tiistai 29. lokakuuta 2013

Cordoba

Olkoot tämä Cordoba viimeinen kohde teille tällä matkalla.
Ihan mieletön helle, ei meinannut millää jaksaa. Paljon ois ollut nähtävää, mutta todella vain pintaraapasu jaksettiin. Harmittaa. Nämä korttelit ois ollut kiva kiertää oikein hartaasti. Tämähän on kuuluisa patioistaan. Keväällä täällä on "avoimien ovien päivät" kun paikalliset kilpailee kenellä on kaunein patio. Nämä kapeat kuja oli niin viehättäviä ja kutsuvia.
 


 


Tietysti matkaan mahtui se turhuuksientorikin. Taaskaan en langennut ;) Nyt ois ollut kyllä mulle harakalle paljon otettavaa, mutta se on niin helppoo, kun on selkärankaa :)


Retken pääkohde oli tämä Moskeija.

Kyllä henki meinas salpaantua, kun astu sisään. Uskomattoman upea näky.
 

Olihan sinne keskelle ympätty katedraali.  Oli sekin toki komee,ainakin katto.
 
 
 
 

Sit viel käytiin Alcazarissa. Se on ollut ensin kuninkaan pytinki, sitten inkvisaation majapaikka ja lopulta vankila. Paljon on sekin paikka nähnyt. En taas tiedä mitä odotin, mutta...
 

Tässä me ihaillaan niitä samanlaisia kaloja, mitä tuossa edellisessä postauksessa lupasin ruuaksi tarjota, kun tuut käymään.

Oishan tällainen puutarha upea, jos sen sais puutarhurin kanssa omalle pihalle. Tänne varmasi palaan, kun kevät on kukkeimmillaan. Haluan nähdä tän paikan, siis Codoban keväällä ja kurkkia kaikkien pihalle. Nyt ei kertakaikkiaan jaksanut enmpää. Nytkin oltiin melkein 4 tuntia liikkeellä siinä helteessä ja se oli kyllä tarpeeksi. Enää ei jaksanut.


Tässä tää meidän reissu sitten olikin. 
 Vielä tarjoon valoa sulle pimeyteen.

5 kommenttia:

 1. Kiitops kaikista matkan kuvista, kyllä niitä on kiva katsella!

  VastaaPoista
 2. Kaunista.Cordobassa olen minäkin joskus kauan sitten käynyt.

  VastaaPoista
 3. Runsauden pula on pulista kauhein :)

  VastaaPoista
 4. Olipa hieno kiertokävely, kurkistin joka nurkkaan.

  VastaaPoista