lauantai 2. tammikuuta 2016

Vuosi vaihdettu


Vuosi vaihdttiin Kuomiojoen maisemissa. Pakkasta oli parhaimmillaan -19
On se vaan sääli, kun elävä kylä pikkuhiljalleen kuolee. Kuomiokoskella on Kuoman tehdas, joka on aikanaan työllistänyt ihmiset, nyt kun tehtaalla on työt vähentyneet ja kyläkin kuoleman kourissa. Rivitalot tyhjillään ja purku- uhan alla. On ollut baari ja pizzeriakin, nyt molemmat lopetettu. Kylässä asuu vain vanhuksia? 
Maisemat on kyllä komeitan ne viisveisaavat ihmisten murheista. Koumiojoki virtaa vuolaasti.Komeita louhoksia. Siel asuu ihan varmasti se Mörrimöykky, tai ainakin sen sukulaisia.

Hyvää  kuluvaa vuotta ja edelleekin
Onnelliist voimiist!

15 kommenttia:

 1. Pienten kylien autioituminen vaan jatkuu, vaikka teknologia mahdollistaa etätyöt - mutat tietty vain sellaisissa töissä, missä se on ylipäätään mahdollista. Täällä saaristossakin suurin osa vakituisista asukkaista on eläkeläisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne Kuomiokoskelle ei ole edes julkistaliikennettä. On se tosiaan sääli.

   Poista
 2. Kauniit kuvat. On se harmi, että pienet, ihanat, tunnelmalliset kylät kuihtuvat. Mikähän onni siinä on, että kaikki ihmiset pakkautuvat kaupunkeihin... Onnellista uutta vuotta sinulle Amalia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle myös Onnellista uutta vuotta!

   Poista
 3. Ei mitenkään ole mahdollista asuttaa kaikkia ihmisiä kaupunkeihin, mutta milläpä kohta sivuseuduilla asustat. No ainakin minä olen avittanut Kuoman tehdasta, sillä toissatalvena ostin pihajalkineiksi varrelliset kuomat ja vuosi sitten "lenkkari-Kuomat".
  Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mutta kun kaikki palvelut loppuu, niin vaan sitkeimmät jää.

   Poista
 4. Viismummoista tässä moikka. Melekee oot meillä kävässy, samaan kaupunkiin ( ennen samaan kuntaan ) kuulutaan. Poijat käy kesäsin perhokalastamassa "kuraojalla". Minäkii oon Kuoman kannattajia, sen minkä ulokona käväsen. Nyt tosin istuksin pyörätuolissa jo kolomatta vuotta, mutta lämpimät Kuomat jalassa. Lapsenlapsillekkin oon usseemmat Kuomat vuosiin aikana hommannu. Tosin vanhin heistäkin on jo niin neiti-iässä, että muut kengät täytyy olla. Hyvää Uutta Vuotta Amalialle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, myös sulle onnekasta uutta vuotta!

   Poista
 5. Hyvää alkanutta vuotta.Sääli että pienet paikat kuihtuvat.

  VastaaPoista
 6. Luulin, että paikka on hyvinkin pohjoisessa, mutta siis Mikkelin seutua, aikas kylmä on ollut sielläkin. Ja autiota. Mörri-Möykyn metsässä olisi kiva asustella, vaan millä siellä autoton liikkuisi, taitaisi kuolla nälkänkin, jos ei ole kyläkauppaa lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei oo kauppaa. Lähin on 15km Mäntyharjulla. Kai siellä joku sellai palvelutaksisysteemi on. En oo varma.

   Poista
 7. Mielenkiintoisen näköistä maisemaa. Yllättävää, ettei ole lunta, kun pakkastakin noin paljon. Ei ne aina yksissä kulje.
  Trendi on jo pitkkään ollut se, että maaseutua tyhjäksi vaan. Tyhjeneehän se hissuksiin, kun kaikki palvelut viedään pois. Saa tässä itekkin ruveta miettimään täällä erämaassa pärjäämistä.

  VastaaPoista