torstai 14. helmikuuta 2013

Vuodelta 1914

Vihantasiemenhiutalepihvi

2 kkp Vihantasiemenhiutaleita ( saa esim. Terveystuotteiden erikoisliikkeistä)
4 dl vettä
1 pieni ranskanleipä tai vähän enenmmän
2 munaa
1 rkl hienoksi leikattua persiljaa
maun mukaan suolaa
1,5 kkp leipäjauhelmaa
voita tarpeen mukaan.

Vesi(0,5 tl suolaa seassa) kiehautetaan, vihantasiemenhiutaleet sekoitetaan siihen, seosta keitetään pari minuuttia ja annetaan sitten jäähtyä.
Ranskanleipä leikataan pieniksi siruiksi, jotka ruskistetaan vähässä voissa, paistinpannussa ja sekoitetaan vihantasiemenhiutalepuuroon.
Munat vispilöidään ja sekoitetaan pihvitaikinaan, joka sitten maustetaan hienoksi leikatulla persiljalla, lisätään suolaa maun mukaan ja hienonnetulla pippurilla.
Taikinasta muodostetaan kahden veitsen avulla, leikkuulaudalla pihvin muotoisia litteitä kakkuja, jotka käännellään hyvin leipäjauhelmassa ja paistetaan sitten voissa paistinpannussa maukkaan ruskeiksi ja kypsäksi.
Syödään kastikkeen ja perunoien kera.

Nyt sitten onkin arvoitus MITÄ ON VIHANTASIEMENHIUTALEET?????
Muutenhan mä tietysti tekisin näitä pihviä heti :D



5 kommenttia:

  1. Jaa-a. Kuulostaa eksoottiselta :-D
    Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  2. hauska resepti, mutten minäkään tiedä mitä ne ovat! Hyvää ystävänpäivää :)

    VastaaPoista
  3. Minulle on tullut vastaan vastaavanlaisia vaikeuksia kun olen selaillut vanhoja keittokirjoja. Luulisin etta vihanta on vihannes.

    VastaaPoista
  4. Enpä kyllä tiedä. Googletinkin, mutta vastaukseksi tuli tämä sinun sivusi.

    VastaaPoista