perjantai 18. kesäkuuta 2010

Kesää kuitenkin

Vaikka ei aurinko niin paistakaan. Ainakin ruusut kukkii. En tiedä mikä ruusu on kyseessä, mutta komeasti kuitenkin kukkii. Harmi vaan kun se on pyhätön viikko, minkä noi kukat kestää.

Lapset on meillä muutaman päivän täällä. Sen verran aurinko näyttäytyi, että uikkarisilleen tarken juosta nippiä. Minäkin heitin eilen talviturkin järveen. Oli se vaan hemmetin kylmää vettä.
Ainut poikani ja entinen poikaystävä tekivät kauheen duunin, kun harasvat Järvisätkintä pois. Sitä oli taas tullut ihan hirveesti ja se on tosi ällöttävää uidessa, kun se kietoutuu käsiin ja jalkoihin. Tutuu, että siellä on joku vesihirviö jonka lonkerot ottaa kiinni. Sit se tukkoaa rannan, niin että laineetkaan ei pääse rantaan asti ja vesi alkaa haisemaan. Kaunis valkoine kukka siinä on, mutta..... Joku sano, että se olis kirkasvetisen järven kasvi, no onhan toi joskus ollu ihan kirkastakin, mutta ei se kyllä ruskeakaan ole.
Mukavaa viikoloppua!

14 kommenttia:

 1. Järvisätkintä ei ole täällä päin.Me uimme ruskeassa vedessä.Piti oikein selata nettiä, että näin, mikä se kasvi on. Se oli ihan kaunis kasvi.

  VastaaPoista
 2. Sato on järvestä korjattu :) Siitä varmaan voisi tehdä jotain...

  VastaaPoista
 3. Marja-Leena: Kaunistahan se on mutta...

  Peikko: Multaa :)

  VastaaPoista
 4. Olen nähnyt järvisätkintä, mutten tiennytkään, että se on niin ikävä haitta.

  En muistakaan, koska olen viimeksi uinut, vesi on Suomessa yleensä niin kylmää, ettei minua veteen juuri saa.

  VastaaPoista
 5. Milloinkahan sitä uskaltautuisi uimaan. Olen niin monet kesät imettänyt ja pelkään rintatulehdusta, että on uimiset jääneet aika vähiin. Olen toki nuorena uinut ihan jäiden seassakin =)

  VastaaPoista
 6. Kauniita kesäkuvia. Talviturkit on vielä heittämättä, liian kylmää on ollut.

  VastaaPoista
 7. Moni on kakku päältä kaunis, niin se kai on järvisätkimenkin kanssa. Melkoisia haravallisia sieltä vaan nostavatkin, ei kun seipäälle ja kuivumaan, kai tuotakin joku söisi.

  VastaaPoista
 8. Kaunis kasvi se järvisätkin on mutta inhottava kyllä jaloissa, kun ui..jos mielikuvitukselle vielä antaa luvan, niin ei uskalla mennä uimaan lainkaan sellaseen paikkaan, missä sitä on.
  Mutta aikamoisia kasoja miehesi sieltä sitä pois nostelikin.
  Hyvää viikonlopuua sulle!

  VastaaPoista
 9. Kivahan sitä on lasten kanssa leikkiä, vähän saisi lämmetä vielä. En ole vielä uimassa käynyt. Uusi nimi minulle tuo järvisätkin. Sinulle myös mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 10. Ihanat kesäisiä kuvia! Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
 11. Onkos sulla tuolla tuo vanhanajan juhannusruusu? Täti on ihan innostunut?
  Sen mielestä juhannusruusu tuoksuu ihan kesältä.
  No mä en tuoksuista välitä.
  Tuota on nimittäin mahdoton syödä, kun siinä on niin paljon piikkejä.

  Terveisin

  Upi
  ratsuhevonen

  VastaaPoista
 12. Upi: Luulen, että se on juhannusruusu. Ei muta kun kiesit käyttöön ja hakemaan taimi täältä. Sähän voit sitte siinä samalla käydä Takkulassa vertaamassa joudutko oikeesit tekee töitä:)

  VastaaPoista
 13. Hei,
  on harmi kun ruusut kukkivat vain hetken... saisivat ilahduttaa meitä koko kesän ;)

  VastaaPoista