tiistai 1. heinäkuuta 2014

APUA!

SAILA! RAAKKI, tai kuka hyvänsä APUA! Mikä ihme tuhoo mun Pioneita?  Tähän penkkiin on viime syksynä vaihdettu multa kokonaan. Nyt on tuossa isommassa pehkossa "pienet" nuput. Enne se on kukkinut komeesti :(
Tässä lötkössä oli nuppu, mut tulos on tämä p.kele!
No onneksi kaikki ei oo ihan pielessä. Tämän kukintaa oon oottanut ainakin 4v.
On se kaunis. Kyllä kannatti. Vieressä on vielä kolme, jotka on samaan aikaan laitettu. Lehteä pukkaa, mutta kukista ei tietookaan! MIKSI!
Lämpemistä odotellessa.

9 kommenttia:

 1. Jestas, luulin ensiksi lepakoksi! Aivan kuin jokin mädättäisi kukintoa? (sanoo paraskin hortonomi)

  VastaaPoista
 2. Enpä ole ennen törmännyt tuollaiseen ilmiöön. Oletko googlettanut pionin sairauksia ja tuholaisia? Sieltä saattaisi löytyä apu.

  VastaaPoista
 3. No iiriksesi ainakin kukkii hienosti! Tuo pionin vaiva vois olla harmaahometta, mutta kun se iskee mielestäni alhaalta päin eikä latvuksesta. Eikä nyt pakkastakaan niiin paljon ole ollut, että olis jäätynyt latvastaan. Harmi. Mutta ehkäpä juurakko säilyy ja kukkii sitten ensi kesänä entistä ehompana.

  VastaaPoista
 4. En osaa olla avuksi. On mulla kyllä yksi muutossa mukana tullut pioni, mutta se vain miettii juurtuako vai ei, ei jaksa kasvaa kunnolla.

  VastaaPoista
 5. Olen kylvänyt avomaan kurkun siemeniä ajallaan kaksi pussia, kolme tainta nousi, niistä yksi melkein hengissä ja kolmannen pussin laitoin maahan juhannuksen aikaan. Nyt ei näy niistä yhtäkään kurkun taimenta. En ymmärrä.Ei tarvitse säilöä omia kurkkuja, niinkuin monena syksynä aikaisemmin.

  VastaaPoista
 6. En minäkään ole koskaan tuollaista pioneissa nähnyt, eikä ole aavistustakaan, että mistä se voisi johtua. :(

  VastaaPoista
 7. Onpa kauniin värinen iiris. Kukka muistuttaa orkideaa.

  VastaaPoista
 8. Ovatko liian syvässä mullassa tai onko satanut paljon? Mulla kävi noin muutamalle pionille myös... Täällä on satanut lähes taukoamatta ja pionihan ei liian märästä tykkää, eikä paljosta mullasta juuriensa päällä.

  VastaaPoista
 9. Voi että, en osaa yhtään sanoa mikä pionissa olisi. Enkä kyllä tiedä vastausta siihenkään, miksi kurjenmiekoista vain osa kukkii. Joskus ne kukkiva heti istutusta seuraavana vuonna, mutta useimmiten menee monta vuotta ennen kuin kukkivat.

  VastaaPoista