keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Pompotusta

voi taivahan talikynttilät tätä touhua täällä Lahdessa. Uskomatonta ajan ja voimavarojen sösäämistä. Pulaa on hoitohenkolökunnasta ja ihmisiä pomputetaa luukulta toiselle.
Mun on taas olkapää niin kipee, että pakko on saada siihen piikki. Mä kävin aikasemmin itäisellä klinikalla, mut sieltä mut heivattiin pois, kun olin käynyt kolme kertaa vuoden aikana! Se on paikka mihin vaan mennää ja pääsee suoraan lääkärin pakeille. No mä kävin siel silloin, kun mun toi lonkka oli oikein paha, sen  kolme kertaa. Nyt mun täytyy käydä keskustan ruuhkaisessa arvauskeskuksessa.

Eilen soitin ajan varaukseen. Ei ollut antaa yhtään aikaa. Tänään aamulla soitin uudestaan. Olinkin heti toinen jonossa. Sain hoitajalle ajan klo 10 ksi. Se käynti oli päivää ja näkemiin. Hoitajahan ei voi laittaa sitä piikkiä.
Nyt mä meen uudestaan, nyt lääkärille klo 12, että saan sen piikin.
Kyl on tää touhu, kun hölmöläisen peiton jatkamista. Tietysti, mitäs ne terveydenhoitajat tekis, jos ei näin toimittais? Mut mihin mä sitä hoitajalla käyntiä tarvitsin? En ymmärrä.

10 kommenttia:

 1. Antoivat sentään ajan. On kaupunkeja joissa ei saa sitäkään, pitää mennä päivystykseen jonottaan, jossain vaiheessa pääsee lopulta terveydenhoitajalle, joka karsii ne lääkäriä tarvitsevat tai ei. Jos olet tarvitseva tapaus, saat jäädä odottamaan lääkäriä. Poikani just vietti päivän sairaan lapsensa kanssa tällaisessa paikassa. Tietty, rahakas menisi yksityiselle ja kiireinen suoraan ambulanssilla naapurikaupungin sairaalaan.

  VastaaPoista
 2. Voi hyvänen aika. Onneksi sait sen piikin lopulta!

  VastaaPoista
 3. No on älytöntä touhua. Meilläkin on hankalaa saada lääkärille aikoja, jos kiireettömän saa, se on viiden viikon päässä. Kiireellistä pitää kytätä aamulla soittamalla ja sitten saa ajan niille nuorille ja ne ei uskalla päättää mitään. Piikiäkin polveen laittoi tunnin, kun eiosunut kohdilleen ja nesteet valui lattialle.
  Mihis me vanhat joudutaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tällä hoidolla joudutetaan hautaan. En nyt tarkoita tätä omaa juttua, mutta kun jonossa on oikeesti sairaita. Oon niin hurjia juttuja kuullut, että toivoa sopii, että kuoluu saappaat jalassa.

   Poista
 4. Julkisen puolen ongelmat ovat arkipäivää, mutta niissäkin näyttää olevan varsin paljon kuntakohtaisia eroja. Vanhempani asuvat Espoossa, jossa paikoin hommat tökkii. Vanhempieni kohdalla asiat ovat kuitenkin sujuneet erinomaisesti, eikä voi muuta kuin kiittää. Omassa kotikunnassani taas supistukset näkyvät ja tuntuvat ihan joka saralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen kaikkea mua tökkii tuo jonnin joutava pompottaminen ja ajan ja rahan sössääminen. Joku toinen ois ehkä tarvinnut sen sairaanhoitajan ajan, mikä nyt mun kohdalla meni siihen päivää ja näkemiin. Hoitaja kun ei voi piikittää.

   Poista
 5. Toivottavasti nyt sait sen piikin ja kivut pois. On tuo aikalailla söhläämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tää tästä. Sepä se onkin mikä mättää.

   Poista