keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Ovii ja ikkunoit

No ei se ollutkaan viimeinen juttu reissusta :)
Ihan kun mä joskus oisin ohimennen maininnu, että tykkään ovist ja ikkunoist :)
Tässä nyt muutama kuva reissun kuvista.
Noi tiili jutut on seiltä Malborgin linnasta. Keltainen on Venetsiasta ja toiset ovat Baskasta.

Sitä ihmeteltiin siellä Baskassa, miten sinne saa avun. Kadut ei ole edes katuja vaan kapeita kujia. Äkkivääriä kurvia. Niille kujille ei ole autolla mitään asiaa. Onko se niin, että jos jotain tapahtuu, niin antaa tapahtua vaan. Tai jos joku kutsuu vieraita ja sanoo osoitteen, veikkaan että ensi yrittämällä ei löydä perille. Ei siellä joka kujalla ollut edes osoitetta.
Vaikka se kylä oli pieni, niin kyllä siellä sai kävellen menemään tunnin-pari. Aina välillä tuli sellai tunne, että nyt mennää jonkun huussolliin, mutta aina ne kujat vaan kurvas eteen päin.


Siellä Baskassa oli jotku Mustan lampaan juhlat. Rantakadulla oli mustaksi lampaaksi puettuja ihmisiä ja puujaloilla taiteileva paimen. (Kamera oli vaunulla tietysti) Kauheesti siinä oli laulua ja puhetta, mutta kun toi kroatian kieli on vielä vähän hakusessaa, niin en ymmärtänyt mitään ;)
Tultiin yhdelle pienelle aukiolle, jonne oli kokoontunut joukko ihmisiä. Siellä oli skoolaus ja laulu ylimmillään. Ne varmaan lauloi sen mustan lampaan muistolle ja ottivat sille tujut.

Yksi asia mitä maailamassa on kaikkein vähiten, on haistamattomat koiran persukset. Tämäkin pieni koira joutu oikein nousemaan kahdelle jalalle, että sai haistettua Roni edestä ja takaa :)
Sillä oli selvä reviirin raja mihin asti se kulki meidä perässä, kunnes käänty takas.

10 kommenttia:

 1. Ovia ja ikkunoita on ielenkiintoisia ympari maailmaa. Paljon kauniita vanhoja. Nykyaan tietysti kaikki tehdaan samantyylisiksi.

  VastaaPoista
 2. Kauniita ikkunotta ja pieniä kujia. Mä kuitenkin kiinnitin huomiota tuohon yhtehen kuvahan, jossoli kivijalaka ja taloon kuluma laitettu kiviillä niin koriaksi, jotta mäkin haluaasin sellaset. Mun silimäs nua kivikarut, -jalaat ja -seinät on kiehtovia. Vai oli teillä koirakin mukana Reissus. =9)

  VastaaPoista
 3. Hiano kuja, aika kapea jo. Kohta se on kokonaan ummessa, kun nua talot viälä vähän kasvavat.

  VastaaPoista
 4. HPY: Sepä se, kun nykään ei tehdä mitään niin kaunista, kun ennen.

  Minz: Eikö vaan
  Irene: Koira on ystävien. Kapeat kujatkin ovat kiehtovia.

  Peikko: Luulen, että ne ei enää kasva, kun ne oli aika vanhoja jo :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten kapea kuja! Onkohan hoikkien tyttöjen kuja?
  Mielenkiintoisia näkymiä.

  VastaaPoista
 6. Jestas miten pieni tuo kuja noiden talojen välissä! Mahtuisinkohan minä leveän peffani kanssa edes kulkemaan siitä! :) Jäisin jumiin jonnekin keskelle käytävää.. :)

  VastaaPoista
 7. Onpa kauniita ikkunoita. Onko maasta ollut niin kova pula, että kujat on pitänyt jättää noin kapeiksi? Tai rakennukset ovat niin vanhoja, että tarkoituksena on ollut tehdä vihollisten (?) hyökkäyksistä mahdollisimman vaikeaa.

  VastaaPoista
 8. Ovet ja ikkunat kiinnostavat minuakin.
  Ihana kohtaaminen koirulien kesken. :)

  VastaaPoista
 9. Ei noista kapeista kujista varmaan moni mahdu kulkemaan.

  Nuo ikkunat ovat kauniita, olisipa täälläkin vastaavia. Itseä aina harmittaa nämä oman kodin 80-luvun tyyliä olevat pikkuikkunat, joita ei voi kauniiksi sanoa.

  VastaaPoista