maanantai 3. maaliskuuta 2014

Mikä on totuus?

Katseli telkasta ohjelmaa ihmisen kehityksestä ja mikä meistä tekee ihmisen.
Siinä heräsi kysymys mikä on totuus? Tiedemiehet todistavat, että ihmisen on kehittynyt oliko se peräti 30 000 vuotta sitten melkein apinasta. Neandertali-ihmisen geenejä löytyy meistä kaikista muista, paitsi afrikkalaisista. Ne kun eivät lähteneet muiden mukana pois Afrikasta.

Okei ihmisiä on ollut jo vaikka kuin kauan, mutta missä kohtaa tulee Jumala kuvaan mukaan? Tässä kohtaa herää epäilys! Kumpaa pitäisi uskoa tiedemiehiä, vai Raamattua ja pappeja?
Kuinka se on todistettu, että raamattu on totta, eikä satua? Sen kyllä uskon, että sitä on muokkailtu monen kirkonmiehen mielen mukaan.

Raamatussa sanotaan, että maa oli autio ja tyhjä, ennen kun Jumala loi maan ja ihmisen. Niinkin nopeasti, kun seitsemässä päivässä. No mikäänhän ei ole Jumalle mahdotonta, mutta....

Nyt kun pääsin tähän uskontoon niin kuka sanoo mikä uskonto on se ainut oikea? On niin monta uskontoa ja lahko, jotka kaikki ovat sitä mieltä, että heidän on se oikea.
Oikein kun tässä lopuksi tuhmaksi heittäydyn niin lainaan tuolta Suomi 24 keskustelusta yhtä kommenttia.
Olet kuullut oikein, uskomme synnin täydelliseen voittoon, voittoa himoista ja haluista. Omakohtoisena kokemuksena voin sanoa että usko, jonka julistus antaa on onnelliseksi tekevä. Toki täytyy kärsiä lihassa ja taistella, jos todella tahtoo voittaa, mutta kulkihan Jeesus tien edellä, raivaten meille tien lihan läpi! Ja Hän jos kuka haluaa auttaa ja rakastaa kaikkia, jotka kokosydämestään haluavat olla Hänen opetuslapsiaan.

Tässsä kohtaa takerrun lauseeseen "voittoa himosta" Se  ei kyllä onnistu tämän seurakunnan kohdalla,  missä lapsia tulee joka ohrille. Ilman himoa se ei kertakaikkiaan onnistu!

Nyt on kyllä aukko sivistyksessä, enkä ymmärrä tuota lausetta Jeesus tien edellä, raivaten meille tien lihan läpi!?
Ole tässä nyt sitten viisas ja väkevä. Mikä on totta? Tietysti on lohdullista ajatella, että elämä jatkuu kuoleman jälkeen, eikä tämä ole tässä. Minkä näistä monista uskonnoista valitsisi elämän ohjeeksi, kun jokainen on ehkä oikeessa. Taitaa olla parasta, kun kuljen edelleen omaa tietäni.  Mutta voiko noille tiedemiehille viitata kintaalla? Kas siinä pulma :) 

 Kuitenkin jokainen saa tulla uskossaan autuaaksi minun puolesta uskoa mihin vaan, vaikka toteemipaaluun.

3 kommenttia:

 1. On se tuo uskonto niin monimutkainen juttu, itse olen ajatellut sen niin, että se usko johon lapsena opetettiin on se kantava voima joka minulle kuuluu. Sun lapsen uskos säilytä j.n.e
  Mutta olisi kyllä varmaan ihan hyvä pohtia noita muitakin uskoja, en vain jaksa.

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä mummelin kanssa, mua on se lapsen usko säilynyt tähän päivään asti hyvänä matkakaverina läpi tuulien ja tuiskujen!
  Kyllähän se tiedemiesten ja viisaitten tutkimukset paikansa pitävät ja se on vissi juttu ja täysin järkeenkäypä asia ehdottomasti!
  Uskonnon varjolla on tehty niin paljon pahoja asioita ja tehdään edelleenkin ja eipä nyt unohdeta tieteen taitoakaan näissä hommeleissa!
  Sama mulla, että jokainen saa olla uskossaa mihin ja miten vain ja mua se ei haittoo....;)

  Vähän tuntu kivalta kun oltiin yhtäaikaan vaihdettu pinkiin väriin, nuotit taustalla hyvät, mikseiköhän mun silmiini noita nuottia ei osunut...olisin melko varmasti ne laittannut omaanikin, hyvä me...hih.....;)

  VastaaPoista
 3. Eiköhän tiede jo ole todistanut senkin, että ihmisen aivotoiminnassa on valmius uskoa melkein mihin tahansa epätodelliseenkin, vähän kuin henkiinjäämisvietti. Helpottaahan se monella tapaa elämistä. Ihan sama millä konstein ihminen tasapainonsa saavuttaa, oma tie on paras tie.
  Vallanhimosta ei ainakaan mikään uskonto ole vapaaksi päässyt.

  VastaaPoista