maanantai 17. helmikuuta 2014

Kevättä

Onhan vaan nyt jo kevät, onhan?
Mä kävin siemenkaupassa tuolla Plantagenissä. Oli aika huonosti siemeniä. Kyllä mä sain sen mitä hainkin, mutta joskus on seilläkin ollut enemmä. Tekeevät siellä jotain remonttia ja tuntu, että siitä on tullut halkokauppa, kun halkopusseja oli joka paikassa.
Tässä nää mun siemenet nyt on. Tsiniaa, Auringonkukkaa, Leijonankitaa ja Unikoita. En kyllä tajuu miksi otin tuota Leijonankitaa? En oo siinä aikaisemminkaan onnistunut. No yrittänyt ei laiteta.
Halvalla sai Santtuja ja piti ostaa, kun vitoselle sai kolme. On taas mitä tappaa.


Oonhan mä varmaan sen aikaisemminkin kertonut, mutta kerron nyt kuitenkin. Sain yhdeltä ystävältä valkoisen Santun, se kukki ne kukkansa ja sen jälkeen ei mitää muuta, kun jurotti vaan. Kysyin naapurin rouvalta haluuko hän, vai laitanko kaatikselle? Hän oli sitä mieltä, että elävää kukkaa ei kannata laittaa kaatikselle, joten vein sen kukan naapuriin. Siinä ei ihan varmasti ollut silloin nupun nuppua ja seuraavan kerran, kun meni sinne kylään oli se saamarin kurapurkki valkoisenaan kukkia! Silloin päätin, että en enää koskaan yritä kasvatta mokomaa ja taas yritän :)

14 kommenttia:

 1. Juu, on kevät! Meillä ei ole edes lunta yhtään hiutaleen hiutaletta!
  Minunkaan mielestäni kaupoissa ei ole siemeniä niin kuin aikaisempina vuosina, vai olenkohan ollut kuitenkin liian aikaisin niitä siemenhyllyjä tiirailemassa....
  Santut ovat tosi oikullisia, minullakaan ne eivät halua kukkia uudestaan, kun taas anopilla ne kukkivat koko ajan!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne Santut ronkeleita kotinsa suhteen, mokomat.

   Poista
 2. Samanlaisia siemenpusseja on minullakin, meillä ne olisi vaan pitänyt istuttaa jo aikaisemmin, nyt tuskin ehtivät kukkia ennen kuin kesä tappaa.Tänä vuonna olen muutenkin ollut laiska puutarhuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AI
   , no luulin teillä olevan jotain eksoottisempaa

   Poista
 3. Vai niin se Santtu teki sinulle temput! Minä olen niihin rakastunut jo montavuotta, mutta tänä talvena kun alkoi kukkakärpäset silmille hyppimään.. niin yhtä vaille kaikki kukat meni kylään .. kaatikselle! Enkä aio hankkia kuin korkeintaan Orkidean.
  ( Mutta eihän sitä ole kirkossa kuuluutettu..:-) Parveke on ihan eri kategoriassa sitten keväällä..

  VastaaPoista
 4. Samanlaisia siemeniä minäkin olen hankkinut ;) Leijonankitaa ekan kerran.
  Joidenkin huushollissa ne santut vaan kukkii ja kukkii, meillä oli myös sellainen sukulainen. Monesti ennen yritin itekki niitä kasvattaa, mut ei tullut mitään. Tässä talossa en ole yrittänytkään. On se tuo alimmainen niin ihanan värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan väärin, mut uskotaan et nyt mua onnistaa.

   Poista
 5. Joo, ihan selvästi se on kevättä nyt. Exotic Gardenkin lähetti jo siementarjouksiaan. Leijonankita oli lapsuusajan tosi suosittu kesäkukka, itse en ole sitä kasvatellut.
  Minulla on yksi ainut Santtu, ei kuki eikä kukoista, nököttää vaan ikkunalaudalla purkissaan. Auttaisko kukintaan, jos veisin sen kaverille? Krookukset ja orkidea kukkivat, onneksi, eivätkä ole kranttuja Santtuja.
  Kesää kohti mennään.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä kaveria santun kasvattamiseen. Haluut sitten takasin, jos alkaa kukkii ;)

   Poista
 6. Linnunlaulusta ja räystäiden lotinasta voisi päätellä, että kevät on. Tosin tänään täällä on satanut räntää, ei tosin ole maahan jäänyt mitään.
  Kyllläpä nauratti tuo toteamuksesi: "on taas, mitä tappaa." Minä olen mestari murhaamaan viherkasveja, etenkin niitä kukkivia. Toiset vaan tuikkaa lehden multaan ja samassa epeli jo kukkii.

  VastaaPoista
 7. Juu murhankiilto silmissä ostin ne tänne saattohoitoon ;)

  VastaaPoista
 8. Santut on ailahtelevaisia. Meillä on yksi ikivanha, joka joka vuosi kukkiikin, mutta muut ostamani olen saanut helposti hengiltä.

  VastaaPoista
 9. Kiitos hyvistä vinkeistä! Minullakin on ollut santtuja murjottamassa, minkä jälkeen lähtivät biojätteseen. Nyt voisikin kokeilla uusia, kun niitä on noin kivan näköisiäkin!

  VastaaPoista