tiistai 3. heinäkuuta 2012

Asiasta viidenteen.

Käytiin eilen hakemassa mansikoita. Paikan pihalla ihastelin upeita "Karjalan neitoja" mutta lähempi tarkastelu osoitti, että olinkin väärässä.Täytyy sanoo, että en ihan äsken oo näin upeita nähnyt.
Kukat oli vielä uskomattoman isoja. Kerrassan upee!
 Mansikatkin oli hyviä :)
Asiasta ihan viidenteen. Meidän päivälehdessä on palsta, mihin voi kännykällä lähettää veistiä. En vaan jaksa ymmärtää, miten ihmisä riepoo, niin moni asia. Nyt päällimmäisenä on nää "parkkiperhoset" . Listalla on vakituiseen koirien jätökset, naapurit, kyttääjät. Sitä ihmettelen, kuka oikseesti kytääkään, jos huomaa, että joku on ikkunassaan ??? Vanhukset joiden tekohampaat lonksuaa ja ne kehtaa olla kaupassa nuorten tiellä. Ettäs ilkeneekin. Toisten pyykit ja ruuan laitto. Yleinen ohje kaikkeen on "Hanki elämä" Mistä hitosta sitä saa tän enemmän, kun on luojalta saanut?Muuta maalle on kans yleinen neuvo. Tuskin se elämä maalla on sen hauskempaa. Lehmätkin seillä kuitenkin kyttäävät ja viljapellot lainehtii ärsyttävästi.

Lapsiperheet ovat ihan selvästi sorrettuja, kun eivät saa tarpeeksi yhteikunnan tukea. Miten sitä onkaan tultu toimeen ennen vanhaa, kun ei oo ollu minkäänlaista tukea tarjolla. Lapsia on ollut monta perheessä ja usein vaan mies on ollut rahatöissä. Silloin kun minä oon saanut ainoon lapseni oli äitiysloma muistaakseni 4kk ja vuoden sai olla pois töistä, että työsuhde ei katkennut. Nyt voi olla 3 vuotta pois ja saa veilä jotain kotihoidon tukea. Eikä silloin ollut lapsilisäkään, sitä luokkaa mitä se on tänä päivänä.

Lista pännimisestä on melkein loppumaton. Miten ihmiset voivat olla noin nurjia? En vaan ymmärrä. Teitysti jos on rahat lopussa, eikä oo töitä ymmärrän, että ottaa päähän. Olen kuitenkin sitä meiltä, että mitä enemmä ruokkii tuota turhaa risomista, sitä enemmän risoo.

12 kommenttia:

 1. Näitä erilaisia risomisen tekstareita meidänkin lehti pullollaan, toinen puoli sitten rattijuoppojen toilauksia.
  Mielipidepalstalla vakioita on keväisen koirankakkareet, pyörätien tukkiminen, liikennevalojen vihreän aallon puuttuminen, mummojen pyöriminen marketin elintarvikeosastolla työajan päättymisen jälkeen työikäisten tukkoina, jne.
  Se oman elämän hankkiminen, sepä vasta kysymys. Tuntuu kuin joillakin ainoa virike on naapurin kyttääminen verhonraosta. Huh-heijaa.
  Onneksi meillä on blogit..hih.

  VastaaPoista
 2. ja mitä hauskaa ennen tehtiin lasten kanssa?? ei yhtikäs mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en muista, että äiti tai isä ois koskaan leikkinyt mun kanssa. Enkä pidä itteäni mitenkään epänormaalina.

   Poista
 3. :)just noin. Ei kandee ruokkia risomista. Minä kerran valitin asuinalueemme kaupungin tiedotustilaisuudessa lumiauran portille jättämiä kasoja, niin yks kerrostaloasuja lohkaisi mulle, että muuta ulkomaille. Ja minä sentään tykkään lumitöistäkin, mutta en tykkää kilpailla jättimäisen lumiauran kanssa, jossa sentään on kääntyvä aura. No niin, nyt se risominen taas alkoi ja kuiteskin on kesä kauneimmillaan. Lähden nauttimaan siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia on erikseen. Saman asian kanssa milläkin on harmia talvella. Onneksi sinne on vielä aikaa.

   Poista
 4. Hyvin todettu ja kirjoitettu! Nykymaailma on paikka, jossa yltäkylläisyyden keskellä on aina puute jostakin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Koskakohan opitaa olemaan tyytyväisiä ?

   Poista
 5. Samaa mieltä kanssasi. Monesti olen aamulehteä lukiessani miettinyt miten ihmiset jaksavat valittaa.

  VastaaPoista
 6. Kesä on parhaimmillaan, kun mansikat ovat kypsiä. Kohta saadaan mustikoita.

  Totta turiset. Ehkä siksi puuttuukin niin paljon kun on liikaa? Se on aika surullista. Sitku-onnellisuutta on todella paljon. Tässä hetkessä on onni kun osaa vain katsoa.

  VastaaPoista
 7. Eikä koskaan saisi sanoa, että on tyytyväinen omaan oloonsa ja elämäänsä. Silloin katsotaan kyllä että onko tuo ihan kaheli. Minä olen.

  VastaaPoista
 8. Luen aina ne "lyhyet" viestit! Motkotan itekseni samalla,joskun olen jopa vastannut niihin, kun oikein sellainen ollut mikä ois naurattanut ja itkettänyt yhtaiakaan....;D

  Keskisuomalaisessa ratkottiin pitkään semmoista kun nuoret/vanhat, laihat/lihavat kävelee kaupungilla punttikalsarit jaloissa!?

  Yleesä kaupungin johtajaa syytellään kaikista aisoista, vaikka ukko tai akka hoitais rinnakkais-suhdettaan niin sekin on kyläpäälikön vika....heh....;)
  Tänään ei ollut oikeestaan mitää erikoista

  VastaaPoista