torstai 25. joulukuuta 2014

Joulua

Ihan ensin. Oliko jossain vaiheessa puhetta, että ruokaa ei saa muulloin, kun jouluna?
No siis syöty on enemmän, kun tarpeeksi. Huomena ei tarvi, kun katsoa ruokaan päin, se saa kyllä piisata.
Meillekin tuli lunta ja pakkastakin oli -15. Järvi jääty 22.12 ja naapurin muksut jo luistelee. Niillä täytyy olla hyvät välit yläkertaan. Ympäri vuoden mä saan olla sydän syrjällään niiden muksujen kanssa. Kesällä ne on, kun elopellossa. Kukaan  ei vahdi, kun ne vaahtosammuttimen kokoisetkin on yksin rannalla.
Täytyy mun kyl myöntää, että itsekin oon saanut olla ja kulkea miten vaan, ilman minkään laista vahtia. Oon ilmoittanut neljän vanhana, että en enää hoitoon mee. Oon saanut jäädä yksin kotiin. Äiti laitto mulle voileivät valmiiksi, et en nälkää oo kyl nähnyt, en päivän aikana. Samoin oon oppinut uimaan samoihin aikoihin, kun eeltä meinasin hukkua. Silloinkaan ei ollut ketään aikuista mukana pentulauma vaan keskenään merenrannalla. Se oli sitä huoletonta nuoruusaikaa, miten se jatkuukaan?
Niin sitä lunta tuli sen verran, että entinen poikaystävä pääsi ulkoiluttamaan lumikolaa.
Rattoisaa Tapaninpäivää ja
Onnelliist voimiist!

7 kommenttia:

 1. Huolettomasti lapset ovat sitten jäälle päässeet, En kyllä uskaltaisi päästää jos vielä lapsia olisi. Kyllä meillä on järvi jo jäässä eikä paljon ole lunta päällä niin pääseehän se vahvistumaan. Eilen oli vielä -9° pakkasta, nyt aamulla enään-3 joten saattaa olla hyvä ulkoilu sää. Suunnittelen jo tekeväni kunnon lenkin Himmun kanssa kun on pyhinä jääneet vähän lyhkäisiklsi.
  Oikein hyvää tämän vuoden viimeisiä päiviä.

  VastaaPoista
 2. Ohut jää on vielä, huh, luistelemaanko jo?
  Minäkin naapurin poikien kanssa uin lapsena Lahdessa Porvoojoessa, salaa karkasimme kesäisin joelle uimaan :)

  VastaaPoista
 3. Joo, on se kummaa, että itse meni aikoinaan pitkin risuja ja männynkäpyjä ja päin kallioitakin, niinhän kaikki muksut tekivät, mutta nykyään kyllä muljahtelee niin pahasti sydämessä, kun katsoo lapsukaisten liian huoletonta menoa.
  Kamalaa tulla vanhaksi ja varovaiseksi....

  VastaaPoista
 4. Toivotaan että jäät vahvenee pian, kuulostaa aika kamalata jos nytjo luistelevat.
  Eipä sitä meitäkään lapsena liikoja vahdittu, oltiin kuin elopellossa, ihme että olemme kaikki hengissä.
  Oikein iloista Tapania

  VastaaPoista
 5. Ennen lapset menivät isolla joukolla uimaan ja luistelemaan, kaikki eri-ikäiset:) Hyvin on pärjätty ja kasvettu, mutta aika oli eri silloin!

  Mukavaa Tapaninpäivää!

  VastaaPoista
 6. Ilmeisesti on olemassa sellainen uppoamaton ja kelluva ihmislaji. Katselin kauhuissani järvellä kulkevia eilen. Toissapäivänä kokeilin jään vahvuutta, silloin jalka solahti jään läpi ensi askeleella. Nyt nuo rohkeat kulkevat kapean salmen yli lähisaareen.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista näin yhteisesti. Naapurin mukulat ovat hengissä :)

  VastaaPoista