maanantai 23. heinäkuuta 2012

Monttu

Oli melkoinen ylllätys, kun tultii eilen kotiin. Meidän kohdalle oli kaivettu tällällai reikä. Eihän se nyt ylipääsemätön oo, mutta en ymmärrä, miksi koskaan ei ilmoiteta, mitä tullaa tekemään. Jotenkin kun tuntuu, että tää koskee meitäkin.On kyllä samanlainen tehty muidenkin sisään menon kohdalle, et ei olla ainuita.

Tämä ei oo ainut kerta, kun jotain salaperäistä tapahtuu. Kerrankin ukkoja oli kun pilvenreunaa meidän pihalla ja kun menin kysyy, mitä ne siinä haahuu, sain vastaukseksi jotain mutinaa. Oikein piti vähän kimpaantua, ennen kun tuli kunnon vastaus. No nyt ei oltu kotona, kun tää tehtii, joten jännityksellä ootellaa, mitä tapahtuu.
Jossain vaiheessa ihmettelin, mitä oonkaan laittanut piiloon kukkapenkkiin? En tiedä mikä tää on, mutta joku kellokukka kuitenkin.
Liljat alkaa availee kukkiaan.
Kyllä on ollut tänään kylmä päivä ja sataa tihuttanut mennen tullen. Olenkin pitänyt lukupäivän. Hyvin se päivä menee näinkin :)

7 kommenttia:

 1. Vaikuttaa sultä, kuin parempaa säätä olisi luvassa. Pitäisiköhän tuohon uskoa:))

  VastaaPoista
 2. Arvaamattomat ovat kunnallisteknikkojen tiet! Onneksi kukat kukkii ja lukupäivää olen minäkin pitänyt!

  VastaaPoista
 3. Juu, mutta viisaampi pysytellä kotona ,-)etteivät teknikot ihan mitä tahansa pääse tärvelemään.

  VastaaPoista
 4. kesällä on aina kaikki kadunkulmat auki. Helsigistä löytyy tienpätkiä, jotka ovat olleet auki varmaan parisen vuotta, aina on joku kaivamassa jotakin putkea tai kaapelia maahan.

  VastaaPoista
 5. Eipä ne mitään ilmoittele etukäteen, pompahtavat vaan kulmille monttuja kaivamaan!
  Näyttää siniseltä ukonhatulta tuo kukka. Siementää ja leviää helposti.

  Vielä jos korjaisivat monttunsa tms normaalissa ajassa, mutta meillä on kadunkulma tuossa lähellä ollut soralla koko kesän. Isot kivenmurikat levinneet asfaltille ja lentävät auton kylkeen toisen auton ohi ajaessa. On mukamas asfalttimiehet "kesälomalla". Uskokoon, ken tahtoo. Saamattomuutta se on - ja välinpitämättömyyttä, tai sitten rahat loppu.

  VastaaPoista
 6. Näitä yllätyksiä sattuu. Meillekin kiipesi kaksi miestä katolle ja minä yksin kotona. Asialla miehet olivat, mutta olisivat voineet mummua vähän informoida, ettei ihan tykkänään pelästyisi.

  VastaaPoista
 7. Kaikkea ilkivaltaa sitä tehään, vähän kun päätä kääntää, niin kaivamassa ovat jopa keneitten kanssa! Ennen vanhaan sitä tehtiin käsipelillä lapiolla...lättähatut ja pitkätukat pärinäpojat tietysti taas kolttosiaan tehneet teilläkin....;D

  VastaaPoista