sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Leikkuu hommii

Leikattiin tänään omppupuuta. En todellakaan oo mikään hortonmi, enkä tiedä miten se ois pitäänyt leikata. Tässä kuitenkin ennen leikkuuta.


Ei siihen kovin suurta eroa tullut, mutta latvaa leikattiin ja oksia harvennettiin. Jänis sai oksat syötäväkseen. On se syönyt tän puun rungon jo ennestäänkin. Naapurin Olli on luvannut, että se ei tee enään hedelmää, mutta aina vaan se on satoa kantanut. Saas nyt sitten nähdä mitä tästä leikkuusta tykkäs?
Kovasti on lumet sulanut kun eilisen päivän sato räntää ja vettä. Lumi oli niin märkää ja kumppareissa palel varpaita. Ei pal houkutellut oleilee pihalla.

9 kommenttia:

 1. hi.......
  i can't understand ur language.
  but these pics looks nice...

  VastaaPoista
 2. Meidän on kanssa pitänyt leikata omenapuita pikkasen.
  Meillä on jo isot omenapuut, mutta niihinkin tulee aina niitä karkulaisia.
  Ja muutenkin vähän korkeempia oksia ainakin pitäis leikellä.
  Ne pupujussikat kyllä tykkää näistä omppupuun oksista paljon.
  Mutta sullakin on siinä se verkko, niin ei kai sitten pyty niitä kaikkia syömään.
  Hyvää Palmusunnuntaita sulle!

  VastaaPoista
 3. Kasokaapa mistä täällä kävi vieras:) Hän ei ymmärtänyt kieltä, mutta kun kävin hänen sivulla en ymmärtänyt edes kirjaimia :D

  VastaaPoista
 4. Minusta ei saa hortonomia tekemälläkään, siinä lajissa peukalo ihan keskellä kättä ;(
  Täälläkin satoi eilisen päivän melkein kaatamalla vettä, kyllä lumipeite madaltui aikalailla! Oltiin Daniilin kanssa aikas märkiä, kun käytiin pajunoksia keräämässä.

  VastaaPoista
 5. Kyllä, sepä alkaa olla omppupuiden leikkuuaikaa. Viinirypäle on leikattu ja osa päärynäpuuta, mutta loput on vielä tekemättä. Siemeniäkin on kylvetty, mutta ei kovin hyvällä menestyksellä, osa kuoli.
  Kyllä se omenapuu on aika sitkeä, mutta jos sen kuori on syöty ympäriinsä, silloin ei ole suurta toivoa. Toivottavasti saat vielä satoa.

  VastaaPoista
 6. Hämmästyttävän sitkeitä nuo hedelmäpuut kuitenkin on, meillä saksitaan joka vuosi miten sattuu ja aina on hedelmiä tullut. Tulisi ehkä enemmänkin jos ymmärrettäisiin jotain oikean leikkuutavan päälle.

  VastaaPoista
 7. Jänis on varmasti tyytyväinen oksista:)

  Meillä ei ole omenapuita (liian pieni piha), mutta lapsuudessa niitä aina leikattiin, nyt en kyllä muistaisi yhtään miten se pitäisi tehdä.

  Mukavaa maanantaita!
  T. Sussi

  VastaaPoista
 8. Lunta näyttää vielä sinunkin pihassasi piisaavan.
  Minun kaiketi noin 60 vuotiaat omppupuut olisivat kaivanneet varmaan viisikymmentä vuotta sitten leikkuuta. Ovat villiintyneen näköisiä, lähinnä vain koristepuina.

  VastaaPoista
 9. Leikataan kai niin etta ompuille tulee valoa! Eli kaikki suoraan ylos nousevat oksat pois. MM.

  VastaaPoista