lauantai 17. huhtikuuta 2010

Kevään hulluus

Nyt se on taas puhkeamassa kukkaan, se hulluus. Siemenet on laitettu piiloon. Kymmenen maitopurkillista on nyt itämässä. Samettikukkia erilaisia, Salviaa kahta sorttia, Zinniaa kolmen sorttisia,uusi kokeilu Tarhapurppura ja Verbenaa.
Sitten on taas se pulma, mihin nämä kaikki laitan, kun ne on koulittu?


Uhkasin entiselle poikaystävälle, että jos ei muuta paikkaa löydy, niin laitan ne sen sänkyyn. Ei ottanut ehdotus tuulta purjeisiin :)

Seuraavassa elämässä mä asun sellaisessa paikassa missä voi olla pihalla ja kasvattaa kukkia koko vuoden. On mulla kyllä pari muutakin toivetta, sen seuraavan elämän suhteen.
Aurinkoista viikonloppua sinulle.

20 kommenttia:

 1. Kyllä sinulla siellä on odotettavissa aikamoinen ruuhka. Minulla toiveena paikka, missä saisin oikein iiison huoneen askarteluuni, kai sekin täyttyisi pikkuhiljaa ;-)

  VastaaPoista
 2. Niin, on se ihme. Sama ätinä käy täälläkin. Ensin pitää kylvää kaikenmaailman kasvit ja sitten loppuu maa.
  Olen sanonut isännälle, että pitäisi olla isompi tontti. Hän vastasi, että enemmän olis taimia ja ätinä jatkuisi vain. Taitaa olla oikeassa.

  VastaaPoista
 3. Minulla on kasvamassa päivänsineä ja krassia. Taimista näyttää tulevan liian hentoja. Pitäisi olla viileämpi kasvupaikka.

  VastaaPoista
 4. se hulluus on varmaan pitänyt ihmisiä hengissä...

  VastaaPoista
 5. Minä olen monella tapaa hullu, mutta tämä laji on jäänyt kokematta :)

  Aurinkoista viikonloppua, Amalia!

  VastaaPoista
 6. Sama hulluus vaivaa täälläkin:)

  VastaaPoista
 7. Itse ehdotin avomiehelleni, että jos luovutaan tämän tilaa vievästä pöytäkoneesta, niin saisin lisää tilaa kasveille... Ei hänkään suostunut :P Kummia tyyppejä...

  VastaaPoista
 8. Minulta on tämä jäänyt väliin, vaikka omakotitalossa asunkin. Tontti on täynnä koivuja, ei täällä mikään kasva :(

  VastaaPoista
 9. Mä kanssa toin kellarista valoon kaikki talvehtivat kasvini.... ei ollut paikkaa kuin makuuhuoneen ikkunan edusta, ja siinä nyt sitten ovat, koko ikkunan alus on vihreenä kasveja.
  Laitin vielä sellasiakin, mitä ihan kokeilumielessä laitoin kellariin ja katoin, että alkaako uudelleen kasvanmaan, eli kaikki roikkukukkajutut, nimiä en muista.
  Mutta yksi nyt jo kukkii siinä ikkunalla, kukkii keltasella.
  Ainoo paha juttu on se, kun otin varnmaan liian aikaisin ne valoon kasvamaan, nyt ne kasvaa vartta, ja ehkä kerkiää jo kukkimaankin, ennekuin voi edes viedä ulos!!
  No, on kuitenkin jokeiltu, niin ensi vuonna tietää sitten parantaa tulosta!

  VastaaPoista
 10. Tia: olen varma, että täyttyis aika nopeestikin. Minulla ainakin on tavaraa kaiket maailmat. Aina kun innostun johonkin uuteen asiaa, niin taas vaan tavarat lisääntyy ;)

  Zilga: Näinhän siinä varmasti kävis

  Unelma: Sehän se on ongelma täälläkin, kun ei oikeinole kukkon paikkaa. Talvipuutarha ois kova sana.

  isopeikko: näin varmasti onkin.

  SusuPetal: suosittelen kokeilemaan.

  Sussi: onneksi en ole yksin :)

  Kikkahattuneiti: Joo on vaan kummallisia tapauksia, kun eivät ymmärrä meidän tarpeita :)

  Marjukka: Pikku vinkki, että pääset osallisieksi. lait ruukkupuutarha ;)

  Harakka: Voisko niitä leikata, jos sitte vanistuis?

  VastaaPoista
 11. Sama hulluus taitaa vaivata melkein jokaista puutarhanomistajaa.

  VastaaPoista
 12. Silläaikaa, kun vietin eläkeperiodoa, lapset olivat kylväneet äitienpäivää ajatellen purkkeihin mustasilmäsusannaa.
  Kun sitten menin töihin, oli piipat jo korkeita taimia, joita lapset mulle kilvan esittelivät.=9))) Mä itse en tahdo saada siemeniä onnistumaan, joten oonkin ostanut aina valmiit kukat kesäksi.

  VastaaPoista
 13. Hieno tarha sinulla nousemassa kesän iloksi. Minäkin keräsin viime kesänä ison pussillisen krassin siemeniä Jyväskylän Harjun rinteen krasseista. Vein ne mökille ja kuivattelin, toin kotiin enkä nyt hattarapää löydä, minne siemenet täppäsin. Tilasin myös Huutiksesta uusien kasvien siemeniä, mutta vielä ovat tuossa odottelemassa. Otan itseäni niskasta kiinni ja laitan multaan.

  VastaaPoista
 14. Samoissa puuhissa minäkin olen ollut ja ehkä yhtä innostuneena. ;) Mulle mies teki pikaisesti koivusta taimihyllyn keittiön pöydälle ja se on toimii alkukevään ihan hyvin. Sitten alkaakin tilaongelma... laittasko keittiön pöydälle vai pohjoispuolen kuistille, jossa valo ei riitä... No, jotenkin ne ovat ennenkin kasvaneet vaikka täydellisiä olosuhteita ei olekaan. Tsemppiä suostutteluun, jotta saisit hyvän paikan taimille! ;)

  VastaaPoista
 15. Heips,
  Mustaa ja Valkoista haaste jatkuu Irwikissin johdolla. Tervetuloa uudelleen mukaan.

  VastaaPoista
 16. Mikään ei ole koskaan tarpeeks joka tapauksessa. Meilläkin tuli tilan puutetta heti kun lapset muutti pois kotoa ja jäätiin kahden.
  Ruukkupuutarha kuuluu tulevaisuuden haaveisiini..

  VastaaPoista
 17. Aika jännää tää kevään hulluus. Minulla on ollut useamman vuosikymmenen sama tauti, mutta nyt päätän hoitaa sitä eri tavalla. Tulen vain katselemaan teidän kylvöjänne ja istutuksianne.

  VastaaPoista
 18. Amalia, stevian siemeniä on ollut myynnissä ainakin http://harrastajat.helle.fi mutta ilmoittavat, että tilapäisesti loppuneet.

  VastaaPoista
 19. Hei! En ole unohtanut.. :) Yritän saada laitettua postiin tämän viikon aikan. Luin jostain että siementaimista voi tulla kyllä erivärisiä kuin emokasvista, mutta katsotaan ja kokeillaan.

  VastaaPoista
 20. Ihan kuin meillä ennen vanhaan kuistin ikkunalla :)

  VastaaPoista