tiistai 2. joulukuuta 2008

MOT

Katsoitko? Mitä mieltä olet? Mielestäni on ihan kauheata, miten ihmisiä pomputetaan ja käytetään hyväksi tässä yhteiskunnassa. Olen niin vihainen, että hyvä kun pysyn nahoissani.
Tiedän, puhun omasta kokemuksesta, mitä se on kun olet 24h valmiustilassa. Vaikka omalla kohdallani se ei ollut ihan noin rankkaa kun näissä tapauksissa.

Mitä sitten kun tämä vaimo väsyy, uupuu, eikä jaksa enää yksin hoitaa miestään? Sitten on molemmat sairaala hoidossa. Tai kun äiti ei enää jaksa hoitaa yksin vammaista lastaan. Niin kuin tämä äiti sanoi, että toiset saavat tukea toiset eivät. Tässäkin tapauksessa ihmiset laitetaan eri arvoiseen asemaan.

Mielestäni nämä korvaukset mitä ihmiset saavat tästä työstä (vapaaehtoista työtähän se on)on suorastaan rosvousta. Yhteiskunta säästää huikeita summia kun ei tarvitse sijoittaa näitä ihmisiä sairaaloihin Eikä makseta kunnon palkkaa ihmiselle, joka tekee kolmen sairaanhoitajan työn vuorokaudessa viikosta toiseen. Rahaa kyllä piisaa jonnin joutavaan. Rakennetaan jotain älytöntä toriparkkia tai tuetaan oopperataloa. Kyllä toki tarvitaan kulttuuria mutta se ei saa mennä terveyden edelle. Rahaa riittää puoluetukeen, lehdistötukeen ja moneen muuhun tukeen, jotka eivät ole välttämättömiä.Vai onko oikein, että suomi ottaa lainaa auttaakseen Islantia? Mielestäni nämä ihmiset, jotka hoitavat omaisiaan olisivat oikeutettu vähintään sairaanhoitajan palkkaan.
Saat sanoa oman mielipiteesi!!!

3 kommenttia:

 1. Katsoin kyllä ohjelmaa ja omaishoitajana itsekin ajattelen hyvin samoin. Nyt kun äitini on vielä hyväkuntoinen en saa yhteiskunnalta mitään tukea, vaikka hänen kotona pärjäämisensä on kuitenkin kiinni siitä, että apu on lähellä.

  Anopin aikaan kyllä sain, koska hän oli täysin toisen avun varassa, ei olisi päässyt sängystä ylös ilman apua ja oli vaipoilla.

  Minä kyllä sain sovittua Isännyyden sisarusten kanssa, että anopin eläke tuli meille kokonaisuudessaan korvaukseksi tehdystä työstä. En minä osannut sitä huonona pitää, sillä minun ei tarvinnut lähteä kotoa työpaikalle ja toisaalta en ollut yksin, olihan Isännyys hyvänä apuna.

  Avun palkkaamiseen raha ei kuitenkaan olisi riittänyt. Eilinen pariskunta ei ollut edes mielestäni kovin hyvä esimerkki, sillä päälle päin näytti, että pariskunta oli hyvin toimeentuleva ja miehelläkin luultavasti ihan hyvä eläke, jota voi käyttää hoitajan palkkaamiseen?!? Moni köyhempikin meinaan tekee samaa eikä varaa avun palkkaamiseen kerta kaikkiaan ole. Vahingonkorvauksen leikkaaminen kunnalle oli kyllä väärin.

  Toisaalta korvauksen omaishoidosta pitäisi ilmeisesti olla kaikille sama perheen tuloista riippumatta. Isotuloisempi maksaa laitospaikastaan enemmän - onko kunnalla tarve saadakin hyvätuloisia laitokseen? Toivottavasti ei...

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä iso epäkohta Suomessa. Lähimmäisten voimien ja sitkeyden varassa monet tuet ovat, jollei niiden perään taistele, mitään ei saa. Se on väärin.

  VastaaPoista