lauantai 5. joulukuuta 2015

Makeaa elämää

Tänään on vietetty makeeta elämää. Käytiin retkellä Rutessa. 
Ensimmäinen kohde oli anisviinatehdas. Monen moista viinaa oli tarjolla. Kaikki ei ollut todellakaan hyvää. Puitteet oli kyl hienot, ei siinä mitää.

Siinä olla ottamassa mukillista. Tosin ne mukit oli näitä pieniä snapsilaseja ja niissäkin oli vaan fingerporillinen. Ei päässy känni iskee kimppuu kii. Muuten, missä se kimppu on? Kuka tietää?
Paikan patio oli niiiiin hurmaava. Voi kun sellasen omistais.
Sitte siirryttiinkin sokerin maailmaan. Uskomattomia taideteoksia sokerista.
Nämäkin on sokeria!
Seuraava paikka oli suklaata. 

Maailman suurin seimi  yli 50 neliöä ja 1700kg on käytetty tähän valtavaan teokseen. Kun joulu on ohi tää seimi sulatetaan ja paikkakunnan lapsilla on makeet päivät tiedossa. Kyl varmaan saa makeeta mahan täydellä. Tässä kuvassa on vaan pieni osa sitä seimeä.
Viimeisenä, vaan ei vähäisenpänä oli marsipaani museo ja marsipaanista tehty Disneymaailma.

Tietysti jokaisen tehtaan / museon jälkeen oli myymälä. Onneksi tarjosivat aina maistiasia, niin ei tarvinnut ostaa mitää, kun ei ne olleet oikein suun mukaisia. 
Oli kyllä antoisa reissu. Eipä noihin oliskaan itekseen tullut mentyä. Kyllä noihin museoihin pääsee tietysti ilman ryhmääkin. Jos paikka kiinnostaa, niin se on Rute, aika lähellä Antequeeraa.

Makeet terveiset ja
 Onnelliist voimiist!
4 kommenttia:

 1. Uskomattoman upeita taideteoksia. Tuli mieleen rinnastus katoavasta taiteesta; Espajassa se tehdään sokerista ja suklaasta, Suomessa jäästä.

  VastaaPoista
 2. Ei voi kuin ihastella ihmisten taitoja, mistä tahansa syntyy upeita teoksia. Makeaa silmien ja mahan täydeltä, tuon jälkeen varmaan alkaa maistua meetwursti.

  VastaaPoista
 3. On silmän iloa ja makeaa mahan täydeltä. Olis varmasti minulle oikeia loomailukohde, meinaan tuon makean puolesta.

  VastaaPoista
 4. Vau miten upea sokerilinna! Ja muutenkin upeita teoksia!

  VastaaPoista