perjantai 29. tammikuuta 2016

Pohdittavaa

Tuolla facessa ystävä pahoitteli, kun ei ollut nähnyt Linkolan haastattelua. En minäkään, joten oli pakko katsoa se tuolta Yle Areenasta.
On se ajatuksineen vaan aikamoinen mies. Niin monessa asiassa ihan oikeessa. Miksi ihmisen täytyy vallata joka paikka? Surutta tuhotaan eläimiä ja kasveja. Millään ei ole väliä, eikä rajaa. Rahan ja ahneuden takia tehdään vaikka mitä. Ihan vaan pienenä esimerkkinä nää omat pikku kaatopaikat, mitä ihmiset tekee, kun eivät raaski maksaa kaatopaikkamaksua, tai eivät vaan viitsi ajaa kaatikselle. Kunhan on vaan vanhat mööpelit pois omista nurkista, samoin kaikki muu paska mitä surutta heitetää johonkin metsän reunaa. Meriin ja järviin heitetää vaikka mitä. Sinnehän ne kivast uppoaa.

Linkola vastustaa tätä automaatiota. Niin minäkin. Kuinka moni työpaikka häviääkin sen myötä ja syynä on vaan ihmisen ahneus. Toki monessa asiassa sekin puoltaa paikkaansa, mutta aika monta vuotta ollaa pärjätty ilman.
Hän kannattaa diktatuuria ja harvainvaltaa. Tässä  kohtaa olin jo valmis kuristamaan koko ukon! Demokratia on kaiken pahan alku ja juuri. Ameriikka kaikkein suurin synnillinen. Venäjä ja Pohjois-Korea ovat hänelle ihanne valtioita. No joo just. Venäjällähän sitä luontoa just suojellaakin! Toki siellä, niin kun Pohjois-Koreassa ei tavallinen ihminen sössää ja humeera. Hyvä kun saa elantonsa kasattua. Pohjois-Koreassa pitää paskaakin varastaa, että saa pellolle lannoitetta ja jotain murkinaa pöytään.
Linkolan mielestä ihmiskunnan pitäis palata jonnekin 30-luvulle. Apua silloin pestäis pyykitkin pyykkilaudalla ja silitysrautakin kuumennettais liedellä. Paljon tulis ainakin alkuun palaneita vaateita :)
Mut niin kun sanoin, niin monessa asiassa oon samaa mieltäkin.
Niin se on taas viiko vierähtänyt ja tammikuukin lusittu.
Voikaa hyvin !
Onnelliist voimiist!

9 kommenttia:

 1. Minä katsoin myös tuon Linkolan haastattelun. Samoilla linjoilla olen. Tottahan Linkola kärjistää asioita, mutta periaatteessa ihminen itse tosiaan kaiken tuhoaa. Metsät varsinkin ja vesistöt.
  On se hyvä äijä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monessa asiassa tosiaan oikeassa, mutta että demokratia on osa syyllinen, niin siihen väitteeseen en kyl yhdy. Loppupelissä kuinka moni meistä pystyy sanomaan, että oma suu ei ois läempänä, kun kontin suu. Luulen että diktatuurissa tuo oma napa vielä korostuu. Ois mielenkiintoista nähdä miten tuolla Pohjois-Koreassa yhteisöllisyys toimii.

   Poista
 2. Kärjistäminen on hyvä tapa saada asiansa kuulluksi, Linkola osaa sen taidon ja hän on ollut niin oikeassa jo niin monen vuosikymmenen ajan: me ihmiset olemme tuhoamassa tämän planeetan.

  Ai niin, vastasin sinulle blogissani, kun kyselit, että minkä ikäinen minun mielestäni on vanha ihminen, laitan vastauksen tännekin, niin ei tarvi laukata ympäriinsä:

  "Hyvä kysymys, Amalia ja vastaus on: yli kahdeksankymppinen.

  Sitten, kun itse olen tuon ikäinen, vastaus on varmaan yli satavuotias."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassaha hän on monessa asiassa.
   Näinhän se on tuo käsite vanhuudesta ;)

   Poista
 3. Minäkin kuuntelin Linkolaa. Monessa asiassa hän on oikeassa. Mutta sitä Venäjän ja Pohjois-Korean ihannointia en millään ymmärrä. Totta, ihminen on niinkuin elää. Linkolakin, kun siellä saaressa aikoinaan söi kaloja suoraan verkosta paistamatta ja perkaamatta, ilmankos vaimo pakkasi reppunsa ja souti mantereelle. Kävin muutama vuosi sitten Venäjän puolella reissulla Murmanskiin. Teollisuuskaupungin lähimetsät täynnä pystyyn mustuneita puita, kaikki luonto tuhottu, lintuja eikä muita eläimiä ollut ollenkaan. Ihmisten keski-ikä kaivoskaupungissa +40 vuotta, terveys mennyt. Ja se, mitä on tehty Karjalan luonnolle ylipäätään. Kaatopaikkakuormat surutta kipattu järvien rantaan, ent. Koiviston kirkon seutu kuin kaatopaikka, ranta täynnä rikottuja pullonsirpaleita. Ja monta muuta esimerkkiä. Tuli surullinen olo. Kantalahdessa hotellissa lutikoita. että sellaista se, ihaile sitä sitten! Tosiasiahan on, että ihminen lopuksi sotkeutuu omaan sontaansa, siinä Linkola on oikeassa. No, tulihan sanottua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vaikka Linkolan mielestä Ameriikka on kaiken pahan alku, niin ei Venäjä yhtää sen parempi millää saralla. Sielläkin rikkaat rikastuu ja saastuttaa siinä missä, jossain muuallakin. Tää asettelu Venäjä vadtaan USA saa mut melkein raivon valtaa, kun ne on ihan samalla viivalla. Ei oo toinen toistaan parempi.

   Poista
 4. Jätä Linkolan ihan oman onnensa ojaan mielipiteineen.....luulin että vuosien karttuessa muuttaisi mielipiteitään tai olisi hiljaa....mutta onnistui taaskin samaan kansalaisia keskusteluun...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin varmaan on parasta, niin ei tuu tehtyä murhia :)

   Poista
 5. Peikko ei ymmärrä ollenkaan näitä juttuja. :)

  VastaaPoista