keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Eihän pitsin tarvi olla reunassa?

Nyt sain vihdoin melkein valmiiks tän pöytäliinan. Eihän vaan pitsin tarvi aina olla reunassa? Mä läitoin näitä pyörylöitä keskelle. Oisin tehnyt ja teenkin lisää, jahka reikä sormessa parananee. Miten se koukku osaakin aina osua siihen samaan reikää?
Oikase vaan nou kurtut tuossa ;) 
Lankaa on metsästetty Viroa myöde, mutta mikään uusi ei ollut hyvä. Onneksi kompeista löyty ihan oikeaa pitsinvirkkuulankaa. Sellaista, mistä ennen lakanoihin virkattiin pitsit.
Aikomus eeltä oli kirjoa tuohon keskelle krysanteemi tai pioni. Ihan vaan yks iso ja yhdellä värillä. Malliki oli jo  hommattu, mutta joku hemmetin riiviö on piilottanut sen johonkin jemman viereen, eikä sitä löytynyt, ei sitten millään.
Tällainen ihme karvamato löyty ruusun varresta. Mikä leinee aika isokin se oli. Ainakin 
5 - 6 cm pitkä.

Ruusupenkki on purettu ja ruusut veity Kolavalle. Harmitti, kun ei ketään silloin liikkunut tuossa pyörätiellä, oisin antanut pois. Nyt Entinen poikaystävä tekee siihin uutta penkkiä.
Ei enää ikinä omajuurisia ruusuja. Hoitoon mut saa viedä, jos vielä sellaisia havittelen!
Täs nää  julkaisukelpoiset kuulumiset olikin. Sukkaa kudon ja omenahilloa keitän. Teen sen hillon tän ohjeen  mukaan. Naapuri toi omppuja, kun sain sille lykättyä pari ruusua. 

Onnelliis voimiist!

11 kommenttia:

 1. Tuohan on hyvä idea,laittaa pitsi liinan keskelle, siintähän se näkyy kaikista parhaiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideahan ei ole mun, vaan jossain näin, kun oli ostettu pikkuliinoja kirpparilta ja laitettu kans noin. Tää ihminen oli vaan leikannut pitsin alta kankaan pois. Mä en raaskinut rikkoa kangasta, joten tein tällaisen ratkaisun.

   Poista
 2. Minä katsoin, että karvamato on kissan häntä :-D
  Juu, omajuuriset ruusut ehdottomasti muuhun paikkaan kuin kukkapenkkiin, johonkin nurmikon laitamille, missä ylös yrittävät vesat saa ajettua ruohonleikkurilla.
  Ihana tuo pöytäliina, tosi kaunis! Joudut sitten aloittamaan uuden projektin, kun krysanteemin kaava löytyy ;-) Näin ei tekeminen lopu...

  VastaaPoista
 3. Ei todellakaan pitsin tartte reunassa olla. Ihan hyvä idea laittaa ne keskelle liinaa.
  Siis lainajuurisia ruusujako sitten? Hih. Sukkaa täälläkin tikutetaan. Ja säilötään ja mehustetaan niin että pakkaset jo paukkaa. Syksy se on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu jaloruusut ovat lainanneet juuret joltain, eikä levii hullun lailla :)

   Poista
 4. Kivasti toteutettu.
  Ohuella koukulla virkatessa sormenpäähän tulee helposti pien haavauma johon koukku ain osuu. Laastari ei oikein pysy ja joistakin menee koukku lävitsekin. Olen kietaissut palan maalarinteippiä, toimii ja taas voi virkata.
  Karvamato mahtanee olla jonkin perhosen toukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Miten se koukku osaakin mennä aina samaan kohtaan? Pirullista!

   Poista
 5. Pitsin vo laittaa mihin tahansa lystää!

  Ihmettelen minäkin, kuka kumma riiviö myllää kaikki jemmapaikat ja kadottaa loputkin tavarat!

  VastaaPoista
 6. Ai sitä on sitten liikkeellä, jos kerta sullakin :)

  VastaaPoista
 7. Vaikka nurinpäin voi pitsin laittaa, kunhan hänessä on! Kuule, laita compeedin (kuinkahan kirjoitetaan) haavalaastaria siihen koukkureiälle!

  VastaaPoista