keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Tulitodistaja

Tykkäsin tästä kirjasta kovasti. Olen lukenut Keplerin toisenkin kirjan "Paganini ja paholainen" sekin oli hyvä.
Tässä kirjassa mua ärsytti kummalliset lauserakenteet. Ihan vaan yks esimerkki " Melkein ketään ei ollut" Siis minua, joka kuulun siihen ryhmään jolle riittää, kun pari ensimmäistä ja viimeinen kirjain on oikein. Mä en yleensä todellakaan huomaa virheitä tekstissä, mutta tässä alko ärsytää tuo "melkein kukaan".Muuten hyvä kirja, eikä murhaajakaan selvinnyt, ennen kun viimemetreillä. Suosittelen, jos tykkää murhista ;)

17 kommenttia:

 1. Jos tykkäsit, kannattaa lukea myös Keplerin "Hypnotisoija". :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy koittaa saada se. Ovat vaan niin suosittuja, että on pitkät varausjonot.

   Poista
 2. Pitääkin pistää korvan taakse nimi!

  VastaaPoista
 3. Kieltämättä vähän huonoa kieltä ilmaista asia noin :D

  VastaaPoista
 4. Täällä yksi Keppler-fani, pistä vaan kaikki lukulistalle, kannattaa!

  VastaaPoista
 5. En ole Keplerin kirjoja lukenut, mutta jos murhista on kyse pitää laittaa muistiin kirjat, kunhan saan ensin joskus luettua kirjahyllyllisen lukemattomia kirjoja:-)

  VastaaPoista
 6. "Hypnotisoijan" olen lukenut, ja hyvin juoni siinäkin harhaanjohti pitkän aikaa omaa ratkaisun kehittelyä, mitä nyt aina dekkareissa tulee harjoitettua. Huonolla menestyksellä kylläkin. Hyviä lukuhetkiä ja alkavaa talvea, täällä itse bloggaus-tauolla olevana, kyllä tutuksi tulleita blogeja lueskelen, voi hyvin ! H-H

  VastaaPoista
 7. Luin tuon Tulitodistajan loppukesästä ja jo aiemmin kesällä muut Keplerit. Niin Kepler kuin monet muutkin sckandinaavit kirjoittavat erittäin hyviä dekkareita. Sopivat hyvin suomalaiseen mentaliteettiin. Samoin minua häiritsevät tuollaiset "melkein kukaan" -tapaiset sanonnat, jotka tuntuvat olevan suorastaan muotia nykyisin.

  VastaaPoista
 8. En ole lukenut, mutta laitan listalle. Jotkut kielioppivirheet häiritsee minuakin, joistakin taas alan jo epäillä omaa äidinkieleni hallintaa.

  VastaaPoista
 9. Melkein kukaan tykkää murhista he he he... -myrtti-

  VastaaPoista