keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Reissussa

Päätettiin lähteä käymään Norjassa. Ystävät odottivat meitä Oulussa, missä vietettiinkin pari kaunista päivää. Matkan jatkuessa pidettiin kahvitauko Kukkolankoskella auringon helliessä vielä. 

Ruotsin kautta matka jatkui kohti Norjaa. Maisemat vaan parini matkan edetessä. 
Kunnes ylitettin Norjan raja. Siellä täyty turvautua jo " pilveen" Onneksi vain vähäksi aikaa, mutta runsaasti senkin matkaa :)
Hyvin osataan, niin Norjassa, kun Ruotsissa rahastaa turisteja. Suihkuissa maksaa lämmin vesi erikseen. 3min 10 kruunuu. Kaikkein parasta oli, se kun tiskivedenkin ( lämpimän) sai vain poletilla! Ei oo suomalainen matkaaja oikein tottunut maksamaan noista palveluista. Kuitenkin leirimaksu, siis pelkistä renkaan paikoista oli 25 kruunua, mikä on melkein sama euroissa. 
Turskaa. Kyllä osas haista kauheelle. Sit tää on muka herkkua :o yök en syö, kun siihen on lokitkin paskoneet.
Lofootit oli meidän määränpää. Kyllä siellä vaan on kaunista, vaikka muistot olikin kullaneet aika paljon muistoja. Edellisestä kerrasta on liki 40 vuotta. Siinä ajassa oli muutosta kyllä tapahtunut.

Tietysti piti käydä turhuuksientorillakin. 

Kilpisellä meitä odotti räntäsade ja tosi kylmä tuuli +3
 Onneksi vaunussa on lämmin. 
Onnelliist voimiist!

6 kommenttia:

 1. Mahtavan dramaattiset maisemat Lofooteilla! Ja hienot kosket.
  Heh, lokinpaskomaa herkkua. Toivottavasti ne pesevät nuo ensin... muistan, miten Portugalissa on kuivatut turskat ihan irtona pinoissa ruokakaupassa. Jos joskus ostan sellaisen, pitääkin olla tarkkana, ettei ota pilkullista kappaletta ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se lokinpaska tekee siitä varmaan sen lipeän ;)

   Poista
 2. Komeat maisemat Lofooteilla.
  Turska ei missään muodossa kuulu lempikaloihini, eikä varsinkaan lokinpaskalla maustettuna. Kenties sitäkin söisi, jollei valinnanvaraa olisi. Norjalaisilla on käsittääkseni sen verran korkea varallisuus, että muutakin syötävää löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mut oli niitä niin paljon kuivumassa, että ei sitä kaikkea voi Suomeenkaan tuoda. Mun äiti piti aina joulun alla ystävilleen lipeäkalapileet! Yök!

   Poista
 3. Upeissa maisemissa olet käynyt! Ninneroinen kertoo myös matkastaan Lofooteille täällä https://ninneroinen.com/

  VastaaPoista