sunnuntai 15. lokakuuta 2017

No nyt on taas aika purnata

Voi pyhä yksinkertaisuus! Nyt tänne Lahteen suunnitellaan koeporukkaa, jotka säästää henkilökohtaisesti päästöjä. Joo käyttävä julkisia, kävelevät, tai pyöräilevä. Sit saavat näistä säästöistä jotain boonuksia, kuten bussimatkoja, tai jotai. Meitä muita sitte varmaan verotetaan enemmän. Ihmettelen vaan kuka hakee taas sulkaa hattuunsa. 

Mäkin voisin alkaa harrastamaan päästökauppoja. Mähän en omista autoa. Käytän vaan hyväkseni tuon entisen poikaystävän kyytiä. Eikös sitä kimppakyytiä suositella? Mä en omista tätä meidän kotia, kun on perintönä tullut entiselle. No lämmintä vettä mä kyl joudun käyttää, kun en enää tarkene käydä uimassa. Siis jos tarviit, niin voi myydä sulle päästöjä auton käyttöön ja asumiskustannuksiin. Puoliksi vaan, tuolle entiselle poikaystävälle menee se toinen puoli.

Mä en ymmärrä, että meidän pienen Suomen viiden miljoonan ihmisen pitää pelastaa koko maapallo, kun mennää meiltä 100km itään ei oo millään mitään väliä. Voit sytyttää takkas alta, tai päältä. Ihan miten vaan  tuntuu kivalle. Menää vielä vähän idemmäksi Uralin pieleksiin, niin siellä öljy virtaa pitkin tannerta, eikä kukaan välitä. 
Kiinassa et nää nenääsi pidemmälle, kun ilma on niin sakeeta saasteista. Puhumattakaan Intiasta, tai jenkeistä. Pohjois-Korean hullu lähettää taivaalle, vaikka mitä saasteita. Mitä nämä kaikki sodat saa aikaiseksi? Mut mitäs siitä suomalaisten pitää pelastaa maapallo, vaikka henk koht päästöillä!

Olen puhunut!

Täs viel kuvat Lahden muraaleista.6 kommenttia:

 1. Meilläkin harrastetaan kimppakyytiä. Minä ajan, omistan auton ja mies istuu aina kyydissä. Muut säästöt saa hoitaa joku muu, nih!

  VastaaPoista
 2. Jep, yhdyn. Suomi on sentään yksi puhtaimmista maista. Pahimmat päästöt tulee ihmisten suusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan meilläkin omat vikamme, mut ei sitä luokkaa, kun muualla.

   Poista
 3. Minä liityn samoista asioista purnaamaan kanssasi. Ihan ärsyttää, pitääkö Suomen yrittää olla EU:n mallimaa joka ainoassa asiassa?
  Ja aina nää rassaa meidän tavallisten kukkaroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä ei kuitenkaan saa mitään kirkkaanpaa kruunua, vai oltais kuin hyviä.

   Poista