lauantai 13. joulukuuta 2008

Minä myös

Muistelen vanhoja kun niin monessa blogissa olen lueskellut muistoja.

Eilen kuuntelin suomalista , elokuvaa " iskelmäparaati" Voi, että tuli nostalginen olo, kun Annikki Tähden kanssa kilpaa lauloin. Minulla on tosi kaunis ääni, mutta ulos tulo vaiheessa tapahtuu jotain kummallista mikä pilaa sen.

Tuli mieleen aika "Kun Jumala loi naisen" ja sen myötä BB leningit. Minullakin oli kaunis vaaleansini-valkoinen. Vannealushameet oli silloin kova sana. Ystäväni kanssa teimme sen hänen isän sähköjohdosta, kun emme oikeita saaneet. Varmaan oli raha kysymys silloin. Oi me oltiin niin fiinejä. Siinä oli vaan kauhee homma kun aina istumisen jälkeen täyty oikoa se johto oikeaan muotoon.

Jotakin vuosia tästä muodista tuli sitten monikerros alushameet, siinä sitä vasta olikin työtä kun sen tärkkäsi sokerilla tai joskus perunajauholla. Ei siinä tärkkäämisessä, mutta silittämisessä, että ei polttanut sitä vaatetta. Kauhea hoppu aina ennen tansseihin lähtöä, että oli sitt hieno ja hame pönköllä tansseissa. Tukka tupeerattuna liina leuan kärkee solmittuna sitä suunnistettiin
" Vitsiälän " tanssilavalle ( onkohan sitä enää olemassa) Oli se makeeta elämää

5 kommenttia:

 1. Minulla oli vaalealila-valkoinen BB-puku, ihana! Ja tennarit ;D Oi niitä aikoja...
  Minulla on sama vaiva tuon äänen kanssa, mikähän "tauti" lienee kyseessä, voisikohan sitä parantaa?

  VastaaPoista
 2. Mä kuljen pikkasen teitä perässä, kun mulla ei olut tollasia vaatteita, vaan mula piti olla napapaita, ja raitaset housut, tai sitten napapaita, ja lannehousut,ja puntit piti olla leveet ja lyhkäset!
  Tai sitten mini-mini hame!

  VastaaPoista
 3. Marjukka. Joo ja nilkkasukat. Oliko sulla myös " Tiina" sukat, sellaiset vaaleensiniset?

  Harakka. Kait sä kuitenkin luit Polvan Tiina kirjoja?

  VastaaPoista
 4. Minulla oli vaalean sininen BB-puku, koulussa sen tein, sitä vieläkin ihmettelen että sellaisen sain tehdä, kun kangastakin meni aika paljon.

  Äiti teki minulle sinisestä lakanakankaasta alushameen jossa oli sinistä pitsiä helmassa, kolmesta eri kappaleesta ja aina rypytystä väliin.

  VastaaPoista
 5. Minä synnyin pari vuotta siskon jälkeen ja säästyin tuolta kaikelta, paitsi niitä alushameita tärkättiin lapsillekin. Tanssi-ikäkin osui vasta beatles-maniaan.

  VastaaPoista