keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Sitähän se tietää

Sitähän mun uneni taas tiesi, kun näin anopista ja äidistä unta. Taivaanrantakin aamulla sen kertoi. Lunta sato vähän aikaa. Sen verran, että Entinen poikaystävä pääsi ulkoiluttamaan kolaa.
Mä kävin tänään uudestaan seillä fysioterapiassa. Huhaata sanon minä. Edellisellä kerralla mulle laitettiin tohon kipeeseen konkkaan teipit. Se tuli entistä kipeemmäksi ja otinkin ne viikon jälkeen pois. Niiden ois kait pitännyt olla siinä tän kuukauden. Meen nyt kuitenkin enskuun lopulla (ensimmäinen vapaa paikka) kokeilee punttisalia. Seil on ohjaaja mukana, niin ei tuu tehtyy väärin niitä juttuja. Saas nähdä onko sekään mun juttu. Se on kyl ihan tosi, että joku juttu mullekin täytyis keksiä. Menee tuo aika vaan siinä tappavassa istumisessa ja käsitöitä tehdessä. Se on kyl taivaan tosi, että mulle on mahdoton tehtävä kerätä päivän aikana 10000 askelta. Ihemeitä täytyy tapahtua, jos mä saan niin pal irti itesestäin.

Sitte asia mikä mua taas kauheesti ihmetyttää. Nyt kun seillä Ranskan maalla on tehty terroristi isku, niin onko pakko kerjätä verta nenästä? Miksi tätyy pilkata toisten uskontoa? Tuskin me kristitytkään kauheen hyvää tykättäsi, jos meidän pyhiä alettais pilkkaamaan. Johan siitä TV-ohjelmasta (mikä se nyt olikaan esi treffit  alttarilla, tai jotain) Kauhee haloo, että ei sovi meidän kulttuuriin. En sitä sano, että se mullekaan sopis, mut jos joku haluu niin tehdä, niin tehkööt.

Jos toisille on Muhametti pyhä ja uskonto tärkeää, niin miksi sitä pitää pilkata. Annettais jokaisen tulla uskossaan autuaaksi. Ilman tuota pilkan tekoa ei tuotakaan ois tapahtunut, ei ainakaan sen pilkan nimissä.

Sit toinen juttu. Käytkö usein katsomassa onko sun kommenttiin vastattu? Mä kyllä käyn aika usein, jos vaan muistan mihin blogiin oon jotain sanonut, mutta näissä vakkari paikoissa käyn kyllä.
Tässähän nää tärkeimmät taas olikin.
Onnelliis voimiist!

11 kommenttia:

 1. Mä voin allekirjoittaa kaikki paitsi tuon lumikolan. Joko olet kokeillut akupunktiota, se voi vähäks ajaks helpottaa. Mikään ei lopullisesti auta kuin ehkä kirurgin veitsi, sekin tietty riippuu vaivasta.
  Mä saan 10000 askelta kokoon varmaan viikossa, eiks se jo riitä, enempi kuluttaa rustoja vaan entistä enemmän, lääkärikin ehdotti sen sijaan polkupyörää.
  Sananvapaudesta nyt vaahdotaan joka puolella.Olen kans sitä mieltä, ettei siihen kuulu kenenkään ehdontahtonen loukkaaminen, rajansa kaikella.
  Ja juu, käyn lukemassa kommentit ja vastaukset vaikken aina itse kommentoisikaan.

  VastaaPoista
 2. Niinhän sitä sanotaan, että kukin tulee uskollaanautuaaksi eikä silloin tarvisi pilkkakirveitä heitellä. Kukin tulee uskollaan autuaaksi, niinkin on sanottu. Ja kai se niin onkin.

  VastaaPoista
 3. Odotan mielenkiinnolla onko punttisali sun juttu. Mun se ei ole ollut. Ulkona ja järvessä viihdyn enemmän. Järveen kesällä saan helposti lähdettyä, talvella kävely vaatii jo itsekuria enempi.

  Minustakin on kumma, että miksi pitää pilakuvilla toisten uskontoa pilkata. Sitä saa mitä tilaa.

  Käyn kyllä melkein aina katsomassa onko kommenttiini vastattu. Samoin pyrin omassa blogissa vastaamaan kommentteihin, se on sitä vuoropuhelua, joka minusta on tässä bloggaamisessa antoisaa, siis kirjoittamisen lisäksi.

  VastaaPoista
 4. Samoilla linjoilla olenkanssasi tuonsta fysiosta, joskus se on vaan "leikittelyä", mutta joskus saa kyllä ihan apuakin.
  Samaa mieltä tuosta Ranskankin jutusta, just aamulla sanoin että, miks pitää pilkata toisen uskonnon johtajaa ja uskontoa kun tiedetään miten nuo"kuumakallet" siihen reakoi.
  Eikö sitä jo voitas elää sovussa kaikkien kanssa. Kun toinen ei oo parempi toista.
  Käyn mie välillä katsomassa kommenttieni vastauksia, jos vaan muistan ne.
  Mukavaa torstaita

  VastaaPoista
 5. Viismummoistakkii käyp kahtelemassa mitä kirjotellaa.

  VastaaPoista
 6. Mittailin viime talvena minäkin askeliani ja tosi on että jo yli 5000 kpl jos sai niin hyvä oli, vaikka kuinka yritin käppästä tuolla tien poskessa :). Nyt töissä ollessa sitten en mitannut, mutta tuli sitä ulkoilua eli kävelemistä tuntikin päivässä. "Riitti" hyvin mulle.

  Enpä ole teippeihin tutustunut, mutta joskus hurahdin kuntosaliin kyllä. Alussa otin kepeästi, niin ettei paikat kipeytyneet paljon, sit vähitellen lisäsi toistoja ja painoja. En halua että on joka paikka kuin pieksetty kuntosalin jälkeen. Mut teki hyvää kyllä, kun tuli kotiin ja söi jotain proteiinipitosta, niin olipa autuas olo. Sanoisin että on ohjaajasta kiinni aluksi, jos joku huutaa vieressä että jaksa jaksa, niinkuin television ohjelmissa, niin potkasisin sellaset ohjaajat.

  En minäkään ymmärrä miksi pitää uskontoa kuin uskontoa alkaa pilkkaamaan ja tahallaan kaivaa "verta nenästään" ja henkensä kaupalla. Varsinkin kun tietävät varmasti ettei kuvia saa tehdä.

  Joskus käyn katsomassa onko kommenttiin vastattu. Itse en aina kerkiä vastata kommentteihin, valitettavasti, vaikka kuinka tekis mieli.

  VastaaPoista
 7. Kiitos taas näin yhteisesti teille kommenteista.

  VastaaPoista
 8. Uutiset maailmalta eivät ole olleet mukavaa katsottavaa viime päivinä, miksi ihminen on lajitoverilleen niin paha, siksikö kun on oltu kautta aikain, niin ei osata muuksi muuttua!!!

  Minä tykkään kyllä käydä katsomassa, mitä ihanat bloggarit ovat vastanneet jättämiini kommentteihin ja joskus siellä tulee vielä jatkoa jo aloitettuun keskusteluun :)))

  Ja haluan myös vastata, jos omaan blogiini ovat ihanat lukijat jättäneet kommentin <3

  VastaaPoista
 9. Voii että revit teipit pois! Minulle kinesio-teippaus auttoi polveen ja lonkkaan, mutta annoin sen olla riittävän pitkään (tais suihkussa itsekseen irrota sitten). Kuntosali ei jotenkin ole minun juttuni, koiran perässä tulee käveltyä, askelmittari on mutta en sitä muista mukaan ottaa, lasken askeleita aina tietä kävellessäni, portaita kulkiessani jne. eli varmasti kuulostaa ihan pöhköltä.
  Uskon takia on sotia käyty maaliman sivu, ei näköjään vieläkään ole laimentunut. Jokaisella oma uskonsa ja uskontonsa, silti ei niin kiihkeästi pitäisi suhtautua että tappomeininkiä.
  Blogien kommentit on tän homman suola,käyn lueskelemassa jos muistan ja yritän omaan blogiini tulleisiin vastailla. Että sellainen tapaus tälläkin kertaa. Kivat sulle.

  VastaaPoista
 10. 1000 askelta on kyllä aika suuri määrä.
  Tehdäänhän niitä karikätyyrejä muistakin uskonnoista,mutta ei niiden vuoksi tehdä terroriiskuja....

  VastaaPoista
 11. Teipistä minulle ei ollut mitään apua. Mutta vesijumpasta ja Cryo-kylmähoidosta sain lievitystä. Ei silti tepastella 10 000 askelta.
  Kyllä käyn jos jokin asia minua askarruttaa tai odotan vastausta mahdolliseen kysymykseeni.

  VastaaPoista