keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Saunaremontti

Meil tehdää saunaremonttia. Muurari muura, vaik maalari ei maalaakaan. Sutari sano keväällä nuohotessaan, että piippi pitäis uusia.Oltiin kyllä jo viime kesänä aikeissa tehdä remontti, mutta se   siirty tälle kesälle.

 Jouduttii metsästämään  tiiliä tuohon piippuun oikein urakalla, kun ne ovat jotain erikoiskokoa. Lopulta niitä löyty Hämeelinnasta, mikä navetta se nyt ikinä onkaan. Kiva paikka, jos tykkää tonkia vanhoja tavaroita. Mä en, kun en oo kirppari-ihminen ollenkaa. Ainut mitä siel ois ollu mulle, niin alpakanvillalankaa ja tietysti ne alpakat oisin voinnu ottaa meille.
Aamukahvipaikan kukkapenkki on nyt suunnilleen tän näköinen. Alkaa olla loppusuoralla kukat. Onneksi on vielä noita harjaneilikoita. Ihmeesti toi pioni on kestänyt kaiken sateen.
Mistään ei tuu mitää, kun se kirja on aina vaan kesken. Ei edes oo mikään kovin erikoinen. Se  on oikea lälläri, mut sen verran kuitenkin, että en voi keskenkää jättää.  Tänään täytää lapsenlapsein 13v Onnee hälle, mummun kullalle!!

11 kommenttia:

 1. Sielläkin saunaremonttia, niin meidän kotimökilläkin, oli pakko ostaa uus kiuas, sitä sitten ulkona pihalla kärvennettiin aluksi. Ensi viikonloppuna aikomus laittaa paikoilleen että pääsee taas saunomaan ;-) Hämeenlinna on hyvä paikka ostosten tekoon, meillekin löytyi sieltä terassille laattakivet, muualla sanottiin eioota samoista kivistä, sekin urakka edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siel on kyl tosiaan vaikka mitä. Niinhän se on, että toisen roju on toisen aarre. Hyvä että on tuollainen paikka.

   Poista
 2. Sadeilmalla ei oo lällärikirjan voittanutta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joskus on ihan kiva lukea lälläriä, mutta ei niitä montaa jaksa, kun alkaa tympii komee atletti roppa ja siniset silmät. Intohimosista suudelmista puhumattakaan :)

   Poista
 3. Lällärikirjatkin on joskus kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne joskus, mutta dekkarit on parempia.

   Poista
 4. Aina valilla pitaa remontoida!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks saa vaan katella vierestä, kun entinen poikaystävä tekee ;)

   Poista
 5. Kaunis kukkapenkki, en muista koska saunoin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Huh mitenköhn sitä tulsikaan toimeen ilman saunaa ? No kaikkeen varmaan tottuu.

   Poista
 6. Teillä taitaa olla saunassa samanlaisia, pienempikokoisia, tiiliä piipussa, mitä meidän talossakin. Melkoinen metsästeleminen oli meilläkin, kun piti tuo piipun ulkopuolinen osa uusia alkuaikoina, kun tänne muutettiin. Mutta onneksi on paikkoja, joista vielä niitäkin löytyy! ;)

  Kukkapenkki näyttää kauniilta. Kukat ovat kestäneet nyt mielestäni paljon pitempään kaikki, kun on ollut kosteaa ja lämmintä, eikä kuivaa ja helteistä, niinkuin kahtena viimeisenä kesänä. Helleaikaan kukkien kukinta on hetkessä ohi. Nautiskellaan nyt kaikista luonnonantimista! =D

  VastaaPoista