tiistai 17. marraskuuta 2015

Välineurheilua

No niin, nyt oon taas ajantasalla! Käytiin taas säästämässä Tallinnassa, kun saatiin ystävältä 2€. liput Tallinnaan. Mä tietysti kävin Karnaluksissa, ihan siksi, että oli pakko saada neliskanttiset sukkapuikot, ne kun on nyt niin suurta huutoo. En oo vielä ehtinyt kokeilemaan onko ne paremmat. Kun tavalliset, aika näyttää :)  Eihän sieltä tietysti pelkkien puikkojen kanssa ulos päässyt ;) vähän virkkauslankaa piti hamstrata. Ahdistaa vaan, kun en siinä kohtaa muistanut, mitä olin suunnitellut, eli oisin tarvinnut tuota lankaa enemmän, kun ajatuksena on virkata tabletit ruokalautasten alle. Onhan nyt hyvä syy taas lähteä    uudestaan reissuun. 
Sitä en vaan lakkaa ihmettelemästä, miten siellä pystytään myymään niin pal halvemmalla, kun meillä? Puikot oli 2€ halvemmat ja langat puolta halvempia. Luulis että sinne on samat kuljetuskustannukset, vuokrat ja palkatkin täytyy maksaa. 
Karnaluksissa on kyllä ne myyjät niin aurinkoisia, että voivat hetkenä, minä hyvänsä puhjeta hymyyn, tai jopa hörönauruun ;) 
Sateesta huolimatta 
Onnelliist voimiist! 

16 kommenttia:

 1. Karnaluks on kyllä sellainen käsityöihminen taivas, ettei parempaa ole löytynyt. Virossa palkat ovat merkittävästi pienemmät kuin meillä, joten varmasti se ainakin vaikuttaa hintoihin. Myös ostokyky siellä on paljon alhaisempi ja sehän myös määrittelee hintoja. Olen ymmärtänyt, että Karnaluks on enemmänkin tukkukauppa, jolloin heidän ostonsa ovat suurempia, joka sekin vaikuttaa eteenpäin myytävien tuotteiden hintoihin. Uskon myös, että meillä käsityö- ja askartelutuotteissa katetta laitetaan hinnan päälle ylenmäärin ihan vain siksi, että tavara menee muutenkin hyvin kaupaksi. Sääli. Ahneudella on rajansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se asia varmaan onkii. Joskus kuulin, että siellä myytäis toisten kauppojen jämiä ja poistoeriä. En tiedä pitääkö paikkansa.

   Poista
 2. Voi vitsi, sinä vaan jatkat säästämistä!! Pakko päästä Tallinnaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa säästämistä :) onneksi entinen poikaystävä ei ihan kaikkea tajuu, eikä tiedä mun varastoa :)

   Poista
 3. Samat sanat kustannuksista kuin Between kirjoitti. Myös ALV on siellä pienempi.
  Kantikkailla puikoilla kuulemma tulee tiukempaa kuin pyöreillä, eli jos normisti neuloo liian löysää niin silloin nuo ainakin ovat hyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä tuleeko mun sukista sitte rautakankia?

   Poista
 4. Voi kun innostuis edes tuonne lähtemään. Kun ei innosta minkään tekeminekään, vaikka olis entisiäkin lankoja. Tosi on että täällä on langat välillä törkeen kalliita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi, jos sulla on joku tympääntymisvaihe menossa. Toivottavasti pian tokenet.

   Poista
 5. Selvästi kannattava reissu, taisi jäädä plussan puolelle!

  VastaaPoista
 6. niin se on, että kaikki harrastus tarvitsee kunnon välineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo vielä kokeillut, mutta todennäköisesti en ilman noita tuu toimeen :)

   Poista
 7. Kamalan kivan näköistä virkkuulankaa, ihan tekee mieli alkaa virkkaan, onneks meillä ei tuommoista ole. Ai neliskanttisilla puikoilla sais kireempää, vau, nehän sopis sitten minullekin, normisukkapuikot vain putoilee - tai kai minä kantikkaillakin osaisin löysää kutoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä tuolla facessa kerrotaan ja ovat kuulema nivelrikkoisillekin hyvät.

   Poista