tiistai 22. kesäkuuta 2010

Koivun lehti

Ihan vaan mielen kiinnosta kyselen. Onko teidän koivuissa isompia lehtiä? Ei tämäkään ole meidän pihalta, vaan naapurin koivusta.

Tässä tuo pienempi on meidän koivusta ja siinäkin oli vielä pienempiäkin lehtiä.
Miten on jotenkin niin laiska olo. Pitäis tehdä vaikka mitä, mutta ei minkään päästä saa kiinni. Täytyis varmaan laiskotellessa leikata edes nurtsi, ennen kun se taas kasvaa, niin pitkäksi että sitä on kurja leikata. Kuka tulis potkii persuksii, että sais vähän puhtia?
Meillä on Entisen poikaystävän kanssa diili. Mä leikkaan nurtsin ja hää tekee lumityöt. Sitä ei voi laskea nurtsin leikkuuseen, kun sillä ei oo mitää tolkkua. Siinä menee matalaksi kaikki, mikä eteen osuu. Oon kerran tehny sen virheen, että annoin sen leikata ja siinä meni mun tammen taimi ja yks toinenkin pensaan alku. Mieluummin teen itse sen homman. Tämä järjestelmä sopii mulle oikein hyvin. Onhan tämä huomattavasti helpompaa näin. Kerta viikkoo nurtsi, tai hyvässä lykyssä monta kertaa päivässä lumityöt.

9 kommenttia:

 1. Meillä ei kasva koivut joten ei lehtiäkään. Nurmikon minäkin olisin valinnut, ei ainakan tule yllätyksiä.

  VastaaPoista
 2. Komea on koivunlehti, eipä eellemenoa meillä ainakaan.
  Tahtoo tulla vahinkoja, kun iskän päästää leikkurin sarveen, mutta on laaja piha, niin mies leikkaa aukeat paikat ja emäntä siimalla tarkkoo :)

  VastaaPoista
 3. No ompa eroja koivun lehtien koossa. Eikö noista nyt kuitenkin saa jo juhannusvihdan aikaiseksi.
  Mulla on kanssa aivan vetämätön olo, mutta se johtuu mun kipeästä polvesta. En olisi nuorena uskonut, kuinka jatkuva jo vuosia jatkunut yhtämittainen kipu uuvuttaa ja masentaa mielen.

  VastaaPoista
 4. Oot muuten tehnyt hyvän diilin entisen poikaystäväsi kanssa!
  Noi miehet pakkaa oleen vähän sellasia, ettei ne katso niin tarkkaan, mistä leikkaavat, kunhan leikkaavat.
  Mutta upea on kyllä koivunlehti, taitaa olla uusi puu, taikka sitten on tosi hyvä maa, missä kasvaa!
  Hyvää Juhannusviikkoa sulle!

  VastaaPoista
 5. Kun oikein laittaa kakkaa puun juurelle, niin se tekee isot lehdet. Kokeile vaikka :)

  VastaaPoista
 6. Ahaa! Parasta ruveta tarkkailemaan koivun lehtiä. Jos ne rupeavat kasvamaan vaahteranlehden kokoisiksi niiden haravoiminen tuottaa tuskaa. Viime viikon myrskyn jälkeen poimin pihalta kaksi kuuppakärrillistä koivunoksia. Ne kaikki olivat pudonneet naapurin puista.

  VastaaPoista
 7. Piti ihan lähtee ulos mittanauhan kera, onneks ei kukkaan nähny;)
  Eipä ollu meidänkään koivuissa nuin isoja lehtiä.
  Meillä kyllä isäntä hoitaa nurtsit kun meidän vanha leikkuri ei lähe minun voimilla käyntiin ;), hoitelenpa sitten muita pihajuttuja.
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 8. Hyvä sydteemi teillä. En minäkään uskalla taataa päästää kitkemispuuhiin, siinä tulee myös selvää jälkeä.

  VastaaPoista
 9. Ei ole tullut seurattua lehtien kokoja. Meillä mies leikkaa nurtsin ja yleensä tekee lumityöt, minä viime talvena pystyin hiukan lumia siirtelemään. Mökille on alkanut tulemaan ihmeellisiä töyhtöjä keskelle nurtsia, mies jättänyt ja niistä näyttää kasvavan kellokukkia ;-)

  VastaaPoista