sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Puolassa

Jossain kohtii matkalla näkyi tällainen kuljetus :)

Sama sivulta katsottuna. Miten luulet onnistusko tämä Suomessa?

Ensimmäinen kohde oli Swieta Lipkan kirkko. Kirkko on todella upea, vaikka olikin restauroinnin alla. Kirkon yhteydessä toimii luostari. Siellä oli kyllä kaikkea muuta, kun harras tunnelma. Porukkaa oli, kun pilven syrjää. Urut oli upeat, kun niitä soitettiin niin siellä liikku enkelit. En kuitenkaan saanut siitä hyvää kuvaa, joten olkoot näyttämättä. Muutenhan ne oli kuin mitkä tahansa urut. Ovi fani kun olen, niin pakko laittaa tähänkin nämä upeat ovet.
Toinen kohde olikin ainut, mitä oli etukäteen suunniteltu. Elblagista lähtee jokiristeily, missä on jännä järjestelmä. Paattia kuljetetaan raidetta pitkin joko ylä tai alamäkeen. Paatti kiinitetään kelkkaan ja vesivoima kuljettaa sitä kelkkaa. Näin aikaisin keväällä oli vain lyhyt matka, mutta sekin kesti melkein kuusituntia. Maisemat oli kauniita, kun kukat kukki ja aurinko paisto. En tiedä mitä pensaita ne oli, mutta näyttivät jollekin angervolle. Tuometkin oli täydessä kukassa. Tietysti siellä oli laivan haukkujakoiratkin. Ne oli ihan selvästi tottuneet saamaan jotain herkkupaloja, koska seurasivat uskollisesti pitkän matkaa. Nyt vaan oli niin tylsää porukkaa, että ei mitään herunut.


Käytiin myös tutustumassa Malborgin linnaan. Valtava laitos se on ollut. Seilläkin oli korjaustyöt menossa.
Siinä mielessä oltiin oikeaan aikaan liikkeellä, että ei ollut ihan kauheesti porukkaa liikkeellä, vikka koululaisia oli luokkaretkellä kyllä runsain mitoin.


11 kommenttia:

 1. Voisi olla, ettei suomessa suvaittaisi tällaisia kuormia :)
  Kauniita paikkoja sielläkin on.

  VastaaPoista
 2. Kaunis linna ja kiintoisia kuvia jokiristeilyltä.

  VastaaPoista
 3. Kauniissa paikoissa olette käyneet!

  Suomessa tulisi tuosta kuljetuksesta isot sakot. Vaikuttaa jo auton ajo-ominaisuuksiin, puhumattakaan, miten käy jos tulee äkillinen jarrutustilanne. Hurjaa menoa näyttää siellä olevan...

  VastaaPoista
 4. Minäkin kuvaan mielelläni ovia!!!

  Kiitos reissukuvauksesta, odottelen jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Hauska päästä mukaan jokiristeilylle! Minne mennään seuraavaksi?

  VastaaPoista
 6. Tuollainen maan ja veden kulkeva laiva on ollut saduissa...

  VastaaPoista
 7. Kyllähän tuollainen kuorma voisi onnistua Suomessakin, kaksi kertaa; ekan ja vimpan, ja nekin kerrat osuisivat samalle kertaa. Uskon, että Puolassa tämä voi olla jokapäiväinen näky. Voin kuvitella, miten kaivoit kameraasi esille, että tätä ei kukaan usko ilman kuvaa! Melkoinen kuorma ja vielä isolla tiellä. Ihania kuvia kaikenkaikkiaan, Puola on taas yksi maa, joka on minulle aivan vieras, mukava nähdä sieltä kuvia.

  VastaaPoista
 8. Kauniin nakoisia paikkoja mutta hirvittavia kuormia (joita olen nahnyt puolalisissa autoissa muualla). Saksalaisten mukaan puolaliset kuskit ovat vaarallisia.

  VastaaPoista
 9. Ei ehkä vilkkaimmilla alueilla tällaista suvaittaisi, vähän piilossa voisi mennä ;-)
  Jännä risteily ja hieno on linna.

  VastaaPoista
 10. aikamoinen on kuorma katolla :) Linna on kuin prinsessalinna saduissa.

  VastaaPoista
 11. Aika erikoinen tuo laivakuljetus, oli varmaan hieno elämys. Ymmärsin siis, että tekin matkustitte sillä.

  Näyttää todella kauniilta ja tuo linnoitus on mahtava. Suurena linnafanina täällä huokailen :)

  VastaaPoista