keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Voihan virsi

Virsivisa! Eikö ihmisillä todellakaan oo muuta tekemistä, kun vouhkata jostain virsien veisuusta?
Milloin on tapeetilla Suvivirsi ja nyt ollaa närkästyneitä siitä, että järjestetään Virsivisa. Kuusi kertaa se on jo ilman sen ihmeempää hälyä järjestetty ja nyt oppilaat, jotka eivät käy uskontotunnilla saavat estoja.
Mä oon uskontotuntini käynyt. Tosin aika huonolla menestyksellä (nekin) ilman mitään haittaa. En kyllä jaksa uskoa, että tuosta virsien opettelusta ois kellekään mitää haittaakaan ja voihan ne olla opettelematta. Tuskin siitä visasta mitään numero saa.
Joudutaanhan tässä elämässä kuuntelemaan kaikenlaista, mistä ei tykkää, eikä oo mun vakaumuksen mukaista.
Voi, että sitä jaksetaan meuhkata kaikesta turhasta.

 Aina sataa ja on kylmä!

10 kommenttia:

 1. Tuohon ei voi muuta sanoa kuin AMEN. olen ihan samaa mieltä kanssasi, kiitos hyvästä kannanotosta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täs maailmassa ois paljon isompiakin asiota, mihin puuttua.

   Poista
 2. Jotenkin en tuota ymmäeeä, että vanhat hyvät perinteet pitäisi lopettaa uusien kansojen takia. Se on niin kevättä tuo virsi, enkä koskaan edes sitä niin virtenä aiemmin ajatellutkaan, se vain kuului kevään juhliin. Ja minun mielestäni saa kuulua eteenkinpäin. Laulakoot kukin omia perinteitään.

  VastaaPoista
 3. Tuo loppukaneetti on hyvä :-D Paitsi täällä ei sada, mutta tuuli viuhuu nurkissa.
  Ihan hirmuista saivartelua nuo virsiasiat, voi hyvänen aika. Ja jos ne kielletään niin seuraavaksi keksitään jotain muuta, mistä joku jossain voi pahoittaa mielensä, ja sama keskustelu alkaa taas. Sehän on ihan loputon suo, ja loppujen lopuksi kukaan ei voi edes syödä eikä nukkua koska siitäkin varmaan joku pahastuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja nekin, jotka haluu virsiä, voi loukkaantua Niin kun sanoit loputon suo. Annettais vaan jokaisen olla omaa mieltään.

   Poista
 4. Samaa olen itse tässä ällistellyt.

  VastaaPoista
 5. Oikeassa olet. Vanhoissa virsissä on kauniit sanat ja tarttuva sävel. Veisaan niitä mielelläni, vaikken uskonnollinen olekaan. Täällä paitsi sataa, tuulee niin, että puita kaatuu.

  VastaaPoista
 6. Mitähän tässä maassa pitäisi tapahtua, että loppuisi tyhjästä vouhkaaminen. Niinkuin virsijutut. Ketä se nyt haittaa jos suvivirttä veisataan ja muitakin virsiä. Ei kaikki musiikki voi olla samaa renkutusta ja toistoa. Mutta kukin taaplaa tyylillään ja laulaa niitä lauluja joista tykkää. Pitäs vaan antaa se mahdollisuus kaikille. Suvivirsi on koulujen päättäjäisten "kunkku" ja muuten virrenveisuussa kirkonmenoissa syntyy mielestäni paras yhteys. En niin uskonnollinen ole mutta kuitenkin....

  VastaaPoista
 7. Se että näistä meuhkataan, keroo siitä että asiat ovat varsin hianosti. Luulee peikko :)

  VastaaPoista