maanantai 20. helmikuuta 2012

Uskomatonta

Taas täytyy todeta, että minäkö tyhmä, nyt en ymmärrä??

Ihan käsittämätöntä, että poliisia ollaa vähentämässä ja poliisilaitoksia!!! En tarkoita, että pitäis olla joku poliisivaltio, mutta että syrjäseuduilta vähennetään ne vähäisetki. Vastuuta sysätään kunnille. Voi pyhä jysäys! Millä rahalla ne kunnat vielä laitaa lisää rahaa, kun ei nytkään oo tarpeeksi. Mitä sitte, jos jossain takavintturissa tapahtuu murha, tai uhataan jonkun omaisuutta, ryöstetään posti tai pankki, tai vaikkapa baari. Häytetää jostain hitsin nevadasta poliisi, ei kai ne rosvot jää oottaa, että poliisi tulee kenties tunnin päästä?? Sitte kun jotain tapahtuu, niin ollaa syytämässä kuitenkin poliisia, kun ne ei hoida hommia. Millä resursseilla?

Toinen asia mikä mua pännii, vaikka se ei mua enää koskekaan, on tuo työiän nosto. Mistä niitä töitä otetaan 65.sille, kun ei neljäkymppisetkää meinaa saada töitä? Mistä niitä töitä otetaan, kun kaikki työt on viety halpatuotantomaihin? 
Nytkin täällä Lahdessa ollaan lopettamassa varuskuntaa ja sieltä jää 400 ihmistä tyhjän päälle. Tietysti siinä määrässä on sellaisiakin jotka voivat siirtyä putkeen (onkos sitä vielä?) ja varmasti jotkut voidaan sijottaa jonnekin muualle, mutta kuitenkin paljon niitäkin jotka jäävät ihan tyhjän päälle. Johtajat keinottelee kaiken maailan asuntokaupoilla ja kirkkain silmin politikot sanoo, että ihan oli lain ja kirjaimen mukaista kauppaa. Jaetaan miljoonien optiot. Luulis vähempikin palkitseminen riittävän.

Ihmisä jää vaille toimeentuloa ja sitä myötä rikollisuus lisääntyy. Rahaa suomen valtiolla on kuitenkin syytää ympäri maailmaa. Ja koko ajan otetaan lisää velkaa, että saadaa sitä antaa muualle. En ymmärrä! Ymmärrätkö sinä??
En ole katkera, mutta kuitenkin......

10 kommenttia:

 1. Niin, minuakin huolestuttaa poliisiresurssien vähentäminen. Kun ei se rikollisuus kumminkaan tunnu ainakaan vähenevän! Vai siirtyykö se rikollisuus tosiaan tuonne "lailliselle" puolelle mistä nuo asuntokaupatkin kertoo ;-)

  VastaaPoista
 2. Hello:)onpa mukava,kun eksyit mun blogiin ja minäkin sit löysin tänne sun luo.kirjoitit tosi painavaa asiaa postauksessasi.Nuo kyllä huolestuttaa todella.Tuntuu ihan käsittämättömältä,että poliisivoimia vähennetään,armeijaa ajetaan alas,vaikka maailman tilanne on mikä on!!ihan niinkuin edelleen uskottaisiin,että ei Suomessa/Suomelle voi mitään tapahtua...Ja sit tuo,että pikkuruinen Suomi on puolen Euroopan maksumiehenä,hohhoijaa,eihän meitä vain vedätetä,eihän?
  Kaikesta huolimatta mukavaa jatkoa viikollesi ja tervetuloa "kylään toistekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähän ymmärrän minäkään.
   Ja tuntuu että aina vain kauemmas tavallisten ihmisten elämästä menevät herrojen touhut, moraali ja poliitikkojen päätökset.

   Poista
 3. Kuuntelin juuri uutisia...ja ajattelin juuri samaa kuin sinäkin. Aivan kuin polttaisimme kynttilää molemmistä päistä...sitten ihmetellään kynttilän loppuessa, että kuinka siinä nyt näin kävi? Paljon nuoriakin on syrjäytyneinä. Ihmisiä työnnetään kilometritehtaalle, poliisit ovat tunnin ajomatkan päässä...missä on maalaisjärjen käyttö? Usein tuntuu, että järjen käyttö ei ole ollenkaan sallittua.

  VastaaPoista
 4. Osuit naulan kantaan! Samoja ihmepäätöksiä minäkin pähkäilen. Poliitikkoja ja johtia koskee eri säännöt. Eilen telkasta kuulin Kreikalle syydetyistä rahoista, että "vakuuksien saamisen" myötä vain osa vastuusta jää veronmaksajille! Jospa on tarkoituspojaista politiikkaa ajaa väki eritasoiseen asemaan.

  VastaaPoista
 5. Totta puhut. Poliisia vähennetään ja vankiloita suljetaan, ja kuitenkin rikollisuus kasvaa. Lakikin on jo niin lepsu ettei rangaistuksia paljon satele vaikka kiinni jäisikin, kun ei ole varaa rikollisia ylläpitää.
  Talouskoukeroista en kyllä ymmärrä mitään, oudolta vaan tuntuu näin maalaisjärjellä ajatellen..

  VastaaPoista
 6. Todellakin uskomatonta...ei ole pitkälle aikavälille ajateltu eteenpäin...

  VastaaPoista
 7. Kävin muuten poliisilaitoksella tänään, joka kopissa oli työläinen! Joutusaan jonotusnumerot vaihtu ja pääsin hoitamaan asiani melkein välittömästi. Jo oli muuten ystävällistä palvelua, ihmettelin lähtiessä miten mielyttävästi ja selväsanaisesti "vanhuksia" kohdellaan. Viellä lopuksi sano laittavansa puhelimeen viestin viikon päästä...;) Näitä EI SAA VÄHENTÄÄ, siis poliisia!
  Lahden perinteistä, tunnettua, arvostettua varuskuntaa EI SAA MITÄTÖIDÄ, mun isä oli jo aikoinaan siellä....;)

  VastaaPoista
 8. OOn sitä mieltä, että missään suomen kunnassa, ei ole hyväksi vähentää poliisivoimia, vaan niitähän pitäisi lisätä ja paljon!!!
  Rikollisuus senkun lisääntyy ja ulkona ei enää uskalla liikkua pimeän tullen!
  Ei hyvältä näytä suomen maassa tällähetkellä tämä asia, eikä myöskään työelämässäkään!
  Siinäkin olen samaa mieltä kanssasi!Huonolta näyttää!
  Enkä ymmärrä tällasta toimintaa alkunkaan!
  Jotain pitäis tehä yhteiskunnan hyvinvoinnin vuoksi, ja nyt sinne parempaamn suuntaan vaihteeksi!

  VastaaPoista