansakoululuokalla oli noin 40 oppilasta plus rinnakkaisluokat ja nyt ruikutetaan, jos porukkaa on 20.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiiläkin oli rinnakkaisluokat plus, että joitain luokkia oli kahdessa vuorossa.
   Mikä tärkeintä me ei oltu " Vapaan kasvatuksen" lapsia, niin kun näiden nykyisten lapsien vanhemmat, joilla ei oo mitään käsitystä kasvatuksesta. Toki on sekin, että ennen sai reilusti piiskaa, jos teki pahoja, nyt siitä ei oo palkoa.

   Poista
 8. Meidän koulussa ei ollut enää -60 luvulla ihan noin isot luokat, vaikka kaksi luokkaa oltiin yhdessä. 100 vuotta kerkis minunkin lapsuuden koulu toimia, ennen lakkauttamista. Ihana oli olla niissä juhlissa. Nyt kuljetetaan lapset joka kylältä suurempiin kouluihin. Onneksi kylätoimikunta teki dvd- levyn jossa oli melkein kaikki koulukuvat.
  Mukava niitä on katsella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pienet koulut ois näin aikuisen mielestä parempia, mutta lapset ovat ehkä eri mieltä. Isossa koulussa on kavereita enemän

   Poista
 9. Kiva kuva, silloin riitti lapsia kouluihin. Minullakin on luokkakuvia tallella, muita kuvia ei niiltä ensimmäisiltä kouluvuosilta olekaan.

  VastaaPoista