lauantai 22. syyskuuta 2012

Ottaisinko kisun?

Oon ehkä maininnu jonkun kerran, että mulla on kissan ikävä. Ottaisinko tällaisen kisun ?
Tai miten ois nalle?
Kuusamossa oltii jas käytiin Suurpetokeskuksessa. Kannattaa käydä, jos siellä päin käy. Opastus oli ihna ensiluokkaista. Paljon tuli tietoa karhuista ja ilveksestä. Parempaa kuvaa en karhuista saanut, kun aina oli tuo verkko edessä. Sinne se opas vaan meni hakemaan karhua kopista näytille ja se seuras sitä miestä, kun lemmikkikoira konsanaan. On ne vaan niin halattavan näköisiä, että ei ikinä luulis kyseessä olevan pedon. Ei ne kyllä mitenkään petomaisesti käyttäytynytkään. Ihan nallukoita olivat.
Ilveksistäkin saa kuulema ihan kesykissa, jos sen vaan pienenä ottaa. Näilläkin on kuulema ollut ilves tuvassa ja "siellä se makaa ja kehrää keskellä lattiaa" Onhan se vaan kaunis eläin, eikö olekin?

 Koirasudet oli upeita, mutta ihmettelen suuresti ihmisiä, jotka näitä risteytyksiä tekevät  ja veilä luottaa siihen, että nämä ois kesykoiria. Ei varmasti sinnepäinkään. On kuulema tutkittu jutta ja todettu, että ihan puhdasta sutta ei enää ole olemassa Suomessa. Kuulema Venäjältä tulee susia, jotka on koiran kanssa risteytynyt ja sit ne tulee tänne ja sotkee meidänkin hukkarodun. Kaikkea sutta ja sekundaa seiltä Venäjältä tulee ;) Tietysti on sitten veilä ihan erikseen nämä ihmiste, jotka risteyttää susia koiran kanssa.

12 kommenttia:

 1. Nuo ilvekset ovat kyllä upeita. täällähän niitä on luonnossa aikapaljon ja karhuja asustelee kuulemma lähistöllä, onneksi ei ole vastaan kävellyt, mieluimmin niitä katselen tuolla Ähtärin eläinpuistossa kuin lenkkipolulla. Eläinpuistossa ovat kyllä varmaan suositumpia katseltavia. Ei niit äsiellä katsellessa osaa edes pedoiksi mieltää, niin suloisia ovat touhutessaan.

  VastaaPoista
 2. Kyllä kaikki eläimet, niin villi, kuin kesytkin ovat suloisia ja halattavia. Kaikkea ihmisen kanssa pitää alkaa konhottamaan, kun risteyttää susi ja koira! =o(

  VastaaPoista
 3. Minä en kyllä ottais petoa kotieläimeksi. Meillä on ollut gepardityttö, ihan se oli kuin kiltti koira, vaan kun kasvoi aikuiseksi niin omi mieheni ja minut olisi mieliisti pistellyt poskiinsa, piti kai kilpailevana narttuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on siinä ollu vakavat paikat. Toiseksi oisit varmaan taistelussa jäänyt ;)

   Poista
 4. Kyllä on hienoja eläimiä ilvekset ja karhut.
  Ja se on totta, että mieluummin mäkin katon niitä verkon takaa kuitenkin.
  Susia ei saisi kyllä missään nimessä koiran kanssa risteyttää, se on ihan hullua!

  VastaaPoista
 5. Kissahan se on ilveskin, mutta taitais olla parasta jättää se luontoon. Se kuusamolainen karhunkasvattaja taitaa konstit mutta vois olla tavallisella tallaajalla tiukat paikat jos nalle näyttäisi oikean luontonsa.
  Susi on susi vaikka lammasten vaatteissa. Susikoirat eivät kuulu luontoon, ihminen ei ole ihan viisas risteyttäessään koiraa ja sutta.
  No, jos sutta pakoon, voi karhu tulla vastaan, hih.

  VastaaPoista
 6. Mitäs turhia! Ota molemmat. Siinä olis hyviä kuvauskohteita. Eikä tulis aikapitkäksi noitten kahdenkanssa temmeltäessä;)

  VastaaPoista
 7. Naapurit varmasti ihmettelisivät, kun kisu kävisi ulkoilemassa pihalla:)

  VastaaPoista
 8. Hauskoja juttuja ja kuvia. Ilveskissan ottaisin jos saisin. Tuo karvaton malli on vähän haljun näköinen.

  VastaaPoista
 9. Minä tykkään myös käydä tuolla suurpetoja katsomassa. Se on hieno paikka ja eläimillä hienot olot. Karhutkin syövät poroa ja lohta.

  VastaaPoista