perjantai 7. marraskuuta 2014

Luettua

Teksti on kopsattu kirjaston sivuilta.

Eletään kansalaissodan jälkeistä tulenarkaa aikaa, Suomi kärvistelee kieltolain kourissa. Lahden Metelinmäeltä löydetään ammuttu mies, ja muutaman päivän päästä toinen. Etsiväkonstaapeli Otso Kekki arvelee tapauksia pirtuporukoiden välienselvittelyiksi, kunnes löytää molemmilta kuolleilta yhteyksiä Veraan, venäläistaustaiseen kaunottareen. Kansalaissodan jälkimainingeissa tärkeämpää tuntuu olevan kuitenkin se, että miesten epäillään levittäneen öisin punaisten lentolehtisiä. Poliisipiireissä Kekkiä pidetään puolueellisena, ja hänet siirretään pois tapausten tutkinnasta. Tilanne ei kuitenkaan jätä Kekkiä rauhaan: onko sota sittenkään kaikkien osalta ohi?
Kyllä oli kiva lukea, kun  lahtelaisena paikat oli tuttuja. Joitain henkilöitäkin ihan oikeesti olleita. Tiesin missä kuljetaan. Historian tietämyskin tuli täytettyä.
Kerronta oli juohevaa, vaikka veri ei kauheesti roiskunutkaan.

Se on ollut vaan hurjaa aikaa, kun naapuri on ollut erimieltä. Mun Entisen poikaystävän äidin täti on ollut Hennalassa pidätettynä ja on ollut rivissä, missä joka toinen on ammuttu Sallin kummaltakin puolelta on viety ihminen ammuttavaksi. Salli oli silloin 17v. Nuorelle tytölle ollut kova paikka. Mitä silloin on sen ikäinen tiennyt politiikasta.? Eikä varmasti ole itse osannut päättää onko punainen, vaiko valkoinen. Huh hirveetä aikaa.

3 kommenttia:

 1. Olen jättänyt tuon lukematta, mutta nyt kun kerroit, että siinä on paikkoja Lahdesta, niin pitää ehdottomasti lukea! Tuttuja ovat paikat siellä.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiinnolla odotan sun kommenttia.

  VastaaPoista
 3. Nuo oli hurjan surullisia aikoja. Isoisäni veli oli tuolla leirillä ja isoisäni oli valkoisia kuitenkin hän vei veljelleen salaa leipää ja meinasi tulla ammutuksi.
  veljesten välit ei koskaan tulleet kuntoon. surullista.

  VastaaPoista